luni, 11 iulie 2011

traian băsescu, preşedintele Securităţii



Din ciclul: "Recunosc, am fost un dobitoc!", unul dintre proaspăt botezaţii "caţavenci" îşi publică ceva memorii despre relaţia lui cu traian băsescu, relaţie stropită din greu cu lichide corozive pentru ficat. Care se pupă cu alte asemănătoare, care fac Pulimii sale un portret de consumator fruntaş.  Dar asta este doar anecdoticul. Miezul dezvăluirii este ăsta:

"Într-o zi eram fără Felix în biroul lui Băse de la sediul PD din Modrogan și ochii mi-au alunecat șerpește pe un document cu antetul Securității, pe care am citit UM 0544, codul CIE, adică fosta DIE și actuala SIE, și numele Marin Antonescu. L-am întrebat pe Băsescu dacă persoana este una și aceeași cu prefectul PSD de Dâmbovița din acea perioadă, Marin Antonescu, la care el m-a rugat insistent să nu scriu niciodată nimic despre el, pentru că îl cunoaște și este un om de treabă. Mi-am respectat promisiunea câțiva ani, până ce a început scandalul „Flota“, când aveam să descopăr că, în 1987, comandanții lui Traian Băsescu, în calitate de șef al Agenției Economice NAVROM din Anvers, erau Silvian Ionescu și Marin Antonescu. Ionescu conducea Serviciul I Benelux din Direcția I a CIE, astăzi fiind comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu, iar Antonescu era consulul României la Bruxelles, acoperit ca ofițer superior CIE, astăzi fiind vicepreședintele CJ Dâmbovița, amândoi din partea PDL.

Practic, de amiciția mea cu Băsescu s-a ales praful, în clipa în care am scris cine a fost Marin Antonescu, iar Băse m-a dat în judecată, cerându-mi o despăgubire de 1 leu. Apoi, și-a retras plângerea, imediat după ce am publicat informația că asocierea dintre flota Petromin și compania norvegiană Torvald Klaveness a fost perfectată de el personal, în calitate de subsecretar de stat la acea dată, iar demersurile din partea regatului scandinav au fost facilitate de broker-ul Knut Hartmann, al că­rui comision a fost de 500.000 de dolari. Am mai dezvăluit că, în 1995, Băsescu a fost recompensat, la recomandarea lui Hartmann, ca bursier al Regatului Norvegiei, pentru a urma cursurile avansate de management în industria transportului maritim ale Universității Norvegiene de Știință și Tehnologie din Trondheim. Băse a urmat cursurile în București, unde a continuat să-și trateze hepatita cu tinctură de whiskeanu, singura care vindecă garantat ficatul."

Care va să zică, începând din 1992 băsescu a fost furnizor de informaţii confidenţiale, de la servicii, către "Academia Caţavencu", despre "corupţii" din PSD. Bine, nu era el singura sursă pentru caţavenci. SRI şi 0215 au contribuit şi ele din greu la prosperitatea caţavencilor şi la succesul lor.  Întrebarea este: cine îi dădea lui băsescu documente ale fostei Securităţi, şi de ce? Să fi plecat cu ele Caraman, o vreme, după 1989, şeful spionilor? De ce şi cum s-au lipit toţi foştii lucrători ai DIE de Partidul Democrat? 

Dacă este adevărat acest episod, băsescu trebuie să dea nişte explicaţii, la fel şi nenea ăsta, Cornel Ivanciuc(fost turnător la Securitate, ca şi Carol Sebastian, alt eşuat în Modrogan). Ce înţeleg eu din afacerea asta? Că ofiţeri activi(atunci) ai SRI, 0215 şi foşti lucrători ai Securităţii au poposit la PD, aducând cu ei  şi reţelele de informatori de până în 1989. Mulţi dintre informatori au ajuns să lucreze în presă. Unii au avut misiunea de a-i face "pârtie" politică lui traian băsescu. Şi i-au făcut-o, până la Palatul Cotroceni. 

De asta am spus că victoria lui băsescu, din 2004, a fost, de fapt, o lovitură de stat securistă,  el fiind produsul acestui grup de securişti din spionajul extern, care s-a reciclat între timp la afaceri.  Cine l-a preluat între timp pe băsescu, şi-l foloseşte, este o altă poveste. Din care mai scapă câte una, câte alta, fie de la Ambasada SUA, fie de la nişte unii care gândesc straniu de similar cu demenţii ăia din "Tea Party". 

Tot ce pot să sper este că brusc să le revină memoria şi altora care au contribuit la ascensiunea acestui Arturo  Ui de Dâmboviţa.

3 comentarii:

papornitacuvorbe spunea...

insinuaţi cumva că tovarăşul traian băsescu ar fi fost securist? vai de mine şi de mine!!!
Iliescu îi împărţea pe cetăţenii României în două, "oameni de bine", adică mineri şi prostime, respectiv restul, oameni care mai gîndeau şi erau împotriva lui; acum, băsescu, marele anticomunist, anti-securist şi anti- orice nu dă bine la imaginea lui marinată în whiskey, nu ar avea dreptul să îi împartă pe securişti în "securişti de bine" (gaşcă din care presupun că şi el făcea parte) şi "securişti răi"?.

Anonim spunea...

Excelenta analiza. O singura completare: Arturo Ui &co au invatat o singura lectie si o aplica bine: aruncarea in bratele americanilor si servirea intereselor lor neconditionat si fara nici un fel de negociere prealabila (un fel de executat intocmai si la timp, numai ca "superiorul" e diferit de asta data). Asta le-a asigurat/inca le asigura supravietuirea politica. Till either the things will get too troubled or the masters will be too busy with their own survival.

Fluieratorul spunea...

Deci Basescu e securist cu acte in regula si state vechi. Nu stiu cine s-a indoit de asta vreodata. Nu vedea el nimic din ce-a vazut in cele vremuri daca n-ar i fost securist, ca nu mergea nimeni "afara" pe functii daca avea "doar" calitati profesionale. Si inca a fost un securist "bun", care s-a facut "om" pe mina Securitatii, ca aia "rai" s-a intimplat sa se mai intoarca acasa si in sicrie de plumb si sa se faca tamiie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...