duminică, 6 ianuarie 2013

Un mic bilanț al marii mizerii morale în cazul Sergiu Nicolaescu




 
 
A fost o săptămână nebună, deși nimic nu anunța așa ceva. Episodul ”Sergiu Nicolaescu” a scos la iveală fața și mai hidoasă a unei părți a populației României, talibanismul BOR a ajuns la un maximum-pe care sigur îl va depăși, a dovedit că are potențial!-iar cretinismul presei, mai evident ca oricând.
 
Este prea devreme să spunem care va impactul întâmplărilor legate de moartea lui Sergiu Nicolaescu, dar sigur ele nu vor rămâne fără urmări. Sigur este un lucru: BOR n-a ratat ocazia de a-și mai bate un cui în talpă. Și nu e departe momentul în care Mult Prea Fericitul Daniel va fi contestat deschis, pentru că, obsedat de bani, de putere, de dorința de a rămâne în istorie cu măgăoaia aia din Dealul Spirii, a uitat de menirea sa și a Bisericii pe care o conduce.
 
Sigur, presa va fi egală cu ea și de acum încolo. Cu oamenii care o populează, și o finanțează, acum, orice proces de conștiință este exclus. 
 
Rămâne o surpriză chiar plăcută reacția politicului la evenimente, de o decență și de o discreție de care nu-l credeam în stare. Ocaziile de dat în stambă nu au lipsit, dar politicienii care contează în ochii opiniei publice le-au refuzat sistematic. Excepția CVT confirmă regula din aceste zile. 
 
Sunt îmbucurătoare reacțiile celor care, într-un fel sau altul, constituie noua societate civilă, care, creștini, atei, agnostici sau ce-or mai fi fost ei, au avut reflexul sănătos al respingerii ferme a exceselor celor care au fost protagoniștii acestui episod imund de tabloidizare a vieții și a morții. E de bine!
 
PS: cum dracu să nu fii de acord cu Lenin, când cerea imperios: ”Învățați! Învățați! Învățați!”?  

6 comentarii:

Karakas spunea...

Macar Papa critica deschis si dur capitalismul. Seful BOR de ce nu face un gest similar? E pe placul lui Dumnezeu acest sistem? Daca s-ar lupta cu Satana asa cum declara biserica, atunci cu capitalismul si efectele lui anti-crestinesti ar trebui sa se lupte. Dar banul le face si lor cu ochiul.

Karakas spunea...

Nu inteleg de ce un preot ortodox nu poate face o rugaciune in caz de incinerare, daca decedatul a fost crestin. Catolicii permit slujba inainte de incinerare.

"Cremation as such was never seen as incompatible with Christianity, but it was the motives that were suspect. When it became apparent that cremation was also being promoted for reasons that were not anti Christian but rather to confront materialism and a denial of death, the Church, in 1963, lifted its prohibition. Therefore, Catholics are free to choose cremation for any reason, unless it is for reasons that are contrary to Christian teaching (Code of Canon Law, 1176 §3)."

Sunt suficiente cazuri in care BOR ar trebui chiar sa sprijine incinerarea: saracii, de exemplu, cei care nu isi permit sa isi cumpere un loc de veci. Sau biserica ii slujeste doar pe cei cu bani in capitalism?

In alta ordine de idei, cred ca BOR isi pierde singura din popularitate. Papa a criticat deschis in slujba de Anul Nou capitalismul, aceasta ideologie satanica, sursa a raului, ca si comunismul. Seful BOR de ce nu o face? Nu se lupta biserica cu raul si efectele diavolesti ale materialismului? Mai mult, vad cit lobby isi face prin prelatii ei pe linga stat si politicieni pentru favoruri si bani. Banii aia ar trebui sa ii stringa doar de la donatii benevole de la credinciosi, nu de la bugetul de stat.

http://www.cccb.ca/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2323&Itemid=1226&lang=eng

Anonim spunea...

Marx =religia opiu pt popor

ANONIMUS spunea...

Pe langa ca n-ai ce face cu asemenea pegra imunda deadreptul pagana in pofida clamari crestinismului,oameni redusi si needucati pot fi intelesi daca nu iertati.De vina sunt cu adevarat televiziunile care nu se pot abtine sa nu arate asemenea fapte reprobabile pentru rating-ul, fiind el de trei ori blestemat.Dar sa bati apa-n piua si sa deschizi discutii teologice de persoane macar lipsite de tact si de stiinta este peste puterea de a rabda asa ceva.Inca odata s-a vazut ca clerul ortodox este in marea parte o gramada de colivari si inculti carora perceptele lui IIsus au fost uitate.Prima a fost iubirea si impacarea nu dogma inchistata si legata de bani si putere.Pe langa ca biserica a reusit de multe ori sa impace "varza si capra" cand a fost vorba de binele clerului ,vezi cele spuse de IIsus "despre intrarea bogatilor in rai"la o intelegere mai blanda pentru ce-i ce plateau bisericii. Schimbarea casatoriei, o afacere privata, in una sacra,etc....Cand o sa-l vezi pe Mult Prea Fericitul Daniel al" SRL Mistic Club" cand n-o sa aiba destul pamant pentru cimitire o sa gaseasca o solutie multumitoare pentru D-sa.Dar ca o sa fie lasat in Rai ma indoiesc in cazului acestui manager iubitor de arginti.O sleahta de nesimtiti ,farisei care se impinga si se ocaresc ca sa ajunga sa ia apa sfintita si sa pupe moaste in timp ce uita de cele sfinte poti spune:" Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac"dar ce fac televiziunile nu e de iertat.

pacos spunea...

N-am invatat (si nu sunt semne c-o vom face vreodata, din pacate) sa ne respectam intre noi. Si nu vom invata asta fara educatie. Dar nu acea educatie prin Google sau Wikipedia. Ci aia, adevarata, care sa ne ajute sa distingem intre oamneni normali si abjecti, intre credinta si bigotism, intre normal si absurd.
Dincolo de asta, tot ceea ce s-a intamplat nu trebuie sa ne mire. In fond, asta-i tara, asa suntem. Si au trecut 23 de ani. Doar 23.

Traznea spunea...

,,- Un preot si un politist erau impreuna pe strada. La un moment dat vad doi indivizi care se bateau cu cutitele. Politistul da sa mearga sa ii desparta, dar preotul il opreste zicand:
- Stai, mai! Lasa-i sa termine si apoi unul este al tau si unul al meu.''

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...