sâmbătă, 9 iulie 2011

Ce nu ştiam?



Ce nu ştiam, şi am aflat "graţie" inestimabilei contribuţii a lui Funebriu la căcarea steagului? Nimic! Ştiam care este calitatea sistemului de educaţie publică. Ştiam slăbiciunile lui. Ştiam cât NU învaţă loazele! Ştiam ce e în mintea lor. Ştiam că se copiază la bac, cum se copiază COPIOS la ORICE examen, la ORICE nivel! Până şi în sistemul de pregătire a magistraţilor a fost scandal, deci unde-i problema? Ştiam şi ce profesori şi educatori avem. 

Dacă boul cu pricina este geniul ăla organizatoric de ni-l vând ăi de-l pupă în cur, şi reîncarnarea lui Spiru Haret, aşteptam de la el nu circ mediatic, ci soluţii. Bun, ne-a arătat că viitorul patriei depinde de nişte semi-oligofreni. Aşa, şi? Ce urmează?

Păi, nimic! Nimic în afară de o motivare pentru a aplica reţetele cretine de reorganizare ale unora din afară, gen FMI, BM, chiar UE, care se află la originea "reformelor" care au făcut din sistemul educaţiei naţionale o legumă. Acum ni se cere amputarea părţilor putrede, pentru a salva, chipurile, partea bună. Aşa ceva nu mai există! TOT sistemul este putred, pentru că asta s-a vrut.

Aşadar de la toamnă vor fi şi mai puţine şcoli generale, şi mai puţine licee, şi mai puţine Universităţi, facultăţi, catedre, şi mai puţini profesori şi educatori. În mediul rural şi în oraşele-ruină, atinse de dezindustrializare,  deşertul educaţional va fi aproape total. Puţinele vârfuri pe care le va mai produce educaţia românească vor fi cumpărate de occident, unde situaţia educaţiei se împute, ca şi la noi.

Aşadar, unde sunt soluţiile boului de Funebriu? Constatări putem face şi noi. El e în fruntea sistemului, la el sunt comenzile. Şi ce face imbecilul? Discreditează sistemul, în loc să repare ce e de reparat! Foarte bine!

Se va întâmpla ceva după acest eşec? Nu, pentru că nu există un plan de viitor. Noi nu ştim pentru ce viitor ne pregătim copiii. De ce? Pentru că nu ne interesează. Noi supravieţuim, nu trăim. Şi când e vorba de supravieţuire, mâine este foarte departe, apropape că nu există. Şi dacă nu există, de ce să ne mai pierdem vremea şi să irosim energie gândindu-ne la ceva ce nu există?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...