marți, 3 septembrie 2013

Țara vrajbei noastre



România este țara vrajbei. O țară ai cărei locuitori nu pot trăi dacă nu văd moartă și capra vecinului, care urăsc din toți rărunchii modernitatea, și care sunt profund nefericiți că au fost scoși din barbarie, impunându-li-se un comportament civilizat. Este țara în care e rău și când faci, și când nu faci, unde oricine este tratat ca un infractor, suspectat de cele mai abominabile crime, unde prezumția de vinovăție este la mare preț. În țara asta solidaritatea nu-și are sens, deviza fiind ”Homo homini lupus! sau, și mai clar, ”Să moară toți dujmanii mei!” Inutil de precizat că în România nimeni nu are prieteni, deci toți ne sunt dușmani fiecăruia dintre noi. Nu există cu adevărat milă, nu există cu adevărat compasiune, ci doar teatru ieftin, jucat din varii interese.
 
În România nu există interese comune, spirit comunitar. Singura motivație a unor gesturi este clasica ”Așa vrea pula mea!”, generic vorbind. Românul nu se simte bine decât atunci când este scandalul mai mare. Nimeni nu discută cu nimeni, nimeni nu ascultă pe nimeni. Orice problemă care nu se rezolvă de la sine în trei zile înseamnă că nu se poate rezolva. Iar când trebuie să facă ceva, românul se gândește întâi la felul în care poate justifica de ce acel ceva nu poate fi făcut. Exemplele pozitive sunt urâte din toată inima, și cu toată puterea, de români. Românii ar vrea să fie orice altceva, numai români, nu! Asta explică și faptul că se integrează fără probleme în orice societate, exceptând-o pe cea română!
 
O zi care trece în România fără să se deschidă un nou front în războiul româno-român este o zi pierdută. Aici făcătorii de pace sunt linșați fără prea multe discuții, și cu infinite delicii în ceea ce-i privește pe călăi. Creștin din naștere, cum îi place să creadă, românul urăște valorile creștine, pe care nu le respectă cu metodă. În România orice conflict se rezolvă cu pumnul, palma, cuțitul, toporul, parul, sapa, coasa, furca, pistolul. La nevoie e bună și cărămida,,, 
 
Lista calităților românilor este lungă. Asta e țara în care trăim: țara vrajbei noastre... 

Un comentariu:

Anonim spunea...

intr-un studiu despre sentimentul de solidaritate in societate romanii au iest pe ultimul loc. studiul a fost facut public in presa vestului in luna octombrie. altfel spus romanii sint cel mai dezbinat popor european. nu intimplator acest clasament se acopera cu cel al nivelului de trai. acest fapt nu-l va pricepe romanul in vecii vecilor!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...