miercuri, 2 noiembrie 2011

Şaria bleagă



Sediul săptămânalului francez "Charlie Hebdo" a fost distrus azi noapte, după ce a fost atacat cu cocteiluri Molotov şi incendiat, iar siteul lor de Internet atacat. Azi jurnalul a publicat o ediţie specială, Charia Hebdo, într-un soi de protest faţă de evoluţiile din Libia(unde s-a arborat stindardul Al Queda şi unde s-a introdus, de facto, şaria) şi din Tunisia, unde islamiştii au câştigat alegerile. De fapt, este vorba despre o serie de caricaturi, care, sincer, n-au nimic ofensator faţă de Islam. Le puteţi vedea aici. Sigur, e drept că săptămâna asta redactor şef a fost profetul Mahomed, dar asta nu se pune!

Cum se vede, cu fanaticii nu te joci. Este îngrijorător ce se întâmplă. Dar, vorba aceluiaşi jurnal, "e greu să fii iubit de tâmpiţi!" Acum "iubirea" i-a costat sediul pe cei de la CH. Ca o conluzie, cele scrise în editorialul celor de la Le Monde: "La liberté d'expression et de création artistique est l'une des valeurs essentielles de nos démocraties. Il n'est pas inutile de le rappeler à ceux qui, sous couvert de lutte contre l'islamophobie ou la christianophobie, font la promotion de l'intolérance." 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...