luni, 25 aprilie 2011

Albă ca Zăpada: R.I.P.



Pentru mine Sebastian Lăzăroiu este un Dan Diaconescu al sociologiei. După ce ne tot anunţa că românii aşteaptă cu sufletul la gură naşterea unui partid "Albă ca Zăpada", azi îl înmormântează, ca şi când n-ar fi slobozit el cugetarea asta din puţul curului, ca să zic aşa!

"Daca s-ar face o alta formatiune acum, cum ar fi cea a lui Dan Diaconescu, "acesta ar fi punctul vulnerabil, nimeni nu mai vrea un alt partid acum", zice Curu din curtea Cotrocenilor(nu, nu am scris greşit!). Ce contează că el ne-a futut la cap un an întreg şi mai bine cu povestea "aşteptatului partid", care ar lua spre 20%. Ce s-a întâmplat între timp? O fi ajuns la concluzia că fură de la voturi de la PDL, şi ar fi greu de controlat?


Acu' s-a sucit şi în privinţa votului uninominal. "Studiile" lui au susţinut paranoia lui băsescu, paranoie care a reuşit schimbarea sistemului de vot. Şi acum Lăzăroiu descoperă că schimbarea e naşpa? "experienta votului uninominal a slabit partidele, "nu paradoxal, pentru ca era oarecum de asteptat": "Era un lucru pe care-l doreau cetatenii obisnuiti, alegatorii poate mai mult decat partidele si asta pentru ca se inoculase sentimentul acesta ca parlamentarii vor deveni mai responsabili in momentul in care sunt alesi nominal intr-un colegiu, de un numar limitat de cetateni. Adica, cel putin in fata lor, ei vor avea o responsabilitate. Din punctul acesta de vedere, cred ca s-au facut pasi mari. Te uiti la ei si vezi ca nu mai voteaza, pur si simplu, ca niste oi, in Parlament, de exemplu. Si partidele, in general, au devenit mult mai fragile in momentul in care trebuiau sa ia decizii nepopulare. De ce? Pentru ca sunt oamenii astia care stiu ca depind de votul a catorva zeci de mii de cetateni si ca ii trag la raspundere. Si aici trebuie intotdeauna sa pastrezi o balanta, pentru ca altfel, daca te duci la extrema uninominalului, realmente poti sa-ti distrugi sistemul de partid''.

Lăzăroiule! Eşti beat? Ai orbul găinilor? Ăia votează tot ca turma! Asta când le dă voie ăla de-i eşti tu slugă să voteze! Poanta cu votatul după direcţia deştului şefului de grup portocaliu ţi-a scăpat?  Sigur că a fragilizat partidele! Dar asta aţi vrut, javre ordinare! Trebuia să distrugeţi Parlamentul, că aşa ăi venise pe chelie lui băsescu, după suspendare! Şi acum e groasă?

Cine a "inoculat" sentimentul? Că nu s-a inoculat singur! N-ai dirijqat tu maşina de propagandă pro vot uninominal? Care a linşat mediatic pe oricine a încercat, cu EXACT aceleaşi argumente, să mai tempereze zelul vostru dărâmător? Hai sictir! Vedea-te-aş cerşind în colţul străzii, nesimţitule!

Un comentariu:

cristi spunea...

Lăzăroiu bate câmpii? Nimic nou sub soare, tot asta face de când e acolo. Consumul de rahat în exces dăunează grav sănătăţii mintale.
Votul uninominal a fost o mare păcăleală, iar modul cum au reuşit să o impună este populism dublu rafinat 95%. Ca şi aia cu parlamentul unicameral, sau ce cam tot ce propune Băsescu acum. Populism înseamnă mai mult decât a promite pensii şi salarii mărite. Şi atacurile la unele categorii sociale ("leneşii" asistaţi care toacă banii bugetului) sunt populiste. Şi ideea că se pot mări veniturile la buget prin reducerea impozitelor este tot populistă.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...