vineri, 15 noiembrie 2013

Un jalnic sfârșit de domnie

 
 
traian băsescu a ajuns la capătul carierei sale politice, și sfârșește jalnic, cu un scandal de corupție, care, dacă România ar fi o țară normală, ar trebui să-l determine să demisioneze, iar apoi să ajungă în fața justiției. Probabil că, odată și odată, va ajunge. Dar slabă consolare, pentru că răul făcut de el României și românilor este aproape imposibil de îndreptat.
 
traian băsescu lasă în urma lui un sistem politic ruinat, minat de corupție și de impostură. A distrus toți posibilii lideri, de la stânga și de la dreapta, pentru că nu suportă concurența. traian băsescu lasă în urmă o justiție ruinată, deprofesionalizată, la fel coruptă, dacă nu chiar mai coruptă decât clasa politică, o justiție de care cetățenii se feresc ca dracu de tămâie.
 
traian băsescu lasă în urmă o economie făcută zob, în care partea productivă și profitabilă nu mai aparține românilor, șomaj în creștere, milioane de români fugiți în afară din fața sărăciei,  sărăcie pe care a persiflat-o, de la înălțimea averii sale de milioane de euro, avere făcută prin fraude, corupție, furt, spălare de bani.
 
traian băsescu lasă în urma lui cadavrul unui stat, care nu mai este capabil să-și apere cetățenii, să-și îndeplinească misiunea, un stat ale cărui instituții au fost acaparate de grupuri de interese, care le folosesc în interes propriu, și împotriva cetățenilor și a interesului public.
 
traian băsescu lasă în urma lui o democrație de fațadă, golită de conținut, o societate fragmentată, în care fiecare se confruntă cu fiecare, în care solidaritatea nu-și mai are sensul, o societate dominată de individualism feroce, de ură și de intoleranță.
 
România lui traian băsescu este o țară profund bolnavă, pentru care nu există leac. Țara asta trebuie distrusă și refăcută. Numai așa ne mai putem vindeca. Dacă ne mai putem vindeca. Pentru că băsismul este atât de impregnat în mintea românilor, încât nimeni și nimic nu-l mai pot scoate de acolo.
 
Că mai stă la Cotroceni o zi, o lună, un an, băsescu nu mai există. Există doar răul produs de el. Și răul ăsta ne va urmări toată viața noastră...

4 comentarii:

Anonim spunea...

100% de-acord,doar ca mai ieri ziceai ca,,prea mult basescu!''.Poate te-ai convins ca pana ce basescu nu intra la puscarie si pane ce ,,nu moare in puscarie'' cum bine zicea M.Badea,pan-atunci zic,e ...prea putin basescu!

Valentin Berceanu spunea...

Îmi place foarte mult ideea de băsescu cu "b" mic :)
Totuși, cred că, pentru că a adus scena politică în halul în care a adus-o, plecarea tovarășului de la Cotroceni nu va fi și ultima oară când vom auzi de el. Cred că va rămîne pe scena politică, din păcate, și pînă nu se'ndură moartea să ne scape de el n'o să avem liniște.

Anonim spunea...

Excelenta prezentare a epocii basescu.Ar trebui adaugate si lichelele, care au prosperat cu el. Deci,ar trebui zis camarila basescu, care are o influenta nefasta asupra tarii. Direct si indirect. Indiret, este, de exemolu, prin lipsa de cultura pe care o propaga. Ce sa invete dela el scolarii, studentii?

Anonim spunea...

"lasă în urma lui o democrație de fațadă, golită de conținut, o societate fragmentată, în care fiecare se confruntă cu fiecare, în care solidaritatea nu-și mai are sensul, o societate dominată de individualism feroce, de ură și de intoleranță.

România lui traian băsescu este o țară profund bolnavă, pentru care nu există leac.


este o stare de fapt la nivel european! nu te lasa pacalit si nu te uita numai in curtea ta! inceteaza sa crezi ca este altceva la altii!

"Țara asta trebuie distrusă și refăcută. Numai așa ne mai putem vindeca."

aici nu trebuie sa ai nici o teama pt ca bosii exact asta vor si fac cu toate tarile fapt care-ti scapa total din atentie! deci trezirea aia de care vorbeai chiar daca s-ar intimpla nu ar avea nici un efect deoarece "trezitii" nu stiu unde sint ce se intimpla si in consecinta nici ce sa faca. daca disparitia o poti considera "vindecare" atunci ai nimerit-o 100%!





Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...