joi, 18 aprilie 2013

Un Congres inutil

 
 
Mâine și sâmbătă PSD are Congres. Un Congres, ca mai toate ale partidelor, destinat baterii în cuie, pentru o vreme, a raporturilor de putere din interiorul partidului. Care Congres sigur nu va aduce nimic nou în materie de identitate ideologică, de doctrină, de proiect politic. Nu, și de asta nu stârnește interesul nimănui. Care ar fi miza unui post de vicepreședinte? Ce puteri are el, cu adevărat, în ierarhia de partid? Cui îi pasă că X sau Y sunt vicepreședinți în PSD, câtă vreme acum la butoane sunt doi oameni: Ponta și Dragnea? Peste doi-trei ani vor fi alții, dar asta nu va schimba cu nimic lucrurile în partid. Ce a adus în PNL schimbarea lui Tăriceanu cu Antonescu? Ce a schimbat plecarea lui Boc și venirea lui Blaga în fruntea PDL? Și atunci, de ce ne mirăm că arată cum arată politica românească, iar țara este guvernată vai mama ei?
 
Nu trag concluzii, că e inutil...  

4 comentarii:

Karakas spunea...

Romania nu e Venezuela sa isi permita politici radicale in favoarea celor saraci. Nu are nici resursele de petrol, nici libertatea de actiune a Caracasului. Mai mult, e la periferia unui continent obosit, tare obosit, caruia nici macar idea de unitate nu ii mai place, pentru ca sistemul a fost creat sa ii slujeasca pe cei bogati. Ati auzit voi tineri care sa faca foamea in Germania? Am auzit eu de elevi care fac foamea in Grecia. Dupa cum merg lucrurile acum, ne putem astepta la ce e mai rau.

Romania e prinsa intr-o masinarie cu multe scule folosite, si s-a dat prinsa taman cind tot sistemul se prabuseste.

Le ce sa te astepti de la liderii ei mioritici? Nu am vazut unul care sa se pronunte ferm impotriva saraciei impuse din exterior.

Karakas spunea...

Sper ca politicienii romani de stinga sa denunte minciuna despre austeritate, anume ca un nivel de indatorare mai mare de 90% ar incetini dramatic cresterea economica.

"..This week, economists have been astonished to find that a famous academic paper often used to make the case for austerity cuts contains major errors. Another surprise is that the mistakes, by two eminent Harvard professors, were spotted by a student doing his homework...

EU commissioner Olli Rehn and influential US Republican politician Paul Ryan have both quoted a 90% debt-to-GDP limit to support their austerity strategies..."


E timpul ca Olli Rehn sa recunoasca eroarea de calcul a profesorilor Carmen Reinhart si fostul economist desf de la FMI, Ken Rogoff.

Stinga are munitie buna acum sa atace dreapta, care indiferent daca a fost sau nu indusa in eroare, a implementat politici nejustificat de dure, ce au dus la oprirea dezvoltarii la periferia UE.

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22223190

Karakas spunea...

Am facut o generalizare la primul mesaj, care nu e buna, anume ca nici un politician roman nu se pronunta ferm impotriva saraciei si a sistemului capitalist de tip "casino". Sunt citiva care ataca temele astea, cu grija insa , sa nu calce pe cioburi...E de inteles asta, politicienii de azi sunt mult mai atenti la ce scot din gura.

Dar personal, mi-ar fi placut niste lideri care sa imprumute din franchetea lui Chavez, si din inteligenta lui Nastase. Un mix aproape imposibil.

Chestia cu politicienii in asa zisa democratie este insa la fel peste tot. Ei apar mai mult ca o casta, fie ca sunt de stinga sau de dreapta. O casta care a pierdut legatura cu "poporul" si pentru care singurul scop major este cel al conservarii puterii si privilegiilor aferente.

Unknown spunea...

Va felicitam si pe 23 Aprilie si pe 21 Mai ? Oricum din toata inima LA MULTI ANI indiferent de zi !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...