miercuri, 5 decembrie 2012

Arestul preventiv, ultima armă a procurorului tâmpit

 
 
Cioacă a fost arestat. Vine o vreme...Nu am nici cea mai mică intenție să-l acuz sau să-l disculp. Dar, prieteni! Vrăjeala cu înalta tehnologie americană nu țime! Căcaturile alea de chimicale și lămpile care pun în evidență existența petelor de sânge sunt cunoscute pe mioriticele meleaguri de juma de secol! Explicația este alta: neprofesionalismul celor care au cercetat locul crimei, dacă despre o crimă este vorba. Peste asta se adaugă neprofesionalismul procurorilor. De fapt, ceea ce vedem acum este apelul la ultima armă a statului: bulăul. Procurorii speră că, la mititica, Cioacă, pe deasupra polițist, deci ”prietenul” ălora alături de care va fi ”cazat”, va ceda psihic și va mărturisi. Poate că da, poate că nu. Dar îi bagi în pizda mă-sii pe ăia care fac așa ceva, în numele statului.
 
De fapt, alături de ascultări de telefoane(apropo, cum de n-a căzut Cioacă pe ascultare?), arestul preventiv este arma procurorului tâmpit, și leneș. Nu mai insist. Abuzurile curg. Și cum să nu curgă, când Procurorul General interimar, și fost șef al DNA, a dus la condamnarea statului român la CEDO, pentru grave atingeri aduse drepturilor omului? Poate îmi spune și mie cineva de ce a stat senatorul Voicu 18 luni în arest preventiv(Constituția limitează arestul preventiv la șase luni), ca după aia să nu poată fi condamnat nici acum? Aflu că nenea ăla de la Pitești, cu rețeaua de magazine Pic, a fost ACHITAT pentru acuzațiile de mituire a unor funcționari de la Garda Financiară. Dar a stat o veșnicie în arest preventiv, afacerea lui s-a dus dracului, în beneficiul francezilor de la Carrefour, și așa mai departe. Să mai zic? Este inutil!
 
O justiție abuzivă nu convinge pe nimeni. Ea nu face decât să crească neîncrederea în stat. Asta este marea pagubă pe care discipolii stalinismului din Procuratură o fac democrației și statului de drept. Dar cine să înțeleagă asta?
 
 

3 comentarii:

Valentin Berceanu spunea...

Aveti, din pacate enorma dreptate d-le Gheorghe...
Dar cui sa-i explici toate astea? In nici un caz votantilor ARD, care fuga fuga merg la urne sa nu cumva sa vinda comunistii tara la rusi...

Bogdan spunea...

De 6 luni am vrut sa zic. Ideea este ca, daca in acest interval de 6 luni, dosarul este trimis spre judecare, arestul preventiv se poate prelungi. A nu se intelege ca sunt de acord cu acasta practica exceptionala in mod normal, dar folosita abuziv de procurorii basisti.

ANONIMUS spunea...

Daca Justitia adevarata ar functiona corect,procurorii ar sta in puscarii pana s-ar plictisi pentru abuz ,probe aranjate si prostie cronica.O rusine pentru justitie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...