vineri, 11 decembrie 2015

De ținut minte



Dacă se merge pe pista evreiască(pentru că afacerea asta, în care este vârât Dan Andronic, este una etnică, fără nicio altă conotație), poate ajunge Lulutza și pe la Arhivele Naționale. Și de acolo și la o adevărată industrie de falsificat acte și de inventat ”moștenitori” evrei pentru diverse proprietăți din România. Care n-au aparținut în viața lor vreunui evreu. Doar că, fiind parte a ”industriei Holocaustului”, inventată de niște băieți deștepți, a funcționat ca unsă. Pentru că nimeni n-a ajut curaj să vorbească despre asta. Dacă deschidea gura era făcut negaționist, antisemit, călcat în picioare. Mai mult, ”băieții deștepți” s-au pus la adăpostul unor legi, care pedepsesc pe oricine se apropie prea mult de adevărul ăsta, legi care nu se justifică. Istoria nu se scrie prin tribunale.
Mă tem că deja a început operațiunea de limitare a pagubelor. Cei interesați au apăsat în disperare pe butoanele de panică. Și au obținut deja unele rezultate. Acum au nevoie de ceva timp, pentru a se organiza și pentru ripostă. Și o vor face. Cu succes. Dintr-un motiv simplu: în toată schema asta de spoliere a statului român sunt și membri-activi sau în retragere-ai unor servicii secrete străine. Dar ciumeții ăia de la SRI tac. Cum tac despre despăgubiri, deși cunosc schema de la ANRE de cel puțin opt ani. Timp în care au ținut capul la cutie. Ascunzându-se în spatele clasicului: ”Noi am informat factorul politic. Ne-am făcut datoria!” Da, vezi să nu! I-ai dat hoțului sarcina să se ancheteze. Vezi să nu se încoloneze băieții, și să se ducă în liniște spre pușcărie! Asta cu ”informatul” este varianta pozitivă, plină de elan patriotic. Pentru că la fel de bine se poate ca golani din SRI să fi ținut de șase ticăloșilor care au jefuit statul român, adică pe noi.
Ce am avea de așteptat de pe urma elanului justițiar al DNA? Nimic! Se duce și afacerea asta spre uitare, alăturându-se celebrelor Microsoft și EADS, dar și altora, mai puțin celebre, dar la fel de păguboase. Este doar o altă supapă de siguranță, deschisă pentru a mai elimina presiune din sistem. Nu este prima oară când se întâmplă asta. După care nu se întâmplă nimic.
PS: trebuie să fii tâmpit, sau să te cheme Rareș Bogdan, să crezi că vin americanii și fac curat în afacerile astea cu ”restituirile”, când ei sunt vârâți până în gât în aceste afaceri, vezi Gitenstein și viermuiala americană din jurul ”Fondului Proprietatea”. Vorba bancului: nu oricine te scoate din căcat îți vrea binele. Poate vrea doar eliminarea concurenței...
PPS: cele mai multe surprize le-am avea dacă s-ar merge pe filiera maghiară a retrocedărilor, vezi Nădășel. Am putea afla că, de fapt, Marea Unire din 1918 mai există doar pe hârtie. Dar cui îi pasă. Fiecare dintre ăștia își ia țara înapoi. Cu noi, cu tot. Iar noi luăm carea bejaniei. Adică facem ce știm noi mai bine.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...