miercuri, 30 noiembrie 2011

Ce noutate!


Ce noutatate: Pulimea Sa a comis un act de violenţă împotriva copilului din filmuleţul pixelului albastru! Păi flăcăul(mă rog, nu mai e flăcău de mult, dar aşa e vorba!) o ţine tot într-o violenţă: su uită de capul în gură dat arabului care-şi apăra sărăcia, şi nevoile, şi evaziunea undeva prin piaţa Crângaşi, de uciderea câinilor comunitari, de felul în care a tăiat, dintr-un condei, salariile bugetarilor cu 25%, dar mai ales felul violent în care impune o transformare radicală a statului, care va face din România cea mai inegalitară, mai săracă şi puţin performantă, dar şi cea mai nedemocratică ţară europeană.

traian băsescu dă zi de zi labe peste bot întregii naţiuni. Faptul că şi-a luat-o de la el, la modul propriu, un puşti, e doar un fapt divers, care nu are consecinţe. Cealaltă violenţă, instituţionalizată, practicată de băsescu, violenţă care a dus la creşterea fricii în rândul românilor la un nivel similar cu cel din anii negri ai ceauşismului, este cea care produce consecinţe grave.

Ce-i de tot râsul în povestea asta? Păi, faptul că Pulimea Sa nu va fi deranjat de nimeni pentru o violenţă cât se poate de concretă, comisă împotriva unui copil, lucru sancţionabil peste tot în lume, inclusiv în Românica. În schimb ăia de la CNA i-o trag lui Mircea Badea, pentru că ar fi sugerat că violenţa poate fi folosită pentru rezolvarea unor conflicte între indivizi, sau cam aşa ceva. A, da, şi pentru că l-a făcut(nu el, lipsa de caracter a pupinului l-a făcut ce-a zis Badea că e) pupinbăsist pe pupincuristul Radu Moraru. 

Să-ţi bagi...orice în ea de ţară, de naţie, de justiţie! Bă, care mai puteţi, fugiţi dracului din ţara asta, mâncând pământul!  

Un comentariu:

Karakas spunea...

Doamna Clinton, sefa Departamentului de Stat al SUA, a transmis o declaratie de felicitare romanilor cu ocazia Zilei Nationale. Foarte frumos, gestul face parte din uzantele diplomatice, si cuvintele cheie din telegrama indica "greutatea" relatiei.

Pacat ca MAE nu da publicitatii telegramele de felicitare din partea partenerilor europeni, sau de ce nu, din partea Rusiei, Ucrainei, Moldovei sau...a Afganistanului, mai ales ca doamna Clinton spune ca 'Astăzi, contăm pe România ca pe un aliat puternic şi sprijinim împreună stabilitatea şi prosperitatea Afganistanului"

Sunt curios, in afara de soldati si cheltuieli de la buget pentru aceasta aventura romaneasca militara, cu ce participa Romania la "prosperitatea Afganistanului"?

Alta fraza pompoasa se refera la rolul parteneriatului americano-roman pentru "integrarea euroatlantică a vecinilor din Balcani şi securitatea la nivel global printr-o cooperare extinsă în domeniul aplicării legi". Sunt foarte curios ce face SUA in cooperare cu Romania in ce priveste integrarea euroatlantica a vecinilor din Balcani. Concret insa.

In rest, suna putin mai frumos si mai colorat decit telegramele de felicitare pe care si le adresau statele comuniste unul altuia cu ceva vreme in urma. Cu acelasi efect. Mai bine ne vorbea de rolul SUA in asigurarea prosperitatii romanilor, sau de sustinerea democratiei, ca acolo ne doare. Vreun credit nerambursabil, vreun deget mustrator aratat regimului? Nimic...totul e bine in Romania, si la vara cald.

http://www.mediafax.ro/politic/hillary-clinton-romanilor-de-1-decembrie-sarbatoriti-aceasta-zi-stiind-ca-sua-va-sunt-alaturi-9019141/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...