sâmbătă, 9 aprilie 2016

Avem o problemă: SRI


Ce-or mai fi căcând, pardon de vorba rea! făcând, ăia cu ”Muie, Ponta!”? Li s-o fi aplecat deja de câtă muie le-a dat Iohannis?
Și dacă tot e cu ”muie”, câtă muie și-au luat ”serviciile” de la nebunii ăia care fac circ cu ”super-moscheea”! Acum, pe bune: cât de prost să fii, să nu infiltrezi grupusculul ăla de extremă-dreapta, care face tot ce poate pentru a da foc relațiilor cu musulmanii, într-o țară pașnică de felul ei, pe motiv de durere în cur de toți și de toate, ce-i drept? Asta nu e ”amenințare la adresa securității naționale”? Vrem neapărat să avem o grupare radicală de extremă-dreapta, gata să dea cu pumnul? Vrem și un răspuns violent din partea musulmanilor, pe principiul ”să avem și noi atentatele noastre”?
SRI n-a văzut faza cu crucile, de noaptea trecută? Că nu era una. Erau cinci sute! Cineva le-a făcut. Sau le-a cumpărat. Le-au montat. Au fost mulți. Cu mașini, cu scări, cu ce-o mai fi fost. Nu i-a văzut nimeni? Au o așa de bună protecție contra-informativă, încât SRI e neputincios? Cine le-o furnizează?
Dacă e p-așa, pot să-ți pună rușii bomba cu hidrogen, aia mare-mare, fix în fața sediului SRI, și n-o vede nimeni! Sau SRI n-a vrut să vadă mizeria crucilor împrăștiate prin oraș? Le-a ținut de șase demenților? Dacă da, avem o mare, o foarte mare problemă. În primul rând cu orientarea ideologică a SRI. Care n-ar trebui să existe. Dar se vede treaba că există, vezi și mizeria ”Capitalism pe pâine” care tot de ei a fost, într-un fel, patronată.
Sau poate niște unii din SRI au închis ochii la mizeria de vineri noaptea, pentru a le-o trage altora din serviciu, într-o periculoasă luptă pentru putere, care fragilizează serviciul, și-l face inefectiv, ca să mă exprim elegant. Deși nu e cazul de eleganță...
Unde te uiți în România, este pe bază de muie. E bine! Minte ce ne mai trebuie, dacă avem pulă?
Oricum ar fi, avem o problemă de securitate. Mare. Și ea se numește SRI. Care a devenit un mamut obez, minat de conflicte interne, fragmentat, decredibilizat de implicarea în politică(cred că nu-s atât de tâmpiți să creadă în sondajele de tip Dâncu sau Pieleanu), scăpat de sub orice fel de control al Parlamentului, care nu mai are niciun obiectiv clar definit, și nu mai funcționează coerent. După ce a fost la mâna lui băsescu, cel care îl ghidona, și care închidea ochii, în schimbul ”serviciilor” primite, la gheșefturile făcute de unii de prin SRI, acum serviciul este de capul lui. Iohannis habar nu are cu ce se mănâncă treaba asta, iar ăia din jurul lui nu știu nici ei ce să facă, totuși, cu mamutul. Din tot acest ghiveci iese ce vedem. Trăiască și înflorească!

PS: Georgian Pop, el ce-o mai fi făcând?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...