marți, 11 decembrie 2012

Dilema găinii

 
 
 
traian băsescu este în cea mai ingrată situație, ca în bancul cu găina alergată de cocoș. Dacă îl numește pe Ponta fără să încerce nimic, își recunoaște deschis neputința și limitele puterii, și va fi sfâșiat de toți cei care-i vor pielea. Dacă nu-l numește, și provoacă o criză politică gravă, scandalul va fi atât de mare încât fie va fi forțat, inclusiv de foștii săi aliați din UE, să demisioneze, fie va fi demis.
 
 
Ca să nu-și piardă ultimele resturi de demnitate, va adopta tactica respectării la secundă a termenelor constituționale. O formă legală de a trage de timp, care nu-i servește la nimic. Dar nu s-a obișnuit cu ideea că a pierdut pe toată linia, și de acum încolo e doar un păcălici în jocul politic. De fapt, timpul câștigat e pentru asta, și nu pentru a monta cine știe ce cabală împotriva USL și a lui Ponta. Nu mai există combatanți pentru asta: PDL nu prea mai există, apropourile bătute de Ponta către Președinție, Parlament și Guvern, în legătură cu banii din 2013 sunt și pentru urechile serviciilor, și în plus nu mai are sprijin popular. Tot ce-i mai pot oferi cei mai mulți dintre români este ura lor!
 
Poate că cea mai bună conduită ar fi aceea de a convoca atât noul Parlament, cât și consultările cu partidele parlamentare în cel mai scurt timp posibil. Fără prostioare, fără glumițe cretine, fără jigniri și alte mizerii. Buna lui credință ar fi apreciată drept un semn al dorinței lui de coabitare civilizată. Dar nu prea sunt semne că se gândește la așa ceva...  

3 comentarii:

acuvio spunea...

Toată lumea aşteaptă mutarea domnului Traian Băsescu. După cei trece mahmureala post 9 decembrie, demisia imparţialului nu ar fi o mutare înţeleaptă? :)

ANONIMUS spunea...

Demisia de onoare nu intra in vederile sceleratului din doua motive:
1.Nu are onoare.
2.Daca-si da demisia ajunge la Rahova cu o viteza ametitoare, cu sau fara, "wiziky".
Desi este inconjurat de toata lumea si lasat de izbeliste, urmare a "inteligentelor"ultime miscari care i-au taiat creanga de sub picioare ,cu poporul care maraie gata sa muste,face, ce facea Quintus Fabius Maximus Verrucosus "Cunctator",incercand sa intarzie inefabilul.Doar ca el avea timp sa-l bata pe Hanibal.Soarta sceleratului s-a pecetluit la asa zisul triumf de la referendum.De atunci a facut "totul" ca sa-si termine cariera politica ca marele "Gangav"marele comandant de pingele .Are doar doua miscari.Se retrage incetisor spre Rahova,sau o s-o termine ca Ceasca.Caraghios si nedemn este sa incerce sa-si intarzie soarta si asta pentru cateva zile."Vae victis".RIP.

AristotelCostel spunea...

@anonimus
Nu-s dubii ca acum il urasc si pedelistii.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...