duminică, 10 ianuarie 2021

România, stat eșuat?

 


Nu vă supărați, nu se mai găsește nimeni în România capabil să se opună delirului economic al guvernării ”dă driapata”? După ce a sfidat mai bine de un an Parlamentul, ca ministru de Finanțe, după ce a dus o politică haotică și periculoasă, Cîțu e premier! Nimeni nu știe ce program are guvernul condus de el, nimeni nu știe pe ce își construiește Bugetul, nu discută cu nimeni, nu se consultă cu nimeni. Comisia Europeană ne-a băgat în procedura de deficit excesiv, și asta pentru că pe el l-a durut în cur de avertismentele(de data asta justificate!) ale Bruxellesului.

Pe ce se bazează tembelii ăștia? Pe faptul că mămăliga nu explodează? Explodează, când îi este foame! Pe faptul că pot vinde ce mai are statul prin bătătură? Ce rezolvă cu asta, raportat la datoriile demente făcute de ăsta în ultimul an și ceva? Are imunitate, îl doare în cot de consecințele deciziilor sale la guvernare? Chiar nu înțeleg! Cum nu înțeleg de ce tac adânc javrele alea care înjurau Ciuma Roșie și în culcare, și în sculare: BNR, în primul rând, apoi Consiliul Fiscal(ambele conduse de foști securiști, cu condica la DIE!), apoi toată liota de analiști, jurnaliști, ONG uri și alte bazaconii. Ăștia nu înțeleg că suntem cu toții în aceeași barcă? Își închipuie că sunt la adăpost? Că au bani, că n-au să moară de foame? De restul nu le pasă?

Nu mai întreb nimic de Iohannis. Ăsta nu înțelege nimic din nimic! E fericit că poate să-și cheme miniștrii lui la apel, la Trei Coceni, să le spună nimic, și să-i vadă cum adoptă poziția ghiocelului. Nu mai pomenesc de servicii. Cîțu nu putea ajunge, ca și Iohannis, unde este fără sprijinul și complicitatea lor. Așa că, gata! Dacă pe vremea austerității lui băsescu a mai existat o brumă de rezistență populară, acum ea, rezistența, a fost anihilată. Băieții au învățat lecția din 2012. Și au procedat în consecință. Nu vă bazați pe AUR: e și ăsta ca și terminat, cum este PSD, dar și restul partidelor. Îi vedeți pe Tăriceanu sau pe Ponta punându-se în fruntea ”maselor”? Că pe Ciolacu sigur nu-l puteți vedea!

Gata! Suntem un stat eșuat! De aici înainte orice este posibil! Numai să nu ne chinuim prea rău, înainte de a da colțul...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...