miercuri, 15 decembrie 2010

Multă lume proastă!



M-am amuzat teribil aseară, la Gâdea, dar şi la ăia de la Realitatea, când i-am auzit pe obişnuiţii trăncănitori cu normă întreagă cum analizau ei schimbarea de ton a discursului lui băsescu, în comedia aia de conferinţă de presă de ieri. Schimbare, my ass! Trebuie să fii total tâmpit să crezi că băsescu poate scăpa de obsesiile sale cu una, cu două!  Era doar o problemă de timp până să-şi dea în petec. Ei bine, n-am avut de aşteptat decât câteva ore!


 Azi s-a dus la RRA şi a început să-şi facă un inventar complet al obsesiilor, cu moguli, cu opoziţia e de vină, cu toate ale lui, plus încă una: PNL e de stânga! Să-i trăiască, să se bucure de noua obsesie, şi să sărbătorească momentul cu prietenul lui cel mai bun.


Ştiţi însă ce-i mai grav? Că se vor găsi atâţia proşti să creadă tâmpeniile astea: "Se confirma ce banuiam. Obiectivul Opozitiei e intrarea Romaniei in derapaj. Am observat ca se depun doua motiuni de cenzura pe legile salarizarii, iar programarea si impingerea dezbaterii motiunii pentru anul 2011 indica faptul ca obiectivul Opoziiei e intrarea Romaniei in derapaj, fiindca sunt multi oameni de afaceri, gen Patriciu, Voiculescu, Vantu, care se afla in spatele lor si care pot sa-si refaca afacerile macinate de criză doar daca Romania intra in derapaj," şi să-i dea dreptate.


S-o luăm metodic. Ce ar avea de câştigat cei trei dacă cresc dobânzile la împrumuturile făcute de România? Au bănci de la care se împrumută statul, şi le convine creşterea? Eu nu-mi aduc aminte de aşa ceva. Câştigă ce din devalorizarea leului? Vântu, nimic, că nu produce şi nu exportă nimic, să zici că devalorizarea l-ar favoriza. Patriciu, la fel, acum văd că se ocupă cu micul comerţ de "întâmpinare". Devalorizarea leului l-ar lovi maxim, că tot ce vinde el se importă. Şi dacă cresc preţurile, nu mai vinde. Voiculescu produce bunuri simbolice, că banii lui vin din presă şi din televiziuni. Dacă anul viitor va fi mai rău, şi publicitarii o vor duce rău, deci şi Antenele lui Voiculescu.  Vi se pare că ăştia trei sunt idioţi, că nu ştiu ce şi cum?


 Apoi, da, ei pot fi cel mult interesaţi de refacerea puterii de cumpărare, că de asta depinde reluarea creşterii economice. Dar pe ei nu-i privesc angajaţii de la stat, că nu are de ce.  Dacă boculeţ şi ai lui vroiau să treacă repede Legea Salarizării Unice a Bugetarilor, au avut un an la dispoziţie s-o facă. De fapt, o Lege cadru există, şi-a asumat răspunderea bocul anul trecut. Trebuia modificată în acord cu sindicatele până în iulie, parcă. Dar a intervenit demenţa tăierii salariilor bugetarilor cu 25% şi s-a dus dracului şandramaua!


Dar şi aşa, lăsau Legea Salarizării cum era, şi făceau, ca acum, o Lege de aplicare pentru 2011, pe care o adoptau prin Ordonanţă de Urgenţă, cum dorea muşchii lor portocalii. De ce tot circul ăsta? Pentru a demonstra că nu se poate guverna eficient cu Opoziţie? Că democraţia nu-i de noi, că ne-ar merge mai bine fără ea?

Însă e bun la ceva şi delirul lui băsescu: aşa mai dă din casă. Eu, unul, nu ştiam că în 2006 România, condusă de PDL şi PNL(nu se dărâmase şandramaua D.A.) , cu Monica Macovei la Justiţie, a semnat un Acord-anexă  cu privire la combaterea corupţiei drept condiţionalitate pentru aderarea la Spatiul Schengen, acord care ar putea fi invocat de cei care îşi doresc amânarea. Deci nu Ponta, ci băsescu-Tăriceanu, au făcut pocinogul României! De ce au semnat acest Acord? A cui a fost ideea asta cretină? Au vrut să facă pe plac cuiva?  Acum să ne lase!

 Să vină în faţa poporului şi să spună: "Popor român! Am fost nişte dobitoci! Noi am legat aderarea la Spaţiul Schengen de combaterea corupţiei, capitol la care am făcut căcatul praf! Aşa că să ne iertaţi! O să călătoriţi liberi ca pasărea cerului atunci când o zbura porcul, pentru că atunci nu va mai fi corupţie în Republica Absurdă România!"


Acum a început sezonul de vânătoare la ţapi ispăşitori. A încercat cu Ponta, nu prea i-a ieşit şmecheria, că ăla spunea exact ce spun şi flăcăii de la Bruxelles: că nu ne-am făcut temele. A venit rândul CSM. Nici ăsta nu e ţapul ideal: nu CSM cercetează faptele de corupţie, nu el face urmărirea penală şi  nici nu-i judecă pe corupţi. Se ocupă doar de cariera magistraţilor. Mai bine sau mai rău, că, de, trăim în Românica.


Poliţia este sub conducerea Guvernului, Procuratura este parte a Executivului, serviciile sunt jucăria preferată a Iubitului Conducător,  şi el parte, cam neconstituţională, a Executivului, şi de când e boc premier, băsescu e Executivul. Aşadar combaterea corupţie e în principal sarcina Executivului, Justiţia doar confirmă, sau nu, o stare de fapt. Dar dacă Poliţie, Parchete, servicii de informaţii, Guvernul(prin alte mijloace de combatere a corupţiei decât represiunea) nu-şi fac datoria, Justiţia ce să facă? Să se substituie lor, şi să le facă munca? 


Sigur, mi-a plăcut maxim şi cum şi-a luat-o Ponta, pentru că a avut naivitatea să se ducă la întâlnirea cu băsescu. Ce credea că face? Că-l aduce la raţiune? Că poate avea un interlocutor onest în el? Acum şi-o ia de la băsescu! Să-i fie învăţătură de minte. Tot maxim mi-a plăcut  şi cum dă băsescu vina pe PSD şi PNL pentru că PDL i-a dat muie la votul pentru cercetarea lui Ridzi. Prieteni, cred că goebbels  ar fi fost mândru de realizările propagandei portocalii! Dar vine ea şi vremea decontului...


PS: dacă asta ne garantează că scăpăm iute de băsescu, atunci Sorinache, pune-l, tată, pe ăla de turnă monstruozităţile ălea din faţa Teatrului Naţional să toarne şi două plăci, pe care să le prinzi la capetele podului Basarab, şi dă-i numele de Traian Băsescu. Mai pune o frază: "Făcut din metalul fostei flote româneşti şi al vagoanelor şi locomotivelor CFR." Ştim cam toţi de ce... 

PPS: o avea statul construit după chipul şi asemănarea lui Ion Iliescu problemele lui. Dar mie îmi provoacă un coşmar statul care se construieşte acum, după chipul şi asemănarea lui traian băsescu. Măcar cel construit de Ion Iliescu semăna cu statele occidentale, chiar dacă nu funcţiona ca ele. Ăsta de-l construieşte băsescu seamănă cu Belarusul, mai degrabă, sau cu Venezuela...  

4 comentarii:

Karakas spunea...

Basescu, suparat ca Oprescu ii ia din vizibilitate:"Pasajul Basarab ar trebui să-mi poarte numele"

Proiectul de modernizare a 110 şcoli - este contractat în timpul mandatului meu, se finalizează acum, costă circa 200 milioane euro cu BEI. Ce ar fi să mă duc la 110 şcoli? Nu s-ar mai vedea Oprescu. Proiectul pasajului deja cred că poate să-mi poarte numele. Şi multe altele".

http://www.mediafax.ro/social/basescu-pasajul-basarab-ar-trebui-sa-mi-poarte-numele-7818749/

Pai s-or gasi ceva artisti de curte sa imortalizeze numele si chipul Presedintelui in fiecare piatra pe care a trecut Primarul Basescu. Rozaliul cu bordurile abia asteapta un nou contract.

Gata, a venit timpul sa aratam recunostinta!

oreste spunea...

parerea mea e ca de cand a venit ala de la asesoft la realitatea tv, acest canal a mai inmuiat-o cu base si udrea

Anonim spunea...

in primul rind romanii nu puteau fi altfel decit prosti. in anii 50 deci acum 60 de ani 20% traiau in orase iar 80% erau inca tarani. analfabetismul era de aproape 50%. din cei 20% care populau orasele 10% erau straini. mahalalele oraselor erau populate in totalitate de catre romani iar acestia nu faceau parte in nici un caz dintre cei cu carte. cei cu liceu reprezentau la oras cam 3% iar cei cu studii superioare sub 2%. la tara era dezastru! sub 1% reuseau evadarea din mizerie. marea majoritate erau analfabeti iar restul cu cel mult 4 clase primare facute in conditii mizerabile. si mai trec anii vine ceausescu si cu banii vestului ii scoate pe toti din mizerie le ofera scoli pe gratis, case, servicii etc pt ca lista este lunga. scoala singura nu-i putea civiliza pe toti astia si nu-i putea transforma in adevarati intelectuali pt ca-n spatele lor nu exista nimic absolut. ce experienta sa primesti si ce valori sa inveti din familiile unor analfabeti?!
si pt ca vestul stie mereu ce face tocmai pt ca a dispus mereu de o elita bine instruita a transformat toata aceasta multime de parveniti intr-o simpla masa de manevra cu un singur post de radio deci cu investitii minime. toata propaganda lor s-a axat doar pe exacerbarea frustrarilor inascute ale acestor indivizi dintre care mai apoi si-au ales servitorii. deci cu o investitie minima au scos un cistig maxim. sa mai spun ca de 20 de ani vesticii au nevoie de-o propaganda axata pe lansarea de propozitii simple in numar de 2-3?
toti astia care fara asa numitul comunism n-ar fi trecut nici astazi de 50 de ani si ar fi ramas altfel analfabeti continuind o viata in mizerie dau tonul in societatea romanesca!!! ei sint peste tot si dau lectii despre orice. nu ti se pare normal sa vezi haos distrugeri si nenorociri?! am fost martorul navalirilor acestei gloate peste noi orasenii adevarati si stiu f bine ce le poate pielea acestor indivizi primitivi. astazi ei sint de exemplu libertarieni si cer desfintarea statului fara de care ei n-ar fi existat. altii sint politicieni si se cred mesia desi in mintea lor nu exista nimic absolut. desigur ca un infim procent dintre acesti hominizi si-a depasit cit de cit conditia unii reusind sa ajunga oameni insa dupa cum se vede chiar si ei pastreaza petele trecutului pt ca orice s-ar spune intr-o viata nu se poate recupera chiar totul. stiu ca si tu esti tot de la tara pt ca se vede lipsa de experienta pe care n-ai putut s-o recuperezi oricit ai invatat sau citit. eu dupa 3 luni de vest am realizat imediat totul si am stiut ce si cum va urma. daca ti-as fi descris atunci in 1990 ceea ce vezi astazi ai fi fost capabil sa ma asculti pina la capat si te-ai fi gindit sa te apuci de cercetat ca sa vezi adevarul despre vestul luminos? ai fi acceptat ca vestul este o hazna imputita? nici pina astazi n-ai inteles perioada dinainte de 89 desi tu faci parte dintre cei buni si destepti. si daca tu n-ai inteles multe ce pretentii pot avea eu de la altii gen extra 3000 sau john galt?! de exemplu mie numele de glavan imi spune totul asa ca nu pot astepta altceva din partea lui. intreba-i pa astia ce-au fost bunicii lor sa vedem daca am drepatate! cele scrise mai sus nu sint menite sa te jigneasca cumva. recunosc deasemenea ca dintre miile de bloguri pe care le stiu al tau este cel mai bun din simplul motiv ca esti singurul care stie despre ce vorbeste. poate intr-o zi vei recunosate ca fara nea nicu astazi n-ai fi stiut si n-ai fi inteles nimic. ar fi trebuit sa te multumesti cu rolul de martor la rasarituri si apusuri de soare si luna. sau ai fi fost un vestic pt care circiuma este alfa si omega.


ps la wiki sint bosii in spate deci nu este ceea ce-ai presupus si anume trezirea vreunei persoane inzestrata cu ceva constiinta. dimpotriva! este vorba despre divide et impera sau ca-n bancul cu unul care avea sobolani intr-un sac si pe care-l pocnea cu un bat ca sa nu se organizeze. servitorii au devenit lenesi si se misca incet. este o metoda de trezire. acum sa-i vezi pe aia de vor vrea sa se evidentieze!!!

der

Anonim spunea...

in completare despre wiki iti spun doar ca este ceea ce-ai scris nu de mult pe acest blog si anume ca si ideile muncesc la patron. un articol perfect!

der

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...