sâmbătă, 2 ianuarie 2021

Bumerangul urii.

 


Actuala putere s-a construit, nu de ieri, de azi, pe un discurs absolut oribil al urii. O ură groasă, irațională, care a pătruns în toate straturile societății, a invadat mintea și sufletul oamenilor. Și, când să savureze victoria, să se bucure de binefacerile ei, ce să vezi? Bumerangul urii tocmai ce a făcut virajul fatal și se întoarce în viteză către cei care l-au lansat! Și care vor gusta curând din ura celorlalți! O ură la fel de intensă, la fel de distructivă, la fel de irațională!

Poate vom învăța dracului că nimic nu se poate construi pe ură! Pentru că e din start menit prăbușirii! Ura atrage și mai multă ură! Ar fi utopic să credem că o societate complexă este una a pășii generalizate! Nu, dar conflictele se pot rezolva și altfel, nu doar prin ”lichidarea” adversarilor. Pentru că, până la urmă, societățile care au reușit și-au pus conflictele între paranteze atunci când au avut de înfruntat crize ce-i amenințau coeziunea și și chiar existența. În România de azi așa ceva este de neimaginat! Pe ei, pe mama lor! Și după?
Ai mers la ”victorie” cu ”să moară PSD!”, ai făcut o alianță bizară, care nu are niciun sens ideologic, pentru că ”dreapta” este doar o etichetă înșelătoare. Și nici nu s-a uscat bine cerneala pe jurămintele miniștrilor, că membrii coaliției se și încaieră, cu o energie și o determinare pe care sigur nu le vom regăsi în actul de guvernare! Oamenii ăștia sunt alături pentru că au profitat de ura împotriva PSD. Doar că ei se urau reciproc de multă vreme. Se urau atât de mult încât acum nu mai pot ascunde ura asta! Au scos-o în prim plan! Cât o mai pot gestiona, de dragul accesului la banii publici? Și ce alternative de guvernare au?
Și voi vreți să fim optimiști în privința viitorului? Prieteni, treziți-vă! Ce e mai rău e în fața noastră!

Un comentariu:

ciupico spunea...


La multi ani!

https://www.lefigaro.fr/flash-actu/le-conseil-d-etat-valide-l-elargissement-des-fichiers-de-renseignement-20210104

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...