duminică, 30 decembrie 2012

Posibilitate și oportunitate, sau un meniu de criză, ca o dovadă de solidaritate

 
 
Nu sunt ipocrit: Președintele României este un om care-și poate permite și să folosească elicopterul pentru a merge în vacanță, și să halească tot felul de lucruri rafinate la masa de Revelion. Sigur, ficatul de gâşcă cu vişine şi reducţie de vin roşu, somonul la grătar cu sos de lămâie, pulpa de raţă umplută cu ciuperci de pădure şi sos cumberland, muşchiul de vită cu sos bearnez şi creveţii nu prea rimează cu realitatea celor șase milioane de săraci lipiți ai țării pe care s-ar zice că o conduce, și care au să pună mai nimic pe o masă care numai festivă nu poate fi numită. Mizeria acestui comportament este cu atât mai mare, cu cât băsescu este vinovat de multe dintre milioanele alea de săraci. 
 
Știu că-l doare în cur de opinia publică, oricât de indignat ar fi de felul în care este mușcat de cur de vreo două-trei televiziuni și jurnale. Pentru că dacă l-ar interesa sentimentele celor mai mulți dintre români, ar realiza că nu tot ce este posibil este și oportun.Sigur concediul ăsta, sub reflectoarele mass-media, nu este oportun...     

3 comentarii:

Corvin spunea...

Un An Nou fericit !

Presedintele Patriei spunea...

Trebuie sa-l lasam in pace pe batranul nostru presedinte. Nu mai vrea sa ne vada. Nu suntem demni sa-l avem presedinte :))

Karakas spunea...

Ma gindeam la urarile de an nou din fiecare cultura:

1. Romanii spun "La Multi Ani!", dar lipseste ceva din urare. Nu vrei sa traiesti prea multi ani daca esti batrin si bolnav.
2. Englezii spun "Happy New Year!", desi pentru mai toti nici un an nu e prea fericit. Oare nu au invatat nimic din trecut?
3. Rusii spun "S novim godom !". Mi se pare cea mai cinstita, nu ureaza nici fericire, si nici multi ani sa traiesti.

La Multi Ani Cu Sanatate si Fericire! :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...