luni, 30 ianuarie 2012

Cum era cu "mita electorală"?



Frunzăverde, prim-vicepreşedinte al PDL, a anunţat că boc a fost mandatat de Coaliţie să negocieze cu FMI o creştere a salariilor şi pensiilor cu 5%. Asta de la 1 aprilie. Întrebat de unde bani, Frunzăverde a răspuns că banii sunt incluşi în Buget. Cuuuuum? La ce capitol? E şi un mic dar: cu condiţia unei creşteri cu 1,8% a PIB în primul trimestru din 2012.

Ieri, băsescu ne promitea Apocalipsa în 2012. Bine, de-ale lui băsescu să vinzi, nu să cumperi. Iar negocierea cu FMI s-a făcut anul trecut, în decembrie, vezi declaraţia lui Jeffrey Franks. Ca să nu mai vorbim că Legea pensiilor stipulează că anul ăsta pensiile trebuie să crească. N-am auzit ca legea să fi fost anulată, sau prevederile ei suspendate pentru anul în curs.

Guvernul se întruneşte azi într-o şedinţă convocată pe picior, şi se aşteaptă aprobarea unor Ordonanţe de Urgenţă. Ce, de ce, cum? Cine să ştie? A fost guvernul ăsta un model de transparenţă? 

Pur şi simplu cei de la guvernare, în special PDL, care are cel mai mult de pierdut, sunt disperaţi. Sondajele publicate în ultimele zile au adus disperarea la paroxism. Aşa că, după ce au înfierat "mita electorală" a pesediştilor şi peneliştilor, apelează şi ei la "mită". Că principiile sunt bune doar pentru proşti...

3 comentarii:

Ștefan A. spunea...

De acord in intregime cu articolul . Toti populisti , fara exceptie . Cu agravantul ca astia din PDL au batut mereu din gura ca ei sint altfel decit restul . O minciuna gogonata care se va plati inevitabil .

giovanna spunea...

SUNT PE URMELE LUI CEASCA PDELEI!

ANONIMUS spunea...

Ma tem ca sondajul e tras pentru PDL
dar nu s-a putut evita adevarul gol-golut.Probabil ca stau mult mai prost.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...