marți, 8 noiembrie 2011

A fi sau a nu fi giratoriu


Ţara asta ar fi minunată, dacă  nu ar fi populată cu atâţia cretini, care cred că se pricep la toate, au soluţii pentru orice problemă, şi, în general, sunt buricul Pământului. O problemă simplă, în esenţa ei, străpungerea Berzei-Uranus, a devenit un coşmar pentru o zonă centrală, şi circulată, pentru că nişte unii şi-au propus să demonstreze cât de deştepţi şi de potenţi sunt ei.



După ce au generat cea mai imbecilă soluţie cu putinţă(care e, de fapt, o non-soluţie, lucrările fiind îngheţate) în privinţa Halei Matache, au blocat lucrările şi în sensul giratoriu de la intersenţia străzilor Berzei cu Mircea Vulcănescu, pe care-l vor anulat. Deşi el există deja, fizic, e trasat, cum puteţi vedea aici. Îi deranjează şi străpungerea care duce spre strada Gării de Nord, unde se află Ministerul Transporturilor.

Din prima fotografie vedeţi că această străpungere se impune, apare naturală. Trebuie desfiinţate nişte coşmelii, pe care le puteţi vedea aici, unde aveţi şi un tur al giratoriului, semi-real, semi-virtual.  După stadiul lucrărilor, până acum strada putea terminată. Scăpam de mizeria de acum, de peisajul dezolant, de tot jegul unei zone degradate. Sigur, unele, foarte puţine, clădiri din zonă sunt valoroase. Dacă le renovează, cu bani mulţi, cineva. Dar nu se prea văd amatori de aşa ceva. Poate sistematizarea zonei, civilizarea ei, ar atrage mai repede investitori decât actuala situaţie. Dar asta nu pare să le fi trecut prin cap "salvatorilor" Bucureştilor. 

Un comentariu:

asybaris spunea...

Punerea de-a curmezisul. Aplicata in zeci de locuri in care se construieste in tara si obtinem o imagine. Ba ca e monument istoric, ba ca e sit arheologic, ba ca nu s-a facut licitatia. Eu cred ca "opozitia" fata de proiectul Berzei are cu totul alte motivatii decat cele de ordin estetic. Ca si in cazul pasajului Basarab, exista indivizi care au cumparat maghernitele populate cu tigani sau drepturile litigioase legate de acestea si care vor sa fie expropriati cu o despagubire pe masura. Credeti ca e greu sa angajezi un ONG sa latre pentru tine plus o turma de prosti care vin sa latre voluntar?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...