joi, 15 martie 2012

Societatea austerităţii multilateral dezvoltate



Musiu Vasilescu, propagandistul BNR, vine să ne liniştească: intrăm în recesiune, de la 1 aprilie, dar e doar una "statistică". Adică, vezi Doamne, dracu nu e aşa de negru: recesiunea e doar în statisticile INS, în rest, economia e vânjoasă, şi dă din coadă de fericire. 

Mă, voi sunteţi proşti?  Ce e aia "recesiune statistică"? Aveţi o altă definiţie pentru recesiune? E acceptată de membrii UE? Spuneţi-o, s-o ştim şi noi, pulimea!

Ăştia nu ştiu ce să mai inventeze să ascundă căcatul economic, în care suntem cufundaţi până peste cap. Doar că rahatul ăsta pute de ani de zile. Şi nimănui nu-i pasă. Noi vrem să dăm bine pe hârtie. Şi mai vine câte unu, precum cei de la Booomberg, "stimulat" şi de FMI, care umblă după succesuri cu limba scoasă de un cot, şi laudă căcatul din România. Deşi ne împrumutăm mai scump decât "falita" Grecie, noi, copilul-minune al reformelor şi al austerităţii multilateral dezvoltate. 

Dacă am deschis un drum în Europa, atunci acela este cel al societăţii austerităţii multilateral dezvoltate. Şi tare mă tem că nu vom mai putea ieşi din ea. Va fi o societate a sărăciei generalizate, a polarizării sociale şi economice extreme, a excluderii şi discriminării. O societatea în care omul nu există decât în statistici. 

Primim ce merităm, pentru că nu ne-a păsat de soarta noastră, şi am lăsat nişte canalii să guverneze cum au guvernat. Şi guvernează. Iar când li se va arunca un oscior, românii vor păstra la putere tot canaliile. Consolidând societatea austerităţii multilateral dezvoltate.      

Un comentariu:

Mircea Hamza spunea...

Ce vraji a mai facut MRU de la ninsori si pâna azi? Urmariti postarea ”Premierul alergând cu pantalonii în vine” la http://mirceahamza.com/?p=1937.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...