vineri, 30 decembrie 2016

Chinurile facerii


Mulțumesc din inimă partidului și organelor sale vigilente, care m-au blocat trei zile, pentru o fotografie de artă. Așa că am să mă chinuiesc cu blogul. Ca ieri. Dacă puteți, puneți și voi linkul către postarea asta. Încerc să fac un soi de cronică a formării ”Guvernului Prin SMS”, ultima expresie a disprețului bulibașei de la Trei Coceni față de slugile din dotare. 

  • Încep prin a-mi exprima speranța că Ciolannis suferă de hemoroizi, și ei, hemoroizii, sunt de partea poporului, și se manifestă vehement în aceste minunate zile de sărbătoare. Să vadă și el cum ne-am simțit noi, când ne râdea în nas, ca nesimțitul!
  • Nu știu care va fi echipa lui Grindeanu. Dar după interviul de aseară, Sevil TREBUIE să fie vice prim-ministru, la Dezvoltare. Nu cred că România își poate permite luxul să ignore un astfel de om. 
  • Aș vrea, dacă s-ar putea, ca Dragnea să lase dracului mofturile lui de fante de mahala, și să pună în Guvern oameni de calitate, care și-au dovedit calitățile-și fidelitatea față de partid-în guvernul Ponta. Iarăși, nu ne putem permite luxul de a elimina oameni de calitate doar pentru că, la un moment dat, au fost în tabăra ”nepotrivită”.  
  • Și Grindeanu are mâinile roșii. Cum încearcă să ajungă la un buton al ”Guvernului”(deocamdată virtual), cum îl pleznește Dragnea peste mână. Văd că-i este și purtător de cuvânt. Dacă lucrurile vor fi tot așa, cu un premier pus sub tutelă, se alege praful. Pentru că și să nu vrea el, în jurul lui Grindeanu tot se va crea un centru de putere. Ce dracu! Doar la el, și nu la Dragnea, e și butoiul cu miere, și cheia de la capac.
  • Aștept să văd minunea! Parlamentul reunit în sesiune extraordinară pe 3 ianuarie. Chiar vreau să văd. Cu atât mai mult cu cât atât USR, cât și PNL, abia așteaptă să pună tălpi. Cred că Mucușor Dan are deja insomnii: își stoarce mintea să vadă cum reușește să mai facă o reclamație, fie la Parchet, fie la CCR, fie la amândouă. 
  • Oricum, una din legile lui Murphy se aplică din start: ce începe prost, se termină și mai prost. Guvernarea asta începe prost. Iar coabitarea a început prost. Foarte prost! Se repetă povestea din 2007-2008, cu Moliceanu și băsescu. 
  • Rămâne problema presupusei apartenențe a lui Grindeanu la SRI. Și nu este o problemă marginală, un subiect de presă tabloidă. Dacă SRI a ”recrutat” un politician, și-l folosește pentru a-i supraveghea pe ceilalți, a încălcat legea, dar și Constituția. Dacă Ciolannis a nominalizat-în cunoștință de cauză-un candidat pentru funcția de premier un ”acoperit” al SRI, a încălcat, la rândul lui, legea și Constituția. Foarte guralivi, chiar dacă doar pe surse, ăia de la SRI au amuțit brusc, de se aude molia cum mușcă din izmenele sasului. Lucrurile astea trebuie lămurite, și încă repede.
  • Dacă ați uitat: Protocolul de Stat a trecut în curtea Cotrocenilor. Vom face istorie în materie. Aștept cu emoție vizite oficiale pe SMS, FB sau Messenger, sau ce-o mai fi în inventar.
  • traian băsescu continuă să joace același rol nefast în politică. Nu scăpăm de individul ăsta, și pace! Acum face pe ventrilocul la Cotroceni. Vorbește-și gândește!-în locul lui SuperFicus. Sistemul încă îl ascultă, continuă-măcar unele părți ale sale-să răspundă la comenzi. Ciolannis, ascultându-l, era la un fir de păr de suspendare. Cu prag de validare de 30%, și cu ”popularitatea” de care se bucură, SuperFicus își putea înceta scurt cariera de ”Președinte al tuturor românilor”. ”Guvernul lui” a fost un fiasco. Și nici măcar ăia de l-au votat nu l-ar ierta. Cu excepțiile de rigoare, din categoria ”pupincuriști până la moarte!”. Iar ”alianța” asta bizară, băsescu-Ghiță nu e de bun augur. Acum are o tribună nesperată, România Tv fiind noul OTV.
  • Să închidem mustăria pe ziua de azi. Esența celor petrecute în ultimele zile este rezumată de nenea ăsta: ”Nu vă plângeți de mărimea Guvernului, fiți atenți la cine-l controlează!” Pentru că, de fapt, despre asta a fost bătălia de după alegeri: cine este cu adevărat la butoane. Ca mai mereu în ultimele două decenii, unii votează, alții guvernează. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Intr-adevar traim in Kafka!Betia puterii si a imunitatii spala de pe creier orisice urma de sasism, responsabilitate democratica, bun-simt, protocol de Stat,cutume! In plm, macar sa fi anuntat pe Skype, sa-i vedem muianu' desfigurat de ura si sa-i auzim scrasnetul din masele facand anuntul!!
Si eu cred ca Grindeanu e un fel de securila, dar poate ca din tagma celor pozitivi-patrioti-anti Coldea, daca poate exista aceasta categorie.
Vom vedea. Oricum ar fi, exista un organism care este deasupra guvernului, Parlamentul, unde se pot aproba si schimba legi strambe, pana chiar si Constitutia!
Acolo trebuie sa fie puterea in stare absoluta, cu legea raspunderii magistratilor, cu modificarea codului penal, cu schimbarea modalitatii de numire a procurorului general, a celui de la DNA, la Curtea Constitutionala, la CSM etc!
Fiind Republica Constitutionala, toti acesti magistrati sa fie validati de Parlament si cu mandate fixe de maximum 8 ani in acea functie.
Toti dobitocii tineri beliti&corditi acuza politicienii de starea Romaniei, neobservand ca Raul cel Mare si Profund vine din Justitie!
Pana nu se rezolva aceasta problema suntem pe niciunde!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...