duminică, 24 februarie 2013

O palmă pe obrazul României

 
 
Vizita baronesei Nicholson la Penitenciarul Jilava, unde este ținut deja abuziv fostul premier Năstase, este o palmă pe obrazul României. O țară care nu este capabilă să învețe nimic din ceea ce i se întâmplă. O țară condusă de unu care gândește cu pula, și unde fiecare, cum ajunge într-o poziție publică, gândește la rândul lui cu pula, sau, după caz, cu ovarele. Creierul e o anexă a glandelor.  
 
Ieri băsescu s-a gândit el cum să se bage în seamă, pe fondul parodiei ăleia de Congres al liberalilor, și le scrie o scrisoare lui Ponta și Antonescu, cerându-le să numească rapid șefi la Procuratura Generală și la DNA. Se vede treaba că nu mai au curpapir la Cotroceni, și folosesc Constituția pentru șters la cur, altminteri NIMENI n-ar fi comis o astfel de sfidare a ei și a legilor! Și apoi, el, băsescu, este acela care NU a aprobat nominalizările ministrului Justiției, singurul care le poate face. Înțeleg, îl vrea pe Morar. Și pentru asta a legat EXPLICIT MCV de primirea în Schengen, tocmai când cei din UE, care făceau același lucru, au renunțat la condiționare. Splendid!
 
Revenim la Justiție, pentru că pomenita vizită a baronesei anunță o reacție în plan internațional, pe lângă care MCV este o dulce copilărie. Mai știu câte ceva despre caracterul de buldog al madamei, și nimeni de pe aici nu trebuie s-o subestimeze. N-o fi fost prietenă cu Năstase, dar se respectă, și, în principiu, încăpățânarea ei ne-a făcut bine. Mă rog, multor copii din orfelinate.
 
Tipi precum Hăineală și Danileț, din promoția de țuțeri ai sinistrei procuror ceaușist Macovei, ar trebui să se gândească bine la ce-i așteaptă pe membrii CSM. Pentru că ei au scăpat sistemul din hățuri, și acesta a luat-o razna. Nu e vorba doar de Năstase. Sunt mormane de abuzuri, ignorate de CSM. Legea se  aplică în dorul leli, cum îi tună fiecărui judecător. Cei din CSM abuzează de puterea pe care o au și se urmăresc unii pe ceilalți, se șicanează, se exclud, totul pe banii contribuabilului. Cu Nașul în suflet, Justiția a dat cu oiștea în gard!
 
Văd că la fel de vorbăreț ca Danileț se dovedește Maior, Directorul SRI. Care dă interviuri cu repetiție în presa băsistă, răfuindu-se cu aceia care critică Serviciul. Când poți să sucești gâtul oricui, cu mijloacele discreționare pe care le ai, să te plângi ca o babă violată e deja prea mult. Și să le dai avertismente publice, să-i ameninți pe adversarii politici ai lui traiam băsescu este deja în afara Constituției și a legii. Dar iarăși avem pe unul pe care îl doare fix în pulă de Constituție și de lege. Servirea Iubitului Conducător ține loc de toate: și de Constituție, și de lege, și de morală, și de bun-simț.
 
Ar mai fi și scrisoarea fostului ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein, adresată noului Secretar de Stat al SUA, John Kerry, în care se face porta-vocea lui băsescu în cazul numirii procurorilor, sau scandalul de la Muzeul Țăranului Român, legat de homosexuali. Toate ne arată că democrația este doar o formă goală de conținut în țara asta, și nu doar în ea. Occidentalii încă mai au amintiri despre ce înseamnă o democrație, și acolo criza e mai molcomă, deocamdată. Noi nu avem astfel de amintiri, de unde violența crizei politice și morale.
 
Așa că prea multe speranțe nu avem. Și, din păcate, oricâte palme am lua, nu mai avem nici voința, nici dorința, nici rușinea care să ne facă să schimbăm ceva...   

3 comentarii:

Karakas spunea...

Emma Nicholson pe vremea cind a fost Raportor pentru Romania in Parlamentul European a avut multe contre serioase cu Adrian Nastase si guvernul condus de el. Cred ca sti bine, nu repet. Apoi a jucat un rol foarte ciudat in Guvernul Tariceanu, unde a avut functie intr-o comisie guvernamentala privind protectia copiilor, si unde s-a opus vehement adoptiilor internationale din Romania. Grupuri de lobby pro-adoptii, mai ales din SUA, au condamnat-o public deseori pentru abuz politic, si pentru batalia sa personala in tari slabe ca Romania, Republica Moldova si altele pentru a interzice adoptiile internationale. Aceste grupuri au aratat ca multor copii orfani romani li s-a refuzat dreptul la o familie din cauza Baronesei. Dupa un timp, Baroneasa s-a retras din aceasta activitate cu discretie. Ar fi interesant de stiut si de ce nu mai este atit de categorica si activa pe tema interzicerii adoptiilor internationale. Intre timp. legea adoptiilor in Romania s-a schimbat putin, lasind romanii din strainatate sa adopte din Romania, ecea ce este un succes al ratiunii.

Vizita la Jilava a Baronesei este extrem de ciudata. Nastase doar "prieten" nu i-a fost.

Anonim spunea...

Babă violată la cererea ei ...

Anonim spunea...

sa te fut

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...