miercuri, 25 ianuarie 2012

Ce aş vrea să aud de la băsescu


Habar nu am ce are să spună diseară traian băsescu, că nu sunt Mama Omida. Va fi un nou exerciţiu de inutilitate, ca mai toate în ultima vreme. Nu ştiu ce aşteaptă el de la acest discurs, nu ştiu ce speră de la momentul ăsta. Vrea, ca de obicei, să schimbe agenda publică? Poate, dar cu ce? Cu invective obosite la adresa opoziţie, a lui Ion Iliescu, a mogulilor, reali şi închipuiţi? Cu fluturarea spaimei de comunism, sau cu tradiţionalul "Săriţi, ne fut ruşii?", dezgropat brusc de băsişti?

Pişă iar ochii? După ce? După trecuta-i glorie? El nu a înţeles că s-a epuizat, că nu mai are ce spune oamenilor, şi astea pentru că, spre deosebire de români, care au evoluat, el a rămas încremenit în proiect? 

Ce aş vrea să aud diseară de la traian băsescu? Că-şi dă demisia, astfel încât odată cu alegerile parlamentare să avem şi alegeri prezidenţiale. Că cere demisia guvernului boc şi înlocuirea lui cu un guvern de serviciu, care să pregătească alegerile parlamentare până la sfârşitul lunii martie. Că negociază cu toate forţele politice şi cu societatea civilă un pact de stabilitate politică şi socială, care să permită un proces electoral corect. Că promite să se retragă definitiv din viaţa politică, asumându-şi astfel erorile celor două mandate. Şi că-şi cere scuze pentru suferinţele produse poporului român de proasta sa guvernare. 

Ar arăta că a înţeles mesajul dat lui şi politicienilor de oamenii din Piaţa Universităţii şi din întrega ţară, oameni care trec peste viscolul de afară pentru a asigura continuitatea protestului.

Întrebarea este: a înţeles ceva, sau doar va încerca să-şi scape pielea?

4 comentarii:

Arogantu' spunea...

Sa-i explice cineva cretinului ca ROMANII SINT REPREZENTATI DE PARLAMENTARI, nu de presedinte.

Karakas spunea...

Citesc declaratia live a lui Basescu, si am un deja vu. E acelasi trademark al unui Presedinte care se cramponeaza de putere, negasindu-si nici o responsabilitate pentru saracia si dezastrul din tara. Ceilalti sunt de vina, inclusiv PDL, numai eu va pot scoate din intuneric, spune Basescu. Doar ca nu are nimic cu care sa lumineze drumul...

"Indiferent ce declară, niciun partid nu a vrut să mişte lucrurile."

http://www.mediafax.ro/politic/video-live-basescu-suntem-unde-trebuie-datorita-eforturilor-populatiei-am-iesit-din-recesiune-marea-problema-este-ce-se-intampla-in-continuare-eu-stiu-ce-trebuie-facut-live-text-9175187

Florin spunea...

Dobitocul nu spune nimic. A scos un program electoral pentru ai lui. Duca-se.

Fluieratorul spunea...

Deh, destul de mult vorbit, in clisee, nimic din ce n-am mai auzit. Ce face nou e ca nu se hahaie, si nu insulta jurnalisti... Macar atit. Sa zicem ca e un cistig, nu ca la mine ar mai "merge".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...