duminică, 15 ianuarie 2012

Eu m-aş mai gândi


Eu, să fiu în locul celor doi, băsescu şi boc, m-aş gândi de mai multe ori ce scot pe gură şi ce fac, văzând crucea, dar mai ales steagul găurit la manifestaţiile din ultimele zile. E bine şi să faci vizite la căpătâiul jandarmului rănit, dar şi mai bine să comunici cu poporul tău, care are o problemă cât casa, de vreme ce se află în stradă.

Ei bine, cele două panarame nu s-au deranjat să scoată un diftong de vineri, de când s-a îngroşat gluma. Deşi, într-un fel, tot au vorbit: au adus mormane de jandarmi în Bucureşti! Am trecut şi eu, de dimineaţă, prin zona Pieţei Universităţii. Câtă frunză, câtă iarbă. Şi călare(pe maşini!), şi pe jos. 

Şi încă ceva: mă deranjează faptul că în ecuaţia acestor manifestaţii au intrat şi galeriile echipelor de fotbal. Cei mai mulţi sunt practicanţi ai unui sport total ne-olimpic: cafteala cu jandarmii. Dar şi aşa, violenţa lor este un clar simptom de rău social. Exprimat în cele mai nepotrivite forme, dar atât îi duce capul. Dacă avem o putere publică responsabilă(nu e cazul nostru!), ea trebuie să ţină cont şi de lucrurile astea. Altminteri plătim cu toţii. 



Răul social, indiferent de natura lui, nu cu pulanul jandarmului sau cu bulăul se tratează. A experimentat asta America, şi în afară de a avea două milioane de psihopaţi în închisori, şi violenţă tot mai mare în societate, la costuri infinit mai mari decât dacă ar fi avut programe de suport şi de integrare socială, n-a obţinut nimic. Nici noi nu obţinem nimic aplicând aceeaşi formulă. 

2 comentarii:

muresan spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=wJKJnIJShW0&feature=player_embedded

Fluieratorul spunea...

Basescu & Co. nu gindesc. Daca ar fi gindit vreodata, ar fi facut multe lucruri altfel. Dl. Emil Constantinescu se plimba la brateta cu nevasta prin Sibiu asta-vara, fara nici o paza, cu ocazia festivalului de teatru. Lumea il saluta, el raspundea la salut, s-a intrat in vorba cu el pe la standurile de carti si nu s-a dat inapoi de la discutii. Credeti ca dl. Basescu se va bucura de o existenta atit de libera si de respectul oamenilor dupa ce se retrage? Eu nu cred. Dl. Basescu ar trebui sa se intrebe de ce, si sa-si raspunda.

Cind incetezi sa comunici cu poporul tau, patesti ce-a patit Ceausescu, sau Mussolini & Clara Petacci.

Parerea mea e ca ei nu stiu ce sa faca in situatia data, drept pentru care a iesit Cotoa sa "distanteze" PDL-ul, si a mai iesit si sefimea jandarmeriei, ca sa spuna ca ei isi fac numai datoria, dar n-am auzit altceva...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...