miercuri, 30 octombrie 2013

Speranța moare scurt!

 
 
Tot încercăm să găsim explicații savante evenimentelor din ultima perioadă, și când spun asta mă refer la apariția mișcării ”Uniți, salvăm!” orice se poate salva prin RRomanika. Explicația mea este cât se poate de ne-științifică și de ”primitivă”. După 1989 societatea românească s-a diversificat, lucru pozitiv, după care a urmat un proces de atomizare, de exacerbare a individualismului, care au dus la o criză generală de identitate, atât la nivel macro, cât și la nivel micro. De la o Românie monolit, la douăzeci de milioane de Românii în una singură, fără a-i mai socoti pe maghiari, țigani și alte naționalități mai mult sau mai puțin conlocuitoare. Așa ceva nu poate funcționa!
 
Și dacă asta n-a fost suficient, o sumă de imbecili a preluat ad-literam tot felul  de teorii tembele, imbecili care au devenit ”conștiințe” ale neamului și ”directori de conștiințe”, a zădărnicit orice încercare de a reconstrui bazele identității naționale, și a urât orice încercare de refacere a identităților de grup. În România a vorbi de existența claselor sociale înseamnă sinucidere curată. Sigur,, indivizii n-au făcut asta din pură plăcere! A fost ”artă cu tendință”, și foarte bănoasă pentru ei!
 
Era de așteptat ca, mai devreme sau mai târziu, să înceapă, spontan sau indus-în cazul nostru spontan-un proces de recompunere socială. ”Uniți, salvăm!” este o dovadă în acest sens, al existenței procesului, în care componenta ecologică, amestecată cu aceea anti-sistem, încep să definească o identitate de grup social. Vor urma și altele, pe măsură ce indivizii conștientizează faptul că lumea în care trăim este mai complicată, că mai există și nevoia de solidaritate, și riscuri care nu pot fi gestionate decât în comun,  că individualismul are limitele lui, că mai există și alte nevoi și valori pe lumea asta.

Problema este cum se vor asambla aceste identități, cât de conflictuale, sau consensuale, se vor dovedi, încotro vor duce ele România. Până acum facerea este în chinuri, și conflictuală. Nu e bine, și nici dătător de speranțe. De aici nevoia unor repere, a unui mare proiect național integrator, și generator de identitate. Dar când îți faci proiect din deficitul bugetar de 2%, speranța moare scurt!
 

7 comentarii:

ThinkAgainRO spunea...

Trebuie să înțelegi că acei care au lucrat pentru ca această stare de fapt să existe au făcut-o cu simț de răspundere!
Aceste laboratoare de ofițeri de informații americani și sioniști au știut exact metehnele balcanice ale românilor și le-au speculat împotriva lor!
În primul rând ne-au țiganizat!Au discriminat pe românii majoritari în favoarea ciorilor, ungurilor, tatarirolr, turcilor, etc!
Astăzi românii sunt dezbinați și se urăsc între ei chiar și când sunt în afara granițelor!

Anonim spunea...

Acest articol demonstreaza cat de necesare sunt analizele dvs politice. Tara are nevoie de dvs.Sunt prea muti cei care au murdarit-o.Dar, nu stiu cum se poate mari influenta dvs in masele largi, duse in eroare de 9 ani. Succese in munca dvs si sanatate ca sa puteti munci.

mihai dinu spunea...

sa-mi bag pula-n mata
secatura

Anonim spunea...

D-le Gheorghe,
Dar, de ce publicati o asemenea dovada de incultura,de primitivism? Acesta este un produs din cei 9 ani?

Emigrant spunea...

Grasane, mai du-te ba-n pula ta de tigan obez, diabetic si propagandist.
Cine dracu crezi ca se mai uita ba-n gura ta cu dintii galbeni?
Bai cacat, noi astia inteligenti si scoliti am plecat, restu se uita la PrromTV si Hantena1.
Pregatiti pungile de zahar, lasa analizele asta extrafine si manjite de cacat, ca nu-ti mai folosesc nici tie, distrusule.

Rezident spunea...

@Emigrant

Bine ca te-ai dus tu in pula cu satelitu' sa o sugi la noii tai stapani. Imi pare rau ca m-am uitat in gura ta de sugator parazit, dar s-a intamplat! Zici ca esti scolit? Dupa limbaj imi pari o cioara migratoare. Heil sick tear, oriunde ai fi, venitura!

Anonim spunea...

" După 1989 societatea românească s-a diversificat, lucru pozitiv, după care a urmat un proces de atomizare, de exacerbare a individualismului, care au dus la o criză generală de identitate, atât la nivel macro, cât și la nivel micro. De la o Românie monolit, la douăzeci de milioane de Românii în una singură, fără a-i mai socoti pe maghiari, țigani și alte naționalități mai mult sau mai puțin conlocuitoare. Așa ceva nu poate funcționa!"

dupa cum am spus unii au experienta mare in ceea ce priveste cucerirea si stapinirea popoarelor si stiu ce au de facut si o fac pe termene f lungi de asa maniera ca numai f putini pot intelege despre ce este vorba. intelegi acum cum ne-au facut sah mat dintr-o mutare dindu-i bani lui ceausescu sa ne dezvoltam? puteati voi sa ginditi asta care pt prima oara in existenta familiilor voastre primeati o mina de ajutor ca sa va scoliti? ai vazut cum isi pot face pe banii si viitorul altora o masa de manevra care le va umple buzunarele pe vecie? daca dintre voi macar unul ar fi plecat macar odata urechea la ce avea de spus altii..... dar nu se putea cind se stie ca taranul este mindru si incapatinat pina dincolo de pinzele albe! chestia costa viata dar taranul mai bine prefera asa decit sa recunoasca ca s-a inselat.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...