Personal, nu mă mai simt nici apărat, nici reprezentat de actualul Parlament. Cu rare excepții, sălile alea sunt pline de gunoaie umane, oportuniști, profitori, cleptomani, nesimțiți, dar mai ales inculți și lași. O turmă, mânată din spate cu biciul de DNA și de SRI, care dă raportul la Ambasada Americană, unde fiecare vacă furajată de la Buget își toarnă șefii și colegii, și-și oferă serviciile. Alături de ”instituțiile de forță”, acești idioți au reușit să ducă în faliment bruma de democrație care a mai rămas după zece ani de băsism sinistru.
Soluția este simplă: să-i obligăm să adopte, în următoarea lună, o nouă lege electorală, simplă și clară: Camera Deputaților, cu 300 de aleși, plus cei 18 reprezentanți ai minorităților, altele decât cea maghiară, Senatul, 120 de aleși, și cu vot pe listă. Nici președintele României, nici CCR să nu intervină în acest proces. În momentul în care Președintele promulgă legea, TOȚI parlamentarii își dau demisia, deschizând astfel calea alegerilor anticipate. Nimeni nu poate obiecta constituțional. Că e vacantată o circumscripție, sau sunt vacantate toate, Guvernul trebuie să organizeze alegeri pentru completarea numărului de parlamentari.
Dacă vreodată în acești 25 de ani o mișcare de tipul ”Uniți, salvăm!” își are sensul, acum este momentul să se afirme. Așa nu mai putem continua! Parlamentul a ajuns o ficțiune. Este în principal vina noastră. Pentru că ne-a durut în cur pe cine am votat. Oamenii serioși și modești, știitori de carte, nu ne-au plăcut. Nu erau amuzanți. Nu țineau prima pagină a ziarelor. Nu aveam de ce face mișto de ei. Aveau caracter. Aveau coloană vertebrală.
Să ne spălăm păcatele, obligând turma asta de idioți să plece. Să obligăm partidele să pună pe liste oameni de calitate. Nu contează nici vârsta și nici ”fața comercială”. Contează un singur lucru: atașamentul față de democrație! Să ne luăm în serios drepturile, libertățile și obligațiile! Dacă nouă, românilor, nu ne pasă, de ce le-ar păsa străinilor?
Vrem alegeri anticipate! Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Asta înseamnă să ne luăm țara înapoi! Noi, cetățenii, nu mâna aia de derbedei care a făcut dintr-un neica nimeni un neica nimeni Președinte al României!
3 comentarii:
Ma bucur ca ati revenit.
Chestia cu parlamentul e complicata rau. La votul pe liste, turma listaca vota dupa cum dicta degetul liderului de grup. S-a intamplat ca legi propuse de guvern sa pice pentru ca ala a incurcat atat legile cat si directia degetului.
La votul uninominal au intrat in parlament baietii aia cu bani multi si minte invers proportionala cu banii. Si uite-asa am ajuns unde suntem astazi.
Ziceti ca sa-i obligam sa faca o lege electorala cu cap, simpla si clara. Cine s-o faca? Astia? Imposibil.
200+18+120, prea mult!
Eu zic 180+18+60!!!
Nu v-aţi dat seama? Nu mai avem ce lua înapoi. Parlamentul şi Guvernul nu sunt ţara. Ţara erau industria, agricultura, turismul şi comerţul. Din toate astea, doar comerţul mai merge şi e controlat de străini. În rest, privatizarea nu şi-a atins scopul, nu a generat "valoare adăugată", cum se spune, decât sporadic.
În privinţa ţării politice, iată că şi-o "iau înapoi" cetăţenii prin corespondenţă, ăia care află la telefon şi pe internet ce se mai întâmplă pe aici. Că votul e un drept care se exercită personal conform Constituţiei, ce mai contează? Noi vrem vot prin corespondenţă. Să te ţii comerţ cu parole dacă se introduce votul electronic! Iată, democraţia poate produce şi ea ceva pentru economie.
În condiţiile votului electrnic, Parlamentul devine o instituţie depăşită, deoarece tehnologia occidentală a creat condiţiile democraţiei participative. Sigur, nu pentru toată lumea, doar pentru cei capabili a utiliza sisteme informatice.
Astfel, democraţia participativă ar împlini idealuri patapieviciene de excluziune socială a păturilor "reacţionare". Noroc cu corupţia noastră care ar perverti rapid sistemul după cum am arătat mai sus.
Trimiteți un comentariu