miercuri, 18 februarie 2015

Și fu Putin la Budapesta




Oricât ar părea de ciudat, Putin a fost la Budapesta și nu s-a prăbușit nici ordinea internațională, nici NATO, nici UE, cum urla propaganda anti-rusă. Și nu s-a prăbușit nici democrația ungară, la fel de căcăcioasă și de lipsită de substanță precum cea din toate țările membre ale UE, sau precum cea din Rusia. În materie de pișat cu boltă în capul cetățenilor Orban nu are nimic de învățat de la Putin și nici invers. Poate ei doi ar avea ce învăța, în materie de dispreț față de voința cetățenilor-și de votul lor-de la liderii UE și de la birocrații de la Bruxelles. Dar asta e o altă discuție. 

S-a cântat a jale, tot în propaganda anti-Putin, și în legătură cu ”arma energetică”. Doar că din banii ăia dați de ruși ungurilor-credit furnizor-pentru a cumpăra o centrală nucleară din Rusia se vor înfrupta din greu și firmele occidentale, de construcții, metalurgice, automatizări, IT și altele. În timp ce politicienii dau un grețos spectacol de ipocrizie în public, în privat se calcă pe picioare la Budapesta și la Moscova, pentru a promova interesele firmelor naționale interesate de o felie cât mai mare din tortul contractului rușilor cu ungurii. Cum la fel de pofticioși dau târcoale noii conducte de gaze Rusia-Turcia, prin care gazul rus destinat Europei va ocoli Ucraina.  Că și aici e o pâine albă, cu untul de câteva dește grosime pe ea, de mâncat.

Ca de obicei pe noi nu ne interesează decât un lucru: să-i sugem pula Unchiului Sam. Care Unchi Sam se află și el angajat în lupta pentru miliardele investițiilor rusești în Ungaria și în Turcia, păruindu-se cu europenii. De unde dracu credeți că vin miliardele alea de dolari cheltuite de candidați în campaniile electorale americane? De la Sfântul Duh? Evident, nu! De la mediul de afaceri american. Care n-are decât o ideologie: banul. 

Dar cu o țară care a ajuns condusă de un primitiv care din tot ce înseamnă serviciile secrete știe doar datul cu pumnul și trasul cu urechea, și de o pizdă proastă, care crede că Justiția este totuna cu voința procurorului, la ce să ne așteptăm? La viziune în materie de politică externă? La promovarea interesului național? La apărarea capitalului național? Bine, pa!

Un comentariu:

T-Rex spunea...

Doar 2000 unguri au protestat in strada la Budapesta. Ceea ce spune mult despre cit de occidentali sunt ungurii azi. Si mai spune despre faptul ca sunt de acord cu politica lui Orban.

Austria e si ea pro-Putin si anti-americana in pozitia sa fata de acest conflict prin proxy in Europa. Le afecteaza direct interesele de business. Austria intotdeauna a avut de pierdut cind in Centrul si Estul Europei a fost instabilitate, sau cind si-a bagat Unchiul coada. Ei, evident, prefera sa mearga pe linia germana.

Americanii risca sa isi continue erodarea increderii europenilor. Europenii mai de mult au simtit lipsa de interes a SUA fata de zona, asa ca nu cred ca pozitia americana va fi dominanta fata de Rusia lui Putin.

Cel mai prost e pentru tari ca Romania, care, desi ultra-pro-americana, nu are nici macar investititii americane semnificative. In schimb, ungurii au investitii germane si austriece de proportii. Inca odata se vede ca Romania nu face parte din zona de influenta a Germaniei, si ca e lasata acolo,deocamdata cu Iohannis cu tot, sa isi petreaca timpul cu tele-justitia.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...