duminică, 15 ianuarie 2012

Aşa ceva?!!!!!



Prieteni, cum vine asta: "Spectator angajat"? Se apucă Iubitul Conducător, Mare Reformator şi Machitor, să dea publicătăţii un comunicat de ziua de naştere a lui Eminescu(unde sunt vremurile în care Geo Bogza îl omagia pe Eminescu în faţa Ateneului, cu o ghirlandă de flori?), în care apare năzbâtia asta "conceptuală": "Mihai Eminescu a fost, prin clarviziunea si patriotismul sau vibrant, un spectator angajat al epocii sale si prin aceasta el reprezinta un model pentru generatia de astazi, pentru tinerii in care a crezut si carora le-a insuflat idealurile inalte ale creatiei sale: eruditia, autenticitatea, dorinta de a dezvolta cultura nationala printr-un dialog fecund cu marile culturi europene".

Cum adică: "spectator angajat"? Stă românu' la tembelizor, cu beranul de doi litri la PET, şi când se simte ultragiat trage o râgâială indignată în direcţia ecranului? Şi se poate spune că e un spectator angajat? Din câte mai ştiu eu despre Eminescu(recunosc, nu cine ştie ce, fiind mai prozaic de felul meu) Eminescu a fost angajat, dar nu spectator. S-a vârât în politică, a dus bătăliile epocii, a ieşit în spaţiul public. Actor, da, spectator, nu!

Se vede treaba că profesioniştii de la Trei Coceni sunt pe meserie!

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Eminescu spectator, cu "zdrobiti orinduirea cea cruda si nedreapta"? Hm...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...