miercuri, 23 ianuarie 2008

Fiecare cu strategia lui
Astăzi a fost dat publicităţii Raportul Comisiei Attali privind Eliberarea Creşterii Economice, Raport cerut de preşedintele Nicholas Sarkozy. Îl găsiţi aici:http://tempsreel.nouvelobs.com/file/442303.pdf. Ieri, în cvasianonimat, la Academia Română a avut loc un soi de înmormântare cu public a iniţiativei preşedintelui Ion Iliescu, aceea de a se elabora o Stategie de Dezvoltare Durabilă a României până în 2025. Ca să nu se zică despre el că nu-l mai interesează nimic altceva în afară de transcrierile convorbirilor telefonice ale adevrsarilor săi politici sau scormonirea prin dosarele lor de cadre sau de Securitate, Traian Băsescu a rostit un discurs, ca o slujbă de veşnică pomenire. Iar printre cei care erau absenţi de la "festivitate" se afla tocmai cel care iniţiase strategia, adică Ion Iliescu. Sarkozy are inteligenţa să-şi asocieze la guvernare adversarii politici, Jacques Attali fiind unul dintre cei mai apropiaţi şi mai fideli colaboratori ai preşedintelui socialist Francois Mitterrand, Traian Băsescu face tot ce-i stă în putinţă să rupă orice punţi de dialog între el şi adversarii politici. Attali i-a dat lui Sarkozy o perspectivă despre viitorul economiei franceze şi instrumentele cu care să opereze reformele necesare. Serviciile, cei mai buni prieteni ai domnului Băsescu, îi dau acestuia o perspectivă despre viitorul adversarilor săi, iar procurorii instrumentele necesare împlinirii ei. Ghici de ce trăiesc mai bine francezii!

Un comentariu:

Anonim spunea...

ai dreptate, e o "strategie" politica idioata prin care inmormantam concepte si idei care aveau relevanta pentru Romania, indiferent de alternanta la putere.
Dan

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...