sâmbătă, 24 martie 2018

O femeie pentru neliniștea noastră.

Dacă vrem să înțelegem ce i se întâmplă României din 2005 încoace, personajul-cheie este Monica Macovei. Ea este sursa schimbărilor care au făcut posibile abuzurile incredibile din acești ani, jaful din bani publici prin intermediul ANRP, MCV, refuzul de a fi primiți în spațiul Schengen, distrugerea clasei politice, de la stânga la dreapta, golirea de conținut a democrației.
Cum a ajuns această femeie, de o răutate înspăimântătoare, să domine atâția ani destinul unei națiuni, cum nici staliniștii veniți pe tancurile sovietice(unii la propriu!) n-au făcut-o? Al cui instrument a fost, până la urmă? Instrumentul răzbunării unei părți a vechii Securități, alungată de la butoane după 1989? Instrumentul unor forțe externe, nu neapărat statale, la început, care urmăreau foloase materiale substanțiale? A fost recrutată de unul sau mai multe servicii de informații din exterior, interesate să controleze România atât în jocurile de putere regionale, cât și la nivelul UE, ținând cont de mărimea dreptului de vot, rezultat al mărimii ei, ca națiune?
Cum a ajuns să reprezinte un procuror comunist o organizație gen APADOR-CH? Totul pare să fi început în 1992, odată cu masteratul de doi ani, făcut la Budapesta, la Universitatea Central Europeană, organizată și finanțată de Soros. Din acel moment începe un formidabil efort de a o impune în viața politică internă, prin intermediul ONG urilor. Găsiți amănunte în biografia ei romanțată-și perfect falsificată!-de pe Wikipedia. Cele mai multe din ONG urile alea care au propulsat-o sunt sucursale ale unor servicii secrete din străinătate, și sunt finanțate pe față din bani publici.
Au existat încercări de a prezenta celor de afară adevărata față a Monicăi Macovei, minciunile și golurile din biografie. Pe Rodica Stănoiu acest gest era să o coste libertatea. Pe alții, se pare, i-a costat cariera, poate și libertatea. Oricum, are o listă de astfel de ”crime” la activ, inclusiv folosind arhiva SIPA.
În biografie momentul în care devine ministru al justiției în guvernul Tăriceanu sună așa: În ziua de 25 decembrie 2004, Macovei era la Breaza, cu părinții și cu fiul ei. Se întorsese pentru vacanță din Bosnia. Conform propriei mărturii, a fost sunată insistent toată dimineața de un număr necunoscut și când a răspuns într-un final, a fost uimită că vorbea cu președintele proaspăt ales, Traian Băsescu. Acesta i-a cerut să accepte portofoliul justiției în guvernul Tăriceanu, care avea să fie anunțat a doua zi.[7]
Macovei s-a consultat cu două persoane, cu Manuela Ștefănescu, de la Apador-CH, care a sfătuit-o să nu părăsească societatea civilă, și cu Alina Mungiu-Pippidi, care a îndemnat-o pe un ton imperativ să accepte. În aceeași zi, Macovei a condus până la București, unde s-a întâlnit cu Băsescu.[7][8] Pe 26 decembrie 2004, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat componența guvernului.[10]
Pe 29 decembrie noul cabinet a depus jurământul. Traian Băsescu i-a mulțumit personal în alocuțiunea sa: „O mențiune specială fac pentru ministrul Justiției. Îi mulțumesc doamnei Monica Macovei că a acceptat să fie membră a Guvernului României, dânsa fiind un om neangajat politic. Am dorit ca prin desemnarea ei în funcția de Ministru al Justiției să dăm Justiției un semnal de neangajare politică. Eu cred că Justiția trebuie să înțeleagă că, începând de astăzi, nu mai este o anexă a politicienilor, ci este în slujba legii.”[11]
După ceremonie, în aceeași zi „ni s-a spus plecați fiecare la minister și preluați ministerul. Nu-i cunoșteam pe colegii de cabinet. Concret cum faci să preiei un minister, am întrebat eu. Și mi s-a spus: «Du-te și preia». Aveam și serviciul secret SIPA. Și întreb: păi și un serviciu secret cum se preia? Concret. Așa că m-am suit tot în mașina asta, împreună cu Renate Weber care fusese numită consilieră la Cotroceni, și l-am sunat pe Cristian Diaconescu, care era ministrul Justiției. [...] am intrat în birou, unde mă aștepta Diaconescu, cu care am stat de vorbă jumătate de oră. Mi-a dat un sfat: «să nu semnezi fără să te uiți înainte».”[7]
Ce nu se spune în această însăilare este numele personajului care a pus-o pe Macovei pe lista Guvernului. Să fim serioși! băsescu avea, atunci, o singură țintă: pizda lui Udrea! Cine este, deci, personajul? Sigur nu este din servicii: ele au avertizat asupra individei, și a consecințelor ascensiunii sale la putere. S-ar părea că și-au și luat-o pentru asta, vezi ascensiunea lui Coldea, care și ea trebuie autopsiată!
Ce rol a jucat în acest context Franco Frattini? Viteza cu care au fost adoptate, după numirea ei, schimbările la legile Justiției, dar și la legile proprietății, dovedește premeditare. Nu dezbatere publică, nu ”câinele ongist de pază a democrației”, nimic! O unanimitate de care nici Ceaușescu n-a avut parte! Ce rol a jucat legătura ei cu Biserica Greco-Catolică, pe care a reprezentat-o în procesele de recuperare a proprietăților trecute la BOR după 1948?
Cum se face că această individă se bucură de un statut de imunitate, și de impunitate, de care nu se bucură nici măcar băsescu, sau Coldea, care au mai fost deranjați, fie și demonstrativ, de dragul ”egalității în fața legii”? Ce rol au jucat serviciile secrete românești ”reformate” de băsescu, cui ajutor american, în protejarea și promovarea ei la Bruxelles? Cum a ajuns Kovesi în atenția lui Macovei? Cine i-a pus-o în brațe pe Zeița Anticorupției?
Sunt lucruri care trebuie lămurite. Urgent. Și demontat acest mecanism al răului, intern și de la Bruxelles, care face atâtea pagube României. Iar băsescu, Tăriceanu, Maior, Mihai Răzvan Ungureanu și alții, implicați în susținerea acestei ticăloase, au de dat explicații. Inclusiv în fața legii! Pentru înaltă trădare! Dar nu se mai fac minuni în ziua de azi...

15 comentarii:

Anonim spunea...

Se scrie Basescu. În rest 0

Anonim spunea...

Ma sperie logica dvs,ma sperie gândirea bolșevică pe care o afișați ,ma intriga ura dvs fata de o femeie care a băgat un pic in sperieți HOTII după 25 de ani de la revoluție.Sunteti bun si blând cu A3 si Voiculescu,va umple de mândrie Dragnea si Gașca lui de prosti si fufe,dar te roade acțiunile justițiare ale Monicăi Macovei.Raul pe care-l face acum României,Dragnea,Tari oceanul,Tudorel PSD-ul si A3 si România TV nu l-au făcut nici popoarele barbare care au cotropit aceste pamânturi românești.

Anonim spunea...

Dar ca a batut oameni care s-au rasculat impotriva lui Ceausescu va spune ceva,ca abatut arestatii in zilele 21 22 Decembrie 1989 va spune ceva,urmariti toate posturile tv.

Anonim spunea...

Nu văd logica acestui articol. De ce e rea? Ca asa zic unii?

Anonim spunea...

...
MA DOBITOCULE ,
Cați bani ai primit de la HOTII din PSD sa minți ca un ticălos securist ceausit?

Anonim spunea...

...
Este singura femeie din Romania care a dezvăluit hoție din PSD si a înființat DNA dușmanul HOTILOR si CORUPTILOR

Anonim spunea...

Pi*a-m-as pe voi cu îndoctrinarea voastră în privința corupției! Ce, chiorul nu este corupt? Blaga, Udrea, Igaș, și alte mizerii nu sunt corupți? Sunteți atât de proști încât chiar credeți că numai unii sunt corupți. Nu vedeți că o stalinistă a trădat și a trecut de partea cealaltă în interesul propriu, nu vedeți cât rău a făcut acestei nații. Normal, că după 1990 s-a urmărit distrugerea strategică a sistemului educațional, manelizarea și îndobitocirea românilor. Și ați fost îndobitociți conform OZU, iar acum militați pentru anti-coruptie! Brusc v-ați deșteptat, când presă conform OZU, a primit ordin să vă deștepte. Oi proaste mai sunteți. Rolul vostru de vită e să dați blană, lapte și carne, nu să behăiți. Așa că dați blană, lapte și carne și nu mai behăiți atât.

Anonim spunea...

....
MONICA MACOVEI si
LAURA CODRUTA KOVESI
sunt
EROINELE ROMANIEI

Anonim spunea...

Macoveaica betivanca e doar o comunista inversunata scolita si platita de cel mai mare comunist in viata, Soros, si face ce fac toti hastagii spalati pe creier: destructurarea Statului de drept si implementarea comunismului in Romania!
Simplu, nu? Globalism=Comunism.😯

Anonim spunea...

Nu credeți în niciunul dintre ei! Priviti cum a ajuns Justiția!Ii plătim degeaba!Ar trebui desființate aceste instituții platite din banii contribuabililor!9 din 10 plângeri,sunt contest că nefondate de procurori să nu dea de lucru, colegilor, judecători!Iar oamenii,își iau zilele,din cauza lor!
Rușine!!! Desființate!!!

Anonim spunea...

Propaganda bolsevica vrea sa va tina saraci si prosti,pentruca va considera turma care ei o dirijeaza, precum ciobanul pe oi.Dictatura este cea mai ticaloasa gandire a bolsevicilor.

Anonim spunea...

Vedem ca mesajele care nu va convin ,nu prea vreti sa le postati.

momarlan spunea...

Esti zero ca si base.

momarlan spunea...

vorbeste frumos mai animalule

Anonim spunea...

Imi faci impresia unui psihopat ce le stie pe toate. Arunci acuzatii fara sa arati dovezi in sensul asta. Ce sa zic...nea gheorghe, esti sub acoperire?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...