sâmbătă, 31 mai 2014

Războiul celor două Frății



Văd că, după anunțul de azi, făcut de Crin Antonescu, apar laudele la adresa ”geniului politic” al lui băsescu! Că ce dăștăpt ie iel, cum a rupt iel USL, cum l-a scos iel din cursă pă Antonescu, cum o să-l belească iel pă Ponta, și ce dreaptă măreață o să facă iel!

Bă, tâmpiților! Geniul politic al lui băsescu n-a trecut niciodată de 7%! Atât avea PD, și el a crescut într-o conjunctură care merită discutată foarte aplicat, atât a făcut acu copilul lui de suflet, Mișcarea Poponară!

Succesurile lui nu sunt ale lui, ci ale Frăției Securiste, care a încălecat țara asta din 2004 încoa. Fără SRI, SIE, DNA, ANI, plus serviciile secrete americane, care bântuie pe aici mai ceva ca KGB în anii stalinismului, băsescu rămânea bețivul și excentricul lider al unui obscur partid, cu sex ideologic incert, cârcotaș, afemeiat și mare iubitor de biștari. 

Acum Frăția Securistă se simte amenințată, și dacă băsescu n-a fost în stare să-i asigure viitorul, s-a pus singură la muncă. Nu, Antonescu n-a plecat din proprie inițiativă, ci ca urmare a unui oribil șantaj. Știu că sună groaznic, dar dacă nu va ști să gestioneze situația în care este acum, Antonescu este candidat sigur la sinucidere.  Și nu, Iohannis nu va pupa nici conducerea PNL, nici nu va fi candidat la președinție. Și nici dreapta nu se va unifica. Astea sunt fanteziile lui băsescu. Frăția are sigur alte planuri. Și cred că în planurile astea nu încape nici Ponta. 

Problema Frăției Securiste este că s-a trezit cam târziu, și nici nu are vreun plan coerent. Știe ce nu-i convine, nu știe ce i-ar conveni. De aici confuzia extraordinară care domnește pe scena politică. Sub presiune se iau cele mai proaste decizii. Așa că n-ar trebui să vă mire nimic din ceea ce se va întâmpla de aici încolo. Cu atât mai mult cu cât ”afacerea Nana” și noul scandal legat de Bercea Mondialul par să indice existența altui grup de interese, care vrea să ia locul Frăției, să profite de slăbiciunea ei de moment. Iarăși mă tem că niciunul dintre liderii actuali, de la stânga sau de la dreapta, nu este pe lista noii Frății. Ce, băsescu n-a apărut din zoaiele politicii, plângând cu lacrimi de crocodili soarta lui Stolojan, și luându-i locul? Dacă favorit ar fi fost Ponta, și pentru unii, și pentru alții, până acum își anunța candidatura. 

Interesant ar fi de știut momentul în care cele două Frății cad la pace, și îl aleg pe cel care-i va urma lui băsescu. Până atunci mai e. Cred că acel moment va veni atunci când ambele Frății vor avea prea mult de pierdut dacă vor continua să se războiască. Abia atunci vom avea o problemă insurmortabilă, pentru că scena politică nu va mai suporta nicio schimbare, iar votul nu va mai schimba nimic.

2 comentarii:

T-Rex spunea...

Ma gindeam ca poti usor spune ca fiecare "tabara" politica acuza pe cealalta de Securism. Dar acum o zi doua, Antonescu declara ca Ponta vrea sa puna mina pe serviciile secrete...pai daca nu-s ale lui, ale cui or fi oare sa nu vrea sa le dea? Deci, ai un argument solid!!!

ANONIMUS spunea...

Securimea redivivus lucreaza la toate capetele, ca au mai multe ca la balauri.Unul dintre "capete" a batut palma cu dl Ponta inconjurat de vechi agenti securisti cu sau fara coaise.Problema este ca alt "capat" il are in mana si pe dl Ponta probabil -ma gandesc logic- ca d-sa tanar si ambitios a facut securimii servicii -bineinteles patriotic- find plecat in strainatate ca slujbas UE , ca procuror.Desi nu se devoaleaza apartenenta la vreun serviciu ,cine stie ce drac, o face obligat de interese importante.Sa nu uitam "figura" CIA in SUA cand o agenda acoperita a fost tradata din motive politice.De aici retinerea dlui Ponta care se teme ca sa nu se pomeneasca cu "biletelul de amor" aparut la "Razboiul".In cazul dlui Antonescu ,ma tem ca d-sa are un as in maneca pe care o sa-l foloseasca la momentul potrivit si nu-l vad ca are intelegeri cu sceleratul pentruca doar tampit cineva poate sa-l creada.Il cunosc pe dl Antonescu inteligent si precaut incat faptul ca e atat de linistit si gata de a se retrage ma face sa cred ca mai are ceva de spus.Vom trai si vom vedea.Poti sa crezi si faptul ca dl Ponta si sceleratul joaca un joc in care sunt de coniventa ,securimea a jucat deja jocul ,badaranul a facut o intelegere in care nu duce frica ca o sa-si scape sapunul la dusuri.Vom vedea!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...