duminică, 29 mai 2016

Nimeni la vot, pentru democrație!


Ați reținut ideea, da? Secta ”Vot canci!” Mai tare decât orice biserică! 
 Mă tem că democrația, în România, pentru a fi salvată, trebuie să suporte șocul unei absențe masive de la vot. Un 80%-85% ar fi un bun început. Știu, ar fi bine să mergem, să-i belim pe toți. Nu! Nu merge așa! Refuzul actualei stări de lucruri nu privește doar candidații. Dacă ne ducem și anulăm votul spunem că sistemul e bun, numai că partidele nu se întrebuințează, și nu ne oferă candidați valabili. Iar dacă vin alți oameni, din partide noi, curați și plăcut uscați, totul va fi OK. NU! Fals!

Nu oameni trebuie să respingem. Ci un sistem pervers, care poate să invalideze orice alegere am face noi, dacă alegerea aia contravine intereselor sale. Așa ceva nu are cum să mai fie acceptat. Ce s-a schimbat dacă în 2012 7,4 milioane de oameni i-au spus să plece lui băsescu? Nimic! Sistemul s-a pișat cu boltă pe votul nostru! Am votat majoritar USL. Avea 70% din locurile în Parlament. O asemenea majoritate amenința sistemul. Și a făcut zob USL. Nimic nu s-a mai putut face din ceea ce s-a promis; restituirea drepturilor salariale a fost doar un calmant social, a fost acceptată de sistem pentru că-i era de folos.
Este o minune că economia a funcționat, când guvernul schimba miniștrii din trei în trei luni, pentru că ”sistemul” avea nevoie de un guvern pe care să-l controleze. Și, pe cadavrele ălora din ”Colectiv”, l-a avut. După care a început degringolada în economie. Care încă trăiește din amintirea politicilor aplicate până în noiembrie 2015. Dar nu pentru multă vreme, vezi situația încasărilor la Buget.
Doar că nici actualul guvern nu prea place sistemului. Sarabanda schimbărilor de miniștri continuă, funcție de păruiala subterană între diversele grupări de interese. Serviciile secrete și ”justiția” sunt și ele pe câmpul de luptă, într-un efort de reconfigurare a raporturilor de forțe. Se aprind noi conflicte. Băsismul se străduiește să se metamorfozeze în iohannism, doar că Iohannis este prea slab pentru a prelua și ține în mână sistemul băsist. Așa că băieții își fac de cap, lăsați fiind de capul lor. Sunt orfani de tată!
Ce ar putea schimba un vot, când este nevoie de o revoluție? Așa că, dragi tovarăși și prieteni, cu cât mai puțini la vot, cu atât mai bine! Asta ar fi revoluția: nimeni la vot! Să vedem ce va face sistemul, cum va conduce țara. Pentru că nemaiexistând interpușii, partide și candidați, va trebui să iasă la lumină, să-și asume pe față ceea ce face acum în subteran: să guverneze. Și atunci vom ști și noi de la cine ni se trage și pe cine trebuie să tragem la răspundere pentru răul făcut.
Așadar, e vremea revoluției ”Nimeni la vot, pentru democrație!”

2 comentarii:

Anonim spunea...


Si eu scandez:Viva la Revolucion!Da',parca ai cu cine,monser?!
Insasi esenta asa-zisei-democraceli a fost pervertita,si nu doar in Romanica,ci in multe alte tari-Ghermanica,de ex.-in care vointa majoritara a fost infranta de nebunia unui lider,sau a unei institutii de forta!
Exemplul ideal-actual este China:un singur partid>o ordine sociala clar definita>o economie super-competitiva>coruptii si cozile de topor impuscati pe stadioane!
Restul e...vanare de vant si propaganda perversilor!

pacos spunea...

Intr-un sistem care a decis ca va fi ales cel care primeste cel mai mare numar de voturi intr-un singur tur nu (mai) e important numarul celor care se prezinta la vot. Si 15% e suficient pentru a stabili un asa-zis invingator. Varianta in care prezenta la vot ar fi masiva dar numarul voturilor exprimate si anulate ar fi intr-o proportie de 75-80% e mult mai "ofertanta". Cum ar suna comunicatul BEC: candidatul X - 10% din voturi, candidatul Y - 7%, candidatul Z - 5%, voturi anulate - 78%. Asta ar fi de poveste...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...