marți, 15 ianuarie 2013

Isteria mediatică


 
 
Greu de scos un subiect inteligibil din obișnuita isterie mediatică, pe care nu o mai suport. Acum, ar fi multe de discutat, legate și de sănătate, și de educație, și de construcția bugetară, și de protecția socială. Dar e greu de găsit ceva util în isteria generalizată, pentru că datele sunt puternic distorsionate, prezentate nu partizan, că ar fi bine, ci de-a dreptul propagandistic, adică falsificate, pentru a susține o teză sau alta.
 
 
Așa că azi nu pot produce mai mult decât aceste puține rânduri. Vă cer iertare!

3 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Fiecare idee de reformare sau de punere la loc a interesul public starneste o isterie fantastica pentruca ating interese pecuniare aranjate intre hoti pentru binele lor si raul nostru.Cum romanul se pricepe la tot, critica tot indiferend ca intelege sau nu .La o mie de" bizoni" avem o mie de teorii.Trebuie doar sa fim atenti cine urla mai tare,ca sa vezi cine vrea binele public.

Karakas spunea...

Stii cum e: am semnat cite un pact cu ambii diavoli, si comunismul si capitalismul. Poate este in natura noastra sa distrugem. Banuiesc ca asta e ca in dialogul din The Day The Earth Stood Still:

Professor Barnhardt: There must be alternatives. You must have some technology that could solve our problem.
Klaatu: Your problem is not technology. The problem is you. You lack the will to change.
Professor Barnhardt: Then help us change.
Klaatu: I cannot change your nature. You treat the world as you treat each other.
Professor Barnhardt: But every civilization reaches a crisis point eventually.
Klaatu: Most of them don't make it.
Professor Barnhardt: Yours did. How?
Klaatu: Our sun was dying. We had to evolve in order to survive.
Professor Barnhardt: So it was only when your world was threated with destruction that you became what you are now.
Klaatu: Yes.
Professor Barnhardt: Well that's where we are. You say we're on the brink of destruction and you're right. But it's only on the brink that people find the will to change. Only at the precipice do we evolve. This is our moment.

Karakas spunea...

Vroiam sa mai spun ca adevaratii dusmani suntem noi, cei de azi, . Nu sint comunistii, sau capitalistii Noi suntem de vina pentru ca acceptam acest system capitalist, la fel de crud ca si comunismul. Macar in communism ideologia avea grija de clasa mai numeroasa: muncitorii si taranii si se realizau lucruri pentru tara. Azi, sclavia la marile corporatii. Liberi sa ne mutam unde este banul.

De fiecare data cind schimbam un system ne luptam cu stafiile. In regimul communist in anii 50 ne luptam cu niste indivizi prin munti care mai aveau nici o putere. Azi, dai cu comunistii, desi astia sunt pe cale de disparitie complet. Fuga de realitate,asta e prima chestiune. Politicienii, cea mai mare parte, nu ataca chestiunile arzatoare pentru tara. Iar electorii nu au instrumente sa ii ia la purecat, decit cu furci, pumni si cocteiluri Molotov.

Apoi daca nici PSD nu raspunde nevoilor clasei mijlocii si saracilor, cine sa o faca? Ca nu mai e nici un partid mai la stinga.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...