luni, 13 februarie 2017

Anatomia unui război hibrid


Să plecăm de la premiza că România a fost/este, în aceste zile, victima unui război hibrid, lucru spus, cu subiect și predicat, de fostul președinte traian băsescu. Exclud din start ideea că agresorul este vreun partener al României, din NATO sau din UE, fie că este vorba despre SUA, de Germania, Franța sau Marea Britanie, de Ungaria sau de vreun alt alt vecin cu vise revizioniste. Logic, rămâne un singur agresor pe listă: Federația Rusă!

Atacurile au fost îndreptate direct, și fără echivoc, către Guvernul legitim, legal și constituțional, al României, rezultat în urma unor alegeri incontestabil libere și corecte, recunoscute ca atare în unanimitate de toți actorii politici interni și externi, de instituțiile europene și de Washington. Aici nu ne mai aflăm în situația în care niște hackeri sparg serverul PSD și publică scrisorelele de amor schimbate de Dragnea cu actuala, și nici alte bălării. Nu, este vorba de un amplu atac, care se desfășoară atât în plan intern, cât și în plan extern, cu actori multipli, și cu instrumente extrem de sofisticate, atât în materie de comunicare, cât și în materie de propagandă și de manipulare a maselor. 

Dacă știm cine este ținta: România, prin intermediul guvernului său liber ales, să vedem cine sunt aceia care au fost/sunt folosiți de adversari împotriva țării noastre. Spre surprinderea tuturor, și în mod total ilogic, pe primul loc se situează președintele României, Klaus Werner Iohannis. Moscova îl manipulează, folosindu-se de ura sa față de PSD și de liderul său, Dragnea. Îi oferă ocazia de a se pune în fruntea unei manifestații ilegale, organizată de ONG uri sorosiste, infiltrate de agenți ai Moscovei, manifestație în care se folosesc lozinci naziste, vezi trimiterea la ”ciuma roșie”. În acest fel se face trimitere și la etnia Președintelui, culpabilizată în bloc, după război, pentru participarea la atacul împotriva fostei URSS. 

Dar Iohannis nu este singurul personaj de la vârful statului, folosit împotriva României, în acest război bizar, practic fără precedent în ultimul deceniu. Lui i se adaugă politicieni importanți din Opoziție, care, fără a stăpâni subiectul care a servit drept pretext pentru incitarea maselor de tineri-cei mai mulți total neinformați despre motivele ”revoltei” lor - au turnat gaz peste foc, inclusiv prin paralizarea dezbaterii publice, și prin parazitarea manifestației. 

În conflict au fost implicați atât Procurorul General al României, Procurorul Șef al DNA, CSM, care, la rândul lor, au amplificat atacul, răspândind falsuri patent despre prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului 13/2017. Mai mult, factor agravant, Laura Codruța Kovesi a participat activ la o campanie de presă îndreptată împotriva României și a guvernului ei legitim, prin care a răspândit falsuri și minciuni atât în plan intern, cât și în plan extern, vezi interviurile date pe bandă rulantă. Cine sunt cei care i-au aranjat interviurile din presa occidentală? Cine le-a plătit? 

Lor li se adaugă eurodeputați români, gen Monica Macovei, Cristian Bușoi și Cristian Preda, cei care au provocat o dezbatere în Parlamentul European, în care au răspândit aceleași falsuri și minciuni cu înalții capi ai Justiției din România. Este înspăimântătoare capacitatea de penetrare a inamicului în mediile politice și ale justiției din România. 

Faptul că Moscova a penetrat și organizațiile societății civile de origine și de finanțare sorosistă nu este întâmplătoare. Rusia este obsedată de organizațiile societății civile cu finanțare internațională, și le consideră o țintă legitimă oriunde în lume. Implicarea acestor ONG uri în manifestații ilegale este o lovitură gravă dată credibilității lor, o delegitimare a lor. Organizații care ar fi preferat să rămână în umbră/penumbră au fost expuse, s-a pus reflectorul pe ele fără milă. Personaje altminteri onorabile, din lumea literar-artistică, s-au implicat și ele, stârnit furia și un fenomen de respingere în rândul societății.Cu această ocazie întreaga societate civilă a fost puternic lovită, și grav slăbită.

Un alt actor, neașteptat, în acest conflict intern, sunt multinaționalele. De ce? Păi, dacă vrem să înțelegem de ce, să ne uităm puțin prin acționariat și prin sursa unor bani ai lui. Și vom vedea mâna Kremlinului prin aceste multinaționale. 

Cea mai mare realizare a planificatorilor și organizatorilor acestui război hibrid este faptul că nu numai că au lărgit fracturile sociale existente, și au generat altele noi, ci că au adus România în pragul unui veritabil război civil. Asta spune multe despre incredibila capacitate dezvoltată de Moscova în materie de război cibernetic, cunoaștere perfectă a adversarului, exploatarea slăbiciunilor lui, anihilarea capacității sale de ripostă. 

Riposta instituțiilor statului român însărcinate cu apărarea ordinii constituționale a fost nulă. După cum arată lucrurile, serviciile secrete românești au fost și ele folosite împotriva guvernului legitim al țării. Cum a fost posibil acest lucru? Sunt penetrate de serviciile secrete rusești, cu tot sprijinul primit de la serviciile secrete ale NATO și ale UE? Sau rușii au folosit serviciile secrete din țări NATO, pe care le-au penetrat, împotriva României? Este nevoie de o anchetă severă în acest caz, pentru că, printre altele, România ar fi trebuit să asigure securitatea Ucrainei în materie de război cibernetic și de propagandă a Rusiei. 

Ce s-a întâmplat, de fapt? Cine a greșit? Trebuie să știm. Pentru că am pierdut acest război, și am trecut pe lângă o catastrofă. Nu glumesc! Obsedați de ura împotriva PSD, am lăsat să se dezvolte ura, fascismul social, anarhia, segregarea, excluderea. Suntem mai dezbinați ca oricând, mai manipulabili ca oricând, mai incapabili ca oricând să lucrăm împreună, să ne apărăm interesele, ca indivizi și ca națiune. 

Bine jucat, domnule Putin! Bine jucat! Jos pălăria!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Desi va apreciez pozitionarile aici ceva este in neregula. De ce excludeti din start "partenerii"? Cu ce se difera acest atac fata de cel din 2012 de la referendum? Poate detaliati putin motivele excluderii.

Constantin Gheorghe spunea...

I-am eliminat pentru a forța o demonstrație. Evident, nu cred că, de fapt, rușii au fost autorii războiului ăstuia. Evident, și-au vârât coada ”prietenii” noștri europeni și americani. Demonstrația privea capacitatea SRI de a-și face datoria. El trebuia să protejeze guvernul legitim ales. N-a făcut-o, mai mult, a pus umărul la răsturnarea lui. Asta mă îngrijorează.

Anonim spunea...

Circula un zvon cum ca am asista defapt la o reglare de conturi intre partenerii nostri.

Anonim spunea...

Mi-ati dat emotii. Pentru o clipa am crezut ca au ajuns la dvs. si au preluat blogul...

vgeorgicas spunea...

Si eu am fost surprinsa de nominalizarea Moscovei ca unic actor al degringoladei pe care o traim de peste o luna!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...