marți, 29 octombrie 2019

Jocuri geopolitice cu România pe post de fraierul satului.


Putin, jos pălăria! Felul în care Rusia ne-o trage este, practic, o capodoperă de folosire a mijloacelor diplomatice și de culegere de informații, la o scară pe care eu, unul, nu mi-am imaginat-o până acum. Și mă tem că este doar începutul suferințelor noastre.
Explicația este simplă. Rusia are de ce să ne fie ostilă. Băsescu, dementul ăsta bețiv și iresponsabil, a stricat echilibrul de forțe în zona Mării Negre, aducându-i practic pe americani, pe baze permanente, într-o zonă care avea modul ei de funcționare. Nu e vorba doar de scutul de la Deveselu, ci și de prezența navală. Turcii au fost permanent atenți să nu strice echilibrele. Lui Băsescu nu i-a păsat. Oricum nu știe istoria, și nu ascultă de nimeni. El s-a bucurat că îl lasă ăia să-și belească adversarii politici și să facă din nou un buf marinăresc, mai o privatizare, mai o contrabandă cu armament, mai ceva băieți deștepți prin energie.
Rușii nu puteau lăsa lucrurile așa. Și-au folosit toate mijloacele de care dispun pentru a pedepsi România. Și a folosit rețelele pe care le au în Germania, Austria și Olanda. Prima lovitură directă a fost opoziția Olandei la admiterea noastră în Spațiul Schengen. O lovitură năucitoare, pentru că lega admiterea de ”combaterea corupției”. Portul Constanța, deși pare un motiv de ostilitate a olandezilor, e mai mult un motiv care ascunde un altul.
A doua lovitură năucitoare, din care nu ne revenim, a fost cea care a folosit corupția pentru a distruge instituțiile politice ale statului român: partide politice, Guvern, Parlament, Justiție. Serviciile secrete au contribuit din plin la acest dezastru. Nu pot estima cât înseamnă influența Germaniei în SRI și SIE. Dar sigur e foarte mare. Mai mare decât cea americană, spre pildă. Americanii sunt interesați doar de câteva aspecte. Interesul german privește totalitatea lor, economicul, socialul, politicul, Justiția.
Cunoscând trecutul, nimic nu mă împiedică să mă gândesc că, spre pildă, unii dintre cei care fixează misiuni serviciilor românești joacă și pentru Rusia. Ordinele sunt ca și când ar folosi Berlinului, dar, de fapt, servesc în primul rând Moscovei. La câte conserve a lăsat în urmă bordelul lui Putin, la retragerea din RDG, orice este posibil.
Argument: relațiile noastre cu Germania au fost OK până prin 2005, după care au luat-o grav la vale. Germania, care a fost un sponsor al admiterii noastre în UE, fără prea multe privatizări ”strategice” în compensare, ne-a devenit brusc ostilă, cu toată apartenența partidului lui Băsescu la PPE. De ce ne-a devenit ostilă Germania? Că nu avea niciun motiv: intrarea pe piața României era neîngrădit, România sprijinea fără să cârtească pozițiile germane la Bruxelles, și tot așa. Să fie politica tembelă a Bucureștiului față Chișinău? Poate, dar asta nu-i încurca pe nemți. Cel mult pe rusi. Deci?
Un cuvânt și despre ostilitatea Bruxellesului și birocrației UE. Unde se remarcă aceeași germani, olandezi, austrieci. Dar, și mai grav, se remarcă românii angajați în diversele eșaloane ale birocrației de acolo. Iar nu mă împiedică nimic să mă gândesc că au fost recrutație de oameni care lucrează pentru ruși, și care își ascund cererile în spatele intereselor țărilor lor. Ca să nu mai vorbesc despre cei care au fost trimiși acolo de propriile noastre servicii, pentru a lucra împotriva României, sub pretextul combaterii corupției și a Ciumei Roșii. Atunci de ce ar face contraspionajul român ceva împotriva lor? Serviciile au propulsat-o pe Kovesi în fruntea Parchetului European. Cum să apere ele interesele României?
Și uite așa, fără să pară că mișcă un deget împotriva noastră, Moscova ne-o trage viguros, distrugând tot ce poate pe aici. Dar dacă ne place, de ce nu? Luați de la Iohannis! Luați de la Orban! Luați de la Cîțu! Și uitați-vă mult în zare, poate apare tezaurul de la Moscova...

2 comentarii:

Dan spunea...

Analiză obiectivă. Tembelismul de la vârful țării este imens. De remarcat că românii (oare ei?!) au pus la vârf un geolog, un marinar și un profesoraș de fizică cu practică pedagogică scurtă, iar efectele se văd.
De cine ne desparte Marea Neagră?! Declarată de un președinte iresponsabil, care n-a citit în viața lui o carte de istorie, lac rusesc.

Un alt președinte a cerut americanilor să bombardeze Serbia, cu trei zile înainte ca ei să se conformeze, aparent, cererilor noastre. Iar sârbii iartă dar nu uită, după cum a spus președintele actual al Serbiei la comemorarea victimelor bombardamentelor neașteptate la peste 50 de ani după cele ale lui Hitler din 1941.

Anonim spunea...

Tezaurul nu este la Moscova de f mult timp! E in vest! Sa vad cind il vor cere si daca o vor face, la cit sint de slugarnici si prosti! Germania ne-a fost ostila toata istoria si ne-a spus si Brincoveanu acest lucru. Kissinger a scris, prin anii 90, ca nemtii trebuie sa se ocupe de est, pt ca ei au experienta in regiune. Vorbea pt globalisti, iar Germania, care nu este stat, este condusa de ei. Ca ne place sau nu sintem prostii satului de f mult timp si nici nu putea sa fie altfel, ca doar stim cine este fruntea tarii.
Toti se pling ca nu stiu cea- facut plavanul inainte de 89! Ce-ar fi putut unul axat pe parvenire?
http://www.justitiarul.ro/cineee-esteee-generalul-klaus-comandantul-instructor-de-la-pioneri/

Mama lui Iohannis a fost infirmieră, nu asistentă, la Policlinica pentru copii Sibiu, iar taică-său a lucrat ca șofer la IOMCOOP Sibiu, de unde a fost dat afară pentru furt – abia a scăpat de pușcărie! – și s-a „reprofilat” ca tinichigiu auto.

Din familie de eruditi! :) Faptul ca are un vocabular de 160 de cuvinte, cite 80 pt fiecare limba, este ceva cit se poate de normal.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...