marți, 17 ianuarie 2012

Se lucrează la naşterea Albei ca Zăpada



Serviciile veghează! A început o uriaşă operaţiune de manipulare. Dacă nu pot opri manifestaţiile, băsescu şi ai lui, din servicii, au pus la cale un plan care să împiedice USL să capitalizeze nemulţumirea populară. Ideea este simplă: PDL egal USL, tot un drac! Deci fără politică în Piaţa Universităţii. Ludovic Orban, în prostia lui, şi-a luat în seara asta porţia de huiduieli. 

Numai că respingerea totală a politicului este cea mai proastă soluţie pentru demonstranţi. Dacă băsescu nu profită de ocazie şi nu lansează un partid pe care să-l controleze el, şi să canalizeze într-o formă politică nemulţumirea românilor, demonstraţiile nu vor avea alte urmări. Eu cred că acum în laboratoarele Cotrocenilor se lucrează febril la naşterea Albei ca Zăpada. 

De aceea este vital pentru traian băsescu să ţină departe de manifestanţi USL. Oricum ai lui riscă să fie linşaţi în Piaţă, deci nu vor călca pe acolo. Lozinca aia cu USD egal PDL egal Mizerie nu a apărut întâmplător la Cluj. Nu întâmplător oficina de net, HotNews, pedalează pe ideea asta

Nu mă duce capul să speculez în legătură cu numele celui care va conduce noul partid, menit să capitalizeze nemulţumirile din rândul populaţiei. Dar trebuie să aibă ceva notorietate, şi carismă, dar mai ales capacitatea de a comunica eficient cu o lume pestriţă, cu nevoi şi revendicări atât de diferite, încât ajung până la antagonism şi confruntare. 

Dacă nu se pregăteşte aşa ceva, inducerea refuzului încrederii în actualii actori ai clasei politice, în special ai USL, nu merită efortul. În lipsă de altceva, lumea, dacă vrea schimbare, va alege USL. Dar dacă i se oferă pe tavă o prospătură, şi dacă reuşesc să ascundă rânjetul băsescului din spatele ei, ei bine, omul nostru s-a scos. 

Aşadar, când se transformă în partid un grupuscul dintre cele prezente în Piaţa Universităţii, ca emanaţie curată a voinţei populare, cum se va numi el şi cine îl va conduce? Să vă văd, cât de bogată imaginaţie aveţi?  

PS: pentru un tembel care scrie la "Le Monde", Adrian Năstase şi PSD sunt vinovaţi de ceeea ce se întâmplă acum în România, fiind singurii corupţi pe care i-a văzut el la Bucureşti. O fi ofiţer SIE sun acoperire?    

11 comentarii:

Mircea Hamza spunea...

Ce credeti, e de actualitate? http://mirceahamza.com/?p=1859.

Ema spunea...

Pare o fantasmagorie, dar Raed Arafat?

Fluieratorul spunea...

Am votat astazi un singur articol: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11243779-revolutia-care-visez.htm

Oficina de casa sau nu, foaia virtuala a gazduit si aceasta opinie de bun simt: tara asta e prost condusa. Imi permit sa adaug, este si prost locuita, de oameni care nu prea sint in stare sa fie cetateni, colegi, prieteni, vecini, concitadini, consateni, orice implica vreo viata a cetatii, de orice fel.

USL e "fentata" de "planurile diabolice" ale cuiva? O fi, daca spuneti dvs., dar eu cred un pic altceva, si anume ca USL nu poate sa capitalizeze din proteste nimic, nu e in stare, n-are cu cine, nu are cum sa scoata din palarie nici oameni, nici idei, nici credibilitate, si asta din motive foarte bine intemeiate. Oricita respiratie artificiala incearca sa-i faca televiziunile.

Pacat ca nu exista nici o alternativa politica. Baietii au strins rindurile in propriile lor partide foarte bine, si n-au ce sa scoata la interval decit figuri re-esapate de profitori din varii epoci, spalate si vopsite, sau tineret din puietul propriu sau de imprumut, fara vlaga si fara charisma. Alte partide n-au aparut in ultima vreme decit in forma de satelit, din varii interese punctuale.

Cei putini din piata de fapt le striga celor multi ce NU vor sa se mai voteze. Asta e usor de identificat, nu-mi trebuie imaginatie. Pentru alternativa, insa, e greu. Pentru mine nu mai merge ideea de re-esapat, gen Geoana, pe care daca nu i se opunea lui Basescu n-as fi pus niciodata stampila, si care s-a vazut ca este aidoma oponentului, un sacal, dar mai napirlit... Dinspre mai tineri nu se vede nici urma de energie.

Credeti ca daca putea, USL nu lua o bucatica de vizibilitate din destul-de-plinul zilelor acestora? Eu cred ca nu poate. Din pacate. Si altcineva n-are cine, nici ca persoana.

radu spunea...

Diagnostic perfect, din pacate. Am preluat mesajul si-l dau mai departe, la toti liberalii autentic antibasisti.

Al spunea...

dap. eu mizez pe geoana. sa vedem, sa vedem cum reactioneaza multimea.

Al spunea...

este incredibil cum le coc astia: http://www.cancan.ro/actualitate/intern/revista-ciao-detoneaza-bomba-primarul-sectorului-5-indragostit-lulea-de-o-colega-de-partid-vanghelie-si-oana-mizil-vacanta-amoroasa-in-alpii-francezi-203293.html

cristi spunea...

Există prin pieţe sloganuri din ăstea ... mai era unul cu "jos Băsescu, jos Ponta, jos Antonescu", sau unele care condamnă "clasa politică" in corpore. E tentant să faci asta, mai ales dacă eşti tânăr, naiv şi stai şi prost cu memoria. Le recomand celor care cred sincer că "toţi sunt la fel" (TSLF) să îşi amintească cine vorbea de reforma clasei politice, sistemul ticăloşit, condamnarea comunismului, reforma statului etc. şi cum individul ăla încă vorbeşte de "politicieni" ca şi cum el ar fi altceva. Şi cum nemernicul acela încă are adepţi sinceri care cred chestiile astea!

Există însă şi sloganuri care indică maturitate şi inteligenţă. De ex. "anticipate nu comasate" sau "democraţie nu plutocraţie" sau "1989 revoluţie, 2012 evoluţie". Astea şi foarte multele "jos băsescu" par să fie majoritare. TSLF-iştii pot fi plantaţi, însă sigur sunt unii care-s sinceri şi pe cale să ia o ţeapă monumentală. De ex. amicul nostru Fluierătorul probabil că nu o să voteze deloc sau în orice caz nu cu USL pe care o dispreţuieşte atât. Dacă sunt destui ca el atunci PDL o să ia undeva la 25%, iar mesajul electoratului pentru "clasa politică" - inclusiv USL - va fi: puteţi să vă pişaţi liniştiţi în capetele noastre, aşa ca PDL, că noi tot vă trimitem în parlament. Dacă totuşi ne vine mintea la cap şi votăm cum trebuie atunci PDL va fi afară din parlament iar mesajul va fi cine face ca ei va avea soarta lor.

Fluieratorul spunea...

Pai nu cu USL, daca nu vad alte fetze si nu aud ce trebuie sa aud. Any suggestion, d-le "cristi"? Ca se pare ca dvs. stiti mai bine decit mine e-o sa fac eu, si ma mustruluiti de pe-acuma. De-aia e iadul romanesc atit de eficient, cum bine zice bancul bine-cunoscut, pentru ca grija altuia e principala ocupatie a romanului.

Anonim spunea...

La momentul acesta, @cristi si ceilalti, singura diferenta perceptibila dintre USL si PDL este ca Basescu a promis la oha reforma si n-a facut-o. USL nici macar nu a promis. Nici macar la oha, tot ce promit este sa nu se schimbe nimic, in afara de baronii care administreaza sistemul. Ce mi-e PDL, ce mi-e USL, guri la fel de hapsane de hranit.

Asa ca eu sunt convins ca afisul este real, la fel de reale cum au fost si huiduielile pentru Orban. Oricine ar veni acolo, ar fi huiduit.

Anonim spunea...

PDL = USL

Emi spunea...

Pentru cei care vor să vadă de ce este o manipulare băsistă lozinca PDL=USL=aceeasi mizerie, si care sunt diferențele dintre cele doua formațiuni politice, verificati urmatorul text:

http://ceicunoi.wordpress.com/2012/01/24/de-ce-este-manipulare-basista-pdluslaceeasi-mizerie-pol9/

multumesc.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...