marți, 21 februarie 2017

Adevărata miză a ”Revoluției Luminii”.


Pentru proști: Guvernul, odată învestit de Parlament, NU mai este guvernul unei majorități politice, aceea care a dat votul de învestitură. Este Guvernul României, așa cum Iohannis, după ce a jurat cu mana pe Biblie, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului, este președintele României, nu al lui madam Burghiu-Bej sau al lui Năuca Curcanu.
Ceea ce face DNA în cazul cercetării Guvernului în cazul OUG 13 este un act de înaltă trădare, o gravă atingere adusă interesului național, o amenințare la adresa siguranței naționale. De ce? Simplu. Obiectivul acestui act profund ilegal și anticonstituțional nu este ”aflarea adevărului”, câtă vreme Guvernul nu a încălcat nicio lege, și nici Constituția, e reducerea capacității guvernului de a gestiona țara, cu tot ce înseamnă asta, și anularea capacității lui de negocierea cu partenerii noștri din UE și din NATO. Asta într-un moment în care UE trece printr-o criză profundă, și trebuie să se schimbe radical, după ieșirea Marii Britanii din Uniune.
România a ajuns prizoniera unei demente, pe care nimeni nu poate s-o înfrunte. De ce? Pentru că e apărată de ”americani”? Ne resemnăm cu gândul că politica țării-de care depinde viața noastră, tefelei sau bășinoși, la grămadă-este decisă de o trădătoare? Pentru că asta e Kovesi, în cazul în care a fost recrutată de o putere străină, și execută ordinele acelei puteri. Dar chiar este apărată de americani, sau ne aflăm în fața unui lucru și mai grav?
Dacă șefa DNA este nu agentul unei puteri străine, ci al unui grup privat de interese, și este apărată de el, inclusiv prim provocarea de revolte și mișcări de stradă? Dacă ”Revoluția Luminii” nu este decât o încercare de a prelua puterea în România, în numele acestui grup de interese?
Și dacă este așa, iar SRI nu face nimic pentru a pune capăt acestei situații de o gravitate fără precedent, putem să ne gândim că și SRI este ”privatizat”, și protejează interesele aceluiași grup, care o controlează pe Kovesi.
Cine poate răspunde la întrebările astea, dacă cei care ne apără ne vând, pentru treizeci de argint? Pentru că eu nu cred serios că vreo putere, prietenă sau dușmană, își poate permite să acționeze așa într-un stat (oarecum) suveran. Nu ar vrea să creeze precedente, și nici resentimente în România, resentimente care le-ar afecta interesele legitime, și oficiale, în țara noastră.
Ambasadorul Klemm, ca și alți dobitoci ca și el, ar face bine să se trezească, să scoată nasul din curul Lulutzei, și să nu permită-dacă vor să-și protejeze propriiile interese aici-preluarea puterii în țară de acel grup de interese private. Asta e o amenințare și pentru țările lor, dar și pentru ansamblul celor două instituții, UE și NATO. ”Strada”, odată pornită, îi poate lovi și pe ei, și țările lor. Washingtonul nu are frisoane după ceea ce s-a întâmplat după victoria lui Trump? Bun, nu le place Trump. Dar el e, până una-alta, încarnarea statalității americane. Vor s-o slăbească? Să alimenteze mișcările centrifuge din federația americană? La fel și europenii.
Deci, cum facem? Ne lăsăm dominați de resentimente, cu riscul de a ne pierde țara? Nu vor mai fi corupți într-o Românie ciuntită? Vom trăi mai bine? Avem la ce ne gândi, dacă ne-a mai rămas vreun neuron în stare de funcționare...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...