marți, 27 aprilie 2010

Concurs de legiferare-viteză!

Dacă vreţi să vedeţi cum arată democraţia după Pulea Vodă, luaţi de aici: "Camera Deputaţilor va da votul pentru noua Lege de funcţionare a ANI miercuri la ora 12". Nici mai mult, nici mai puţin! Pulimea Sa a ordonat ca legea să fie gata în zece zile, roaba sa... mă rog, i-am uitat numele, aia care e preşedinta Camerei Deputaţilor pentru că ştie să facă plăcinte cu mere, a depăşit deja planul! I-o dă într-o zi. Legea, ho, nu vă gândiţi la prostii!
Ce rost au toate legile, toate regulamentele, toată frăsuiala, tot zbuciumul unora şi altora? România nu are organ pentru democraţie şi pace! Ea are nevoie de un Vodă şi de biciul lui. Şi de circ mediatic! Ambele ne scutesc de efortul de a gândi. Şi ne lasă foarte mult timp pentru a sparge în dinţi seminţe de floarea soarelui, în speranţa că vom câştiga o sută de euro pe oră.
Toţi boii vor fi fericiţi că ANI chipurile îi purecă pe unii politicieni la averi. Şi-i dau limbi în cur lui traian băsescu, care a demontat cumplitul complot ce era să ne lase fără draga de ANI. Ne merităm soarta, mai mult, merităm să ni se întâmple şi mai rău!

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Daca vreodata o sa-i reuseasca Basescului questia cu parlamentul redus, unicameral, scazut in putere si mai mult de forma, si dobitocii din parlament isi vor merita soarta, si noi ca am votat dobitocii cu pricina la fel.

In aceasta discutie vedeti si dvs. ca n-are importanta nici o notiune, de putere vs. opozitie, de dreapta vs. stinga, de orice contra orice, nu conteaza nimic. Flacaii sint o apa si-un pamint, si in afara de glumele de clasa a saptea ale lui Ponta si de ifosele lui Crin Antonescu, nu are nimeni singe in sistem sa se opuna la nimic din ce-i tuna cirmaciului.

Urmarea fireasca a acestor evenimente si observatii este una singura: daca lucrurile vor merge asa si in viitorul apropiat, noi astia cu alter-romanismul n-avem alta sansa decit criogenia, in asteptarea unor vremuri mai bune.

Pentru ca eu unul nu vad decit boi la inaintare la toate campaniile electorale in viitorii 8-10 ani, ca aia care sa fie "altceva" probabil ca-si mai sug destu' la gradinita zilele astea...

O sa ni se intimple si mai rau decit e acum, pentru ca este mult loc de mai rau, si pentru ca ne ducem intr-acolo cu jet, ca o majoritate de inconstienti condusi de o clasa politica parvenita si redusa mintal. Si de niste oligarhi asemenea, ca nu pot spune ca onorabilii care au facut banu' postrevolutionar au fost destepti de unii singuri.

Asa ca pe dvs. va doare o grija ca e Roberta Anastase pres de sters pe jos, coada de topor, unealta, etc., si asta inca nu e asa de grav. Unelte si cozi de topor sint, hat, si toata asa zisa opozitie, ca doar n-o fi privirea serpeasca a marinelului aia care i-a paralizat. E interesul personal combinat cu prostia.

Toti alesii poporului sint niste slugi, care n-au avut si n-au alta grija decit sa slujeasca, pentru ca sa intre sau sa se mentina in gasca. Nu vedeti ca desi se cunosc questii nu cade nimeni? Relax, nici n-or sa cada, si pina n-o sa fuga toti care incotro cu fundurile inrosite de suturile saracimii viitoare, n-o sa scapam de ei.

Pina atunci mai e, ca citii zilele trecute ca sint 12 milioane de asistati social in tara, si nu vorbesc de aia cu pensii cosere, si cred ca nici de mame si copii. Trebuie sa verific cifra asta, dar si jumatate mi s-ar parea mult, pentru drepturi sociale, nu dobindite. Deci un mare numar de pomanagii cu drept de vot.

Si atunci, nu vad la ce si de la cine sa ma astept.

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, e o minciună: se plătesc 12 milioane de prestaţii sociale pentru circa 5 milioane de oameni. Dintre aceştia vreo 4,5 milioane sunt copii, deci alocaţii plus cornul şi laptele. Restul sunt diverse subvenţii la căldură, însoţitorii celor cu handicap sever, venitul minim garantat. Ai să vezi că, de fapt, avem cele mai mici prestaţii sociale din Europa. O să ne coste enorm această propagandă cretină şi diabolizarea protecţiei sociale.

Karakas spunea...

Si eu cred ca este o minciuna, destul de prost spusa. Romania nu are cum sa aiba politici sociale de anvergura celor din tarile dezvoltate dintr-o cauza foarte obiectiva: nu are de unde. Sumele alocate sunt foarte mici.

Pina la urma insa e o palma data romanilor, fara jena de niste idioti pusi la butoane.

Ca sa exemplific prostia la patrat:

Boc cãtre investitori: "România are fortã de muncã si terenuri ieftine"

http://www.capital.ro/index.php?section=articol&screen=index&id=134386&newsletter_link=1&utm_source=newsletter_saptamanal&utm_medium=email

Si mai are niste guvernanti idioti!

Fluieratorul spunea...

Aha. Nu diabolizez protectia social in Romania, I'm just not really the generous type. Si 5 milioane de persoane e mult, si imi vine greu sa cred ca majoritatea sint copii cu cornul si laptele. E poveste lunga aici, si la cazurile pe care le cunosc, pot spune ca se abuzeaza de suistem din plin din toate partile, si ca este un focar de coruptie.

L-am auzit si eu pe Boc zicind de terenuri fi forta de munca ieftine. De parca e Carrefour, care vinde la oferta marfa care expira.

A mai zis si de automobilul electric, care-i bun pentru protectia planetei. Cred ca stie pentru ca i-a spus cineva, altfel el nefacind o distinctie foarte clara intre ce trebuie sa faci ca sa ari si ce trebuie sa faci ca sa zbori.

S-a auzit vorbind, penibil ca totdeauna.

Ramine cum am spus mai sus, aia pe care as mai putea vreodata sa vreau sa-i votez sint inca la gradinita acum. Si nici nu stiu daca pot spera ceva, pentru ca stiti bine, "copiii sefilor nostri vor fi sefii copiilor nostri".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...