vineri, 15 februarie 2013

Peisaj cu proști

 
 
Conducând PDL pe ultimul său drum
 
Cam așa ar putea fi intitulat un tablou care ar surprinde ceea ce se întâmplă acum în PDL. Partidul realizează brusc că este aproape o ficțiune, până acum fiind doar un magnet pentru oportuniști, că n-a crescut un singur lider credibil, de când la conducerea partidului a venit(și a rămas!) traian băsescu, că organizațiile locale și județene se destramă, iar pregătirea Congresului, sau cum s-o fi numind paranghelia ce se pune la cale, a declanșat o păruială generală în partid. Iar colac peste pupăză vine și băsescu să toarne gaz peste foc, prin susținerea Fecioarei din Pleșcoi, în dauna buldogului portocaliu.
 
Că acum se succed replicile și contrareplicile între diverșii combatanți, exponenți ai taberelor aflate în luptă, nu e nici de mirare, nici o noutate. Furatul împreună, cât au fost la guvernare, a ținut capacul pe poala în fierbere a PDL. De fapt, furatul împreună plus frica de brațul înarmat al băselului, DNA. Acum tot DNA va juca rolul de pacificator în PDL, dacă ast se mai poate, după refuzul Monei Pivniceru de a-i nominaliza pe Morar la conducerea Parchetului General, și probabil o altă slugă a lui băsescu la DNA: băsescu le promite că pedeliștii nu vor fi deranjați de respectivele organe, dacă sunt cuminți și nu-i ies din cuvânt.
 
Dacă Fecioara din Pleșcoi îl învinge pe buldog, cu ajutorul lui băsescu, agonia PDL va fi scurtă. Dacă învinge buldogul, PDL va avea parte de o lungă agonie. Pentru că adevărata problemă a partidului este aceea de a-și găsi un rost, o valoare de întrebuințare pe scena politică, un public rezonabil și cât de cât fidel. Iar cu băsescu ubră tutelară așa ceva nu este posibil. PDL va rămâne jucăria lui, folosită doar în jocuri cretne de putere, ca și până acum. Asta nu aduce nimic românilor. Și nici membrilor și simpatizanților partidului. Oricum ar fi, discuția despre PDL nu se referă la a fi sau nu de drepta, ci la a fi sau a nu mai fi partidul lui băsescu. Deocamdată rămâne în ghearele Pulimii Sale. Cu sau fără udrea, cu sau fără blaga și ai lor în fruntea PDL.
 
Peisaj cu proști, ce mai! 
 
PS: ce-mi plac ăștia trei! Au și ei o opinie, și nu sunt de acord cu ea?!
 
 
 
UPDATE: un șobolan din pivnițele din Modrogan mă înjură cu sârg. De unde se vede că-i ustură adevărul. Asta e: cu cât idioții ăștia dispar mai repede de pe scena politică, ei bine, cu atât mai respirabilă va fi atmosfera... 

11 comentarii:

mihai spunea...

esti prost .

Anonim spunea...

sa te fut

Anonim spunea...

o fut pe mata

marius locic spunea...

jocuri cretne de putere"
ësti cretin

dinu spunea...

te fut in gura

gigi contra spunea...

esti un dobitoc
cu E mare

gambit spunea...

dispari jigodie

Karakas spunea...

Nu trebuie sa te superi. Individul sau indivizii care te injura nu fac decit sa repede "ideile" din programul de guvernare al PDL, bazat pe platforma lor "ideologica" cu care se adreseaza electoratului.

http://iconoclastdebunker.wordpress.com/ spunea...

E bine că le-aţi aprobat. Bogăţia de idei a băsiştilor de lasă fără grai.

Fluieratorul spunea...

Wow, irespirabila atmosfera pe-aici, again.

Da' aveti dreptate. Cu Basescu la cirma, PDL a fost/este doar un instrument de parvenire, si atit. Oportunisti au fost, sint si vor fi mereu si peste tot, ideea e ca acestia sa nu treaca de o masa critica, ori parerea mea e ca PDL e infestat pina peste orice masa critica. Cu foarte putine exceptii de oameni de bun simt la origine, care fac eforturi mari sa suporte atmosfera pe-acolo, God knows din ce motive, ca eu nu stiu ce asteapta de la clica aia.

Pe mine ce ma uluieste e priza pe care Basescu a avut-o si o are la oameni cu scoala, care se presupune ca stiu folosi muschiul gindirii, logica si discernamintul. Inteleg ca acestora le pute tot ce e de stinga (le pute la modul ideal, as zice, ca stinga reala in RO nici nu exista, cum nici centru nu exista, si nici o alta pozitie cu iz ideologuc), da' numa' pentru asta sa iei in brate pe unul ca Basescu, care se comporta cu partidul si tara ca si cum ar fi tarlalele lui personale, facute sa-l serveasca, mi se pare cam mult pentru niste oameni cu pretentii. Whatever...

ddanilov spunea...

Se confirma ideea ca basistii sun niste animale cretine fara pic de umanitate in ei.Sunt cretini,violenti si lasi.Violenti cand se afla la adapostul anonimatului sau cand au puterea.Se comporta ca o haita de hiene demente imbatate de propriul delir.Acum cand nu mai sunt la putere,nu au macar atata bun simt in ei ca sa recunoasca faptul ca altii sunt mai buni decat ei. Una peste alta,a fi basist inseamna sa nu mai fii om.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...