miercuri, 3 aprilie 2013

Despre transparență în numirea procurorilor șefi


Atât! Mă cunoașteți, deci știți că urăsc ipocrizia!
 
Cât privește ”dramele” unora din USL, mă doare în cot de ele. Sunt dramele unor politicieni care și-au uitat de mult menirea. Pentru ei politica a devenit un scop în sine, o formă golită de conținutul esențial, servirea binelui public, oricât de firav ar fi el în România. Cât despre linșajul mediatic la care este supus Ponta, el are o explicație: băsiștii i-o trag la ordin, ”prietenii”, tot la ordin, că Voiculescu are și el niște polițe de plătit lui Ponta. Sigur, toți servesc interesul public, vezi poza de mai sus. 
 
Deci, trasparență, da?


8 comentarii:

Scrie opinia ta spunea...

Chiar ma mira faptul ca din tot ce s'a intamplat in ultimele zile, Ponta este personajul pozitiv pentru dvs. Foarte ciudat.

V'am citit de'a lungul timpului si'mi dadeati impresia unui om principial.

Anonim spunea...

Daca inteleg bine, sunteti de acord cu "razgandeala" dlui Ponta si cu faptul ca ii nominalizeaza pe cei pe care, acum cateva luni, ii considera ezponenti ai intereslor presedintelui. Regret ca eticheta de "basist" a ajuns sa fie aplicata tuturor celor care nu se lasa orbiti de matrapazlacurile politicienilor romani, care, dupa cum se vede, sunt intotdeauna interesati de pastrarea privilegiilor si nu de prosperitatea tarii.

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe
hai sa fim seriosi ponta si-a tras-o singur propunand-o pe kovesi si pe tembelul de nitzu.
In loc sa "ii consulte" pe csm-isti asa cum l-a invatat ca se "consulta" basescu (informare si atat) el s-a asezat la o masa la care unul ca morar nu avea ce sa caute. Ala nu mai e de multa vreme membru csm.
Drama dvs este ca "ponta" si-a tras singur la "gioale". Restul cu "voiculescu" sa fim seriosi daca nu era el nu pupa procentele din parlament. Dara asa lis e urca "tontzilor" la cap imediat ce ajung la "butoane".

Fluieratorul spunea...

N-am inteles de ce ar fi asteptat cineva ceva de la personajul Victor Ponta... Era vreun cavaler salvator cu sabia providentiala in mina si n-am stiut eu?

Anonim spunea...

de astazi inaite PSD (la fel cu PD in Italia) a inchis cu alegerile: nu le va mai castiga niciodata, niciodata.
Ce porcarie :(

Anonim spunea...

noi cu toti voios te futem in gura

gheorghe spunea...

mai gigele , tu esti basist sau ce pula mea esti ?

pacos spunea...

Asadar, primul ministru e singurul care se gandeste la servirea binelui public, in timp ce toti ceilalti sunt niste nenorociti, niste ticalosi, care n-au avut si nu vor avea acest obiectiv niciodata.

In numele binelui public, dar ce zic eu, in numele dreptatii pana la capat a numit-o pe Kovesi (ca si pe toti ceilalti, mari facatori de dreptate, niste oameni integri si dedicati, la randul lor, binelui public).
Si-a facut-o singur (ca asa ne-a spus), drept pentru care ma gandesc ca, desi a cautat, n-a mai gasit in USL unul cel putin la fel de dedicat binelui public.
Mi-a mai trecut prin cap ideea ca omul asta e un clarvazator si nimeni nu si-a dat seama de asta. Dar a venit si ne-a spus ca s-a enervat vazand o emisiune cu Morar. Deci greseam.
Mai aveam si a treia varianta, dorinta de a fi inscris in galeria facatorilor de bine cu de-a sila, alaturi de alte ilustre personalitati: marele machitor (care, in numele aceluiasi bine public a facut cam tot ce-a vrut muschii lui) si Boc, cel mai bun servant al cauzei binelui public.
Daca asta ar fi fost varianta corecta, actualul prim ministru ar trebui sa aiba un loc aparte in aceasta galerie, macar pentru faptul ca ceilalti au format un tandem, in timp ce el a facut tot ce-a facut de unul singur! Dar greseam din nou, pentru ca ne-a spus ca a numit-o pe Kovesi pentru ca Morar, omul machitorului, a zis ca e naspa cu ea la DNA. Si cum omul machitorului nu poate vorbi fara incuviintarea acestuia, inseamna ca machitorul insusi n-o vrea pe Kovesi. Drept pentru care, sa-i faca in ciuda, a numit-o!

Foarte tare asta cu linsajul mediatic. Aseara am facut un tur al televiziunilor de stiri si, sincer, n-am vazut linsajul ala. La Realitatea lucrurile s-au desfasurat normal si cu mult bun simt, la A3 lucrurile au stat aproape la fel (cu exceptia contrelor dintre marele specialist in drept Sova si o invitata), la RTv ceva comentarii mai acide dar in limite relativ normale (n-am stat prea mult, ma irita modul in care moderatoarea vorbeste). M-am uitat si pe site-urile de stiri, n-am vazut deloc linsajele alea. Dar poate n-am vazut eu bine.

Rezumand: avem unul in deal, mare machitor, care face numai ce vrea muschii lui. In loc sa scapam de el, ne-am pricopsit cu inca unul, nu atat de versat (pentru ca e mai tanar, nu din alte cauze) dar la fel de dornic in a-si arata muschii. Nu numai ca n-am scapat de dracu ci, asa cum se cam vede, acum il avem si pe el si pe ta-su.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...