luni, 16 iulie 2012

Anatomia manipulărilor de presă în vremuri de referendumUna dintre consecinţele acestei crize politice este dezvăluirea canalelor media pe care se face propagandă portocalie şi pe care sunt transmise deformat partizan poziţiile celor de la Bruxelles. Prin nu ştiu ce minune, RL publică azi aproape corect ce spune un purtător de cuvânt al CE. Iată despre ce e vorba, în esenţă. Omul spune că există nişte limite în comparaţiile pe care le face presa între situaţia din Ungaria şi situaţia din România. Adăugând: "Nu e nicio instituţie a căror independenţă este garantată de dreptul european şi care să fie în pusă în pericol de cadrul politic şi juridic din România de la ora actuală. Este constatarea pe care o face astăzi. Cu toate acestea, Comisia Europeană are o autoritate morală în această privinţă, care este perfect înţeleasă şi de autorităţile române pentru că domnul premier Ponta a acceptat imediat invitaţia domnului preşedinte Barroso. Vedeţi că şi celelalte state membre şi Parlamentul European au încredere în privinţa intervenţiei Comisiei pentru a restabili situaţia juridică şi ordinea constituţională în România. Iar autoritatea este perfect legitimă cu privire la aceste chestiuni", a explicat Bailly.

El a menţionat că între Comisie şi Guvernul român este în desfăşurare un "dialog politic" şi că vor fi obţinute "rezultate politice foarte rapide" în sensul rezolvării chestiunilor care au stârnit îngrijorarea UE. Purtătorul de cuvânt a mai subliniat că instituţia de la Bruxelles nu vrea să se amestece între partidele politice din România şi disputa acestora."

Cu alte cuvinte, au tras înainte de a întreba, isterizaţi de informaţiile primite pe diverse canale preferenţiale, care au prezentat doar o variantă, cea favorabilă lui băsescu. Şi acum sunt în situaţia de a fi folosiţi în lupte partizane, fix ceea ce nu-şi doresc, pentru că dacă se schimbă lucrurile la Bucureşti, noii veniţi n-au de ce să le fie recunoscători. 

Gândul, Adevărul, EvZ, au ales să amestece lucrurile, lăsând de înţeles că Bailly a spus că Barroso e nemulţumit de răspuns, că scrisoarea n-a venit, dar, de fapt, se citează nişte surse neidentificate şi se amestecă informaţiile cu ce a spus Bailly la conferinţa de presă. Fraza-cheie, pe care am bolduit-o, lipseşte! Că doar nu erau proşti să le-o dea la temelie Pulimii Sale şi echipei de zgomote! 

Asta e din aceeaşi serie cu minciuna spusă de băsescu Angelei Merkel, minciună recunoscută aseară, la realitatea Tv, anume că nu există un mecanism constituţional de suspendare şi de demitere a preşedintelui României.

Am aşa o presimţire că abia acum europenii descoperă cu adevărat ce-i poate pielea lui traian băsescu. Şi reacţia lor la manipulările venite dispre partea lui băsescu va fi drastică, deşi poate nu foarte vizibilă. 

Iar soarta lui băsescu se află acum, totuşi, la mâna noastră. Să-i aplicăm noi corecţia, până s-o facă europenii! Să fim europeni, ce pizda mă-sii!   

4 comentarii:

Vasile spunea...

Ipoteza dezinformării Angelei Merkel şi a CE de către trepăduşii lui Băsescu pur şi simplu nu ţine.
Germania şi celelalte state UE nu cheltuie milioane de euro cu întreţinerea ambasadelor de la Bucureşti pentru a fi informaţi de Boureanu şi Macovei.
Nu, ei au ştiut de la început cu precizie ce se întîmplă la Bucureşti dar au ales să implice ipocrit şi partizan în favoarea lui Băsescu.
Acum cînd văd că Băsescu e pe făraş de-a binelea, şi mai ales, că intervenţiile lor nu au făcut decît să încingă si mai mult spiritele împotriva lui Băsescu, s-au apucat să-şi nuanteze opiniile dînd din colţ în colţ.
Europa e o curvă, asta-i.
Încercarea lui Ponta de a îi scuza acreditînd ipoteza dezinformării nu ştiu cît este de oportună politic, dar în mod cert este o atitudine nedemnă.
Dar bineînţeles, demnitatea costă, cum bine spunea Dinică într-un film.
Cu ce să ne permitem noi să fim demni în faţa lui frau Merkel cînd de 20 de ani nu facem decît să distrugem cu sistem sectorul de producţie?
UE a încercat să îl impună pe Băsescu prin intimidare, asta e realitatea. Şi e irelevant cum interpretează situaţia organele de partid ale pdl.

pacos spunea...

Imi era tare teama de faptul ca USL nu gaseste niste comunicatori adecvati. Si se vede ca nu i-au gasit . Pe de o parte.
Pe de alta parte, nu vad de ce a fost atat de greu sa trimiti via mail, dupa exemplul Macovei, textul Constitutiei si al celor 4 decizii ale CCR (care privesc demiterea lui Blaga, Anastase, a Avocatului Poporului si cea referitoare la suspendarea machitorului), traduse in toate limbile UE, tuturor celor interesati. Ba, as fi adaugat si jurisprudenta CCR privitoare la referendum. Cu obligatia celor din ambasade si consulate de a transmite, imediat, o replica la elucubratiile aparute in presa occidentala. Pentru ca nu poti lupta cu o asemenea masinarie de dezinformare decat demontand, imediat si cu toate mijloacele, mizeriile aruncate fara jena si mai ales fara nicio remuscare.

Marele machitor poate fi batut. Dar nu dupa sistemul "ba pe-a ma-tii!", ci demontand pas cu pas toate acuzatiile. Cu documente decizii, legi, procese verbale ale Parlamentului, cu tot. Altfel, cosmarul se intoarce. Si, la dracu, vorbim toti cu Fluieratorul sa ne spuna ce si cum cu plecatul de-aici?

cineva spunea...

Sunt eu proasta si nu inteleg sau altii chiar nu inteleg? Legea pe care Antonescu o va promulga se va aplica la urmatorul referendum. In acest moment procedura de demitere s-a realizat in baza unei OUG care a fost declarata in 2007 constitutionala! De asemenea, nici o lege nu se aplica retroactiv, asadar referendumul de demitere are loc dupa regulile OUG! Corect?

ANONIMUS spunea...

cineva....@Referendumul are loc la 29iulie,daca legea apare inainte, se aplica.Bine inteles ca s-a stiut inainte despre ce este vorba ca nu doar ambasadele lucreaza intre tarile,prietene.dar le-a convenit pana ce au observat ca Basescu e pe faras.Doar ca ce s-a transmis de catre responsabilii straini s-a facut diplomatic,iar portocalii au nuantat cum era mai bine pentru scelerat.Dl.Ponta a facut si el diplomatie si asta dupa ce i-a scapat "vacii grase"cateva injuraturi
subtiri printre buze,iar acum generos se face ca n-a observat ca Angela s-a pisat pe ea, si sustine ca si-a udat cu apa de la flori ,rochita.Umoristul maghiar,Karinthy Frigyes are o bucata umoristica in care mesajele diplomatice sunt scrise intre doua bande de copii care se ameninta.Mori de ras,si m-am gandit la umoristul ungur care a nimerit-o ca ILC si care ramane vesnic pentru romani .Dupa ce se termina toata porcaria sa vezi ce binevoitori o sa fie UE ca Romania nu-i Monaco sau Liechtenstein.Toti sunt niste ipocriti si interesati.Nu trebuie uitat,si daca ar fi destepti si demni ar avea de castigat.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...