sâmbătă, 13 aprilie 2013

România lichelelor fără frontiere

 
 
Iar o săptămână dilie, în care agenda publică a fost total ignorată de presă și de politicieni. România a ajuns să trăiască un soi de perpetuă ”noapte a cuțitelor lungi”, în care cei angrenați în lupta pentru putere își iau gâtul unii altora pe unde apucă, fără menajamente și în dispreț total față de ”pulime”, care a ieșit de mult din sfera de interes a guvernanților.
 
Dacă în legătură cu băsescu și lichelele lui nu-mi fac de mult iluzii, am crezut că ăștia din USL au înțeles ceva din ceea ce s-a întâmplat în guvernarea băsescu-boc, și vor avea decența să se comporte altfel, să aplece urechea și la spusele ”pulimii”. Ți-ai găsit! Un bolnav de orgoliu, Antonescu, a găsit el momentul cel mai potrivit să pregătească ruperea Uniunii, visând să reunească ”dreapta” și să nu mai guverneze cu ”comuniștii”. Crezând că așa poate profita de pe urma derutei din PDL. Deocamdată nu profită decât pescuitorii în ape tulburi, și lichelele politice fără frontiere.
 
Voiculescu și gașca lui de yesmani de la A3 găsesc și ei că acum e momentul potrivit să îl linșeze mediatic pe Ponta, pe motiv de RTv și de luptă pentru audiență cu alte lichele, cele plătite de Ghiță Sebastian, patron din noua generație de lichele securiste.
 
În ăst timp alte găști de lichele își iau gâții în CSM, prin parchete sau judecătorii, prin ministere și alte instituții, chiar și prin servicii. Nici prin PSD nu e liniște, dar ăștia își taie beregățile pe mutește și cu mai mult stil. Vorba vine!
 
Dacă De Gaulle se plângea că nu poate conduce o țară care produce nu mai puțin de patru sute de soiuri de brânză, România este de neguvernat pentru că produce mai multe soiuri de lichele decât francezii soiuri de brânză. Fiecare cu ce poate!
 
Mă veți întreba ce e de făcut. Nu știu. Democrația nu funcționează, vocii pulimii i se răspunde cu tradiționalul gest obscen cu deștu. Pentru o izbucnire de mânie nu sunt coapte condițiile, și, spre deosebire de epoca ceaușescu, emigrația reprezintă o puternică supapă de siguranță pentru lichelele care ne conduc, indiferent de culoarea lor politică. Rămâne un soi de băltire, în care pe noi ne doare în cur de guvernanți, și pe ei de noi...    

6 comentarii:

Emigrant spunea...

Am inteles. basescu te enerveaza, antonescu te enerveaza, numai ponta nu te enerveaza, el e bun.
Deci bai carnat liberal de stangadrreapta, vezi ca si alde plesu si tzutzerii lui basescu de la revista 22 il apreciaza in prezent pe ponta.
Muie cu cacat, blatistilor fara frontiere!

Anonim spunea...

@ Emigrante:
Muie cu căcat, zici? Hm... O dai sau o iei?
Anonymus Magnus

vgeorgicas spunea...

De acord cu dumneavoastra. Dupa numirea lui ponta si ulterior dupa alegeri, USL-asii n-au avut alta traba decit sa zbiere in continuare la pedei si sa se certe cu totii pentru ciolan. Tara asta este NEGUVERNATA. A douazecia oara dupa 89 inundatii catastrofale de primavara in toata tara. Asta da realizare....

Karakas spunea...

Ei, vezi? De asta a rezistat Romania secolelor de intemperii...suntem la periferie, si a UE, si a Rusiei. Noi ne facem ca..ei sa fac ca...

Simpatica chestia cu brinza si lichelele.

Anonim spunea...

Da, recunosc ca 2013 e un an de deruta politica, de uimire populara si de regrupare a cumetriei la varf. Pacat ca biata coana UE e inca cu ochii pe noi, chiar daca ragazul acordat pana la "prezidentiale" o face sa para adormita. Sa nu ne amagim. Din 2014, politica de coeziune a CE ne pregateste surprize de proportii. Gheorghe draga, te implor, stai cu ochii pe butelie: individul care e ministrul fondurilor europene, Orlando Teodorovici, vechi client al afacerilor AGA, pregateste (din prostie, sau din alte motive) un cataclism financiar din care eu nu vad o iesire logica. Individul se crede deja un providential al Romaniei si un guru infailibil in fonduri europene. Miroase a dezastru, crede-ma!

Béranger spunea...

Economuiștii lumii mănâncă căcat și dau vina pe Excel!

Cică niște oligofreni, „economists Carmen Reinhart and Kenneth Rogoff”, au comis o greșeală într-un Excel în care lor le-a ieșit că un raport mare între datoria și PIB-ul unei țări duce la o creștere economică redusă, deși li s-a sugerat că „the correlation between high debt and low growth was just as likely to have a causal link in the other direction to that proposed by Reinhart and Rogoff”, iar realitatea e că „it's not that high debt causes low growth, but rather that low growth leads to high debt.”

Microsoft Excel: The ruiner of global economies?

Pe aceeași temă:
Is The Reinhart-Rogoff Result Based on a Simple Spreadsheet Error?

Mă scuzați, dar eu pe Twitter mă refer la faimoșii economiști din ziua de azi cu termenul de alint „economiștii pulii”, atât de mult am încredere în capacitățile lor intelectuale!

Lu' Madam Merkel când îi spune cineva că austeritatea nu poate să ducă la creștere economică decât dacă folosești o foaie de calcul Excel făcută prost?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...