marți, 23 iulie 2013

Cum și-a tăiat ”dreapta” băsistă craca de sub ea

 
 
Nu am înțeles obsesia celor din tabăra lui traian băsescu pentru ”dreapta”. Toată lumea vrea să reprezinte ”adevărata dreaptă”, și musai să dețină exclusivitate în materie de reprezentare a ”dreptei”. Mișcarea Poponară este doar ultima însăilare politică de ”drepta”, dar fiți siguri că nu va cea din urmă. Cei care o compun acum, și îi jură fidelitate veșnică lui traian băsescu, se vor plictisi repede, pentru că nu se va întâmpla nimic, și se vor arunca într-o altă aventură politică, neapărat ”de dreapta”.
 
Problema acestor indivizi este aceea că nu prea există public de dreapta în România. În fond-și simplific mult lucrurile-ceea ce se întâmplă azi în politică este o deplasare spre centru a politicii. Asta dintr-un motiv extrem de simplu: retragerea cetățenilor din spațiul public și prezența lor tot mai redusă la vot. Cei foarte bogați, și săracii, nu votează. Cei foarte bogați, pentru că ei au privilegiul ca, oricine ar fi la putere, interesele lor să fie promovate automat, din motive pe care nu le mai discut acum. Cei foarte sărăci nu votează, pentru că oricum nu-i pasă nimănui de ei, iar în strategiile lor de supraviețuire politica nu înseamnă nimic. Rămâne clasa de mijloc, cea care are cele mai multe motive să fie activă politic. Doar că și clasa de mijloc se reduce drastic, numeric vorbind, și atunci, aflați la vânătoare de voturi, politicienii preferă un mesaj ”bun la toate”, lipsit de culoare ideologică.
 
Beleaua cu România este că are o clasă de mijloc anemică, foarte puțini bogați, și o majoritate de cetățeni săraci și foarte săraci, cărora li se rupe de ideologii, de ”stânga” și de ”dreapta”. Iar pe clasa anemică de mijloc se bat și cei de stânga, și cei de dreapta. Cu rezultatele cunoscute. Sigur, putem spune că prezența la vot pare destul de mare. Da, e încă mare, dar mobilizarea nu are nimic cu politica sau cu angajamentul în spațiul public. Din păcate cel mai adesea cei care votează nu o fac decât pentru a-i pedepsi pe unii sau pe alții dintre cei care au exercitat puterea într-un mod samavolnic. De asta nu putem construi nimic solid, ca națiune.
 
Democrația este lipsită de substanță în țările cu grad prea ridicat de sărăcie. Ne place sau nu, prima condiție a existenței unei democrații funcționale este scăderea drastică a numărului săracilor. Care nu se poate face fără politici publice adecvate, fără un rol redistributiv activ al statului. Adică exact contrariul a ceea ce au făcut traian băsescu și ”dreapta” lui pârâtă, care s-au străduit din răsputeri să distrugă statul social. Au reușit. Reușind astfel să-și distrugă baza electorală. Asta e: prostia se plătește! Succesuri nou născutei Mișcări poponare!   

5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Aceste miscari "reformatoare" "de dreapta" n-au facut decat sa accelereze pauperizarea populatiei pana la nivele la care incep sa se prezinte rechinasii.
Dupa ce indicatorii economici au sapat si in fundul marii si se intrevad niscaiva reveniri anemice, sclavii ("clasa de mijloc") incep sa prinda gustul creditarii. Bineinteles, urmeaza un asa zis "boom economic" pana la urmatoarea prabusire economica, de obicei, si mai crancena. Amintiți-vă legenda marelui prim-ministru Pișărescu. El n-a făcut decât să se așeze la "cârmă" exact când România nu mai avea unde să se prăbușească, deci "a pus bazele", "a deschis noi orizonturi"... căcat pentru proști...

Nimeni nu-si bate capul cu acest mecanism "de dezvoltare", insa apar legende si ode cu "reforme de dreapta" și "politicieni de dreapta".

Securistii prosti, căcănarii băsiști, vor să își asume acest rol, vor să fie celebrați peste câteva decenii pentru "curajul" lor... distructiv.

Totuși, alt rol nici n-au de ales, nu se pricep la nimic, iar dacă nu se angajează în activități distructive... șomează.

România n-are nicio clasă de mijloc.
Sclavii băncilor, corporatiștii amanetați până în 2040, sunt independenți doar în visele lor umede, singurul motiv pentru care și-ar da singuri cu tesla în ouă, votând securiști băsiști "de dreapta", datorându-se exclusiv, autosuficientei, lipsei de educație și ignoranței.

Rămâne să vedem câți cretini mai pot fi păcăliți de aceste zoaie securiste.

acuvio spunea...

Oricum ai împleti cele două fire actuale de dreapta tot la o sfoară Traian Băsescu se ajunge. Nu vor să priceapă că dl Traian Băsescu, de mută vreme este un accelerator al putrefacţiei pentru orice atinge. Nu înţeleg asta nici cei din USL, satisfăcuţi de “coabitarea în trei” deşi au experienţa proprie şi rezultatele referendumului :)
Adaug şi o imagine de la un eveniment recent: Mişcarea Populară şi Traian Băsescu :)

Anonim spunea...

constantine imi pare rau dar am ris cind am citit ca "Democrația este lipsită de substanță în țările cu grad prea ridicat de sărăcie."
si care sint tarile alea fara grad ridicat de saracie?!cumva alea din vestul vostru luminos care exista doar in mintea voastra?si esti sigur ca gasesti substanta de democratie in vest undeva?garantata de prism cumva?!si daca te pun sa-mi demonstrezi ce te faci pt ca nu cred ca ai dovezi?n-ar fi mai bine sa renuntati voi taranii la prostiile astea clasice cu vestul luminos si democratia care este clar ca nu exista pt ca nici n-a exista vreodata?eu sint sigur ca veti avea de cistigat daca incetati sa mai credeti in vise si inchipuiri.aveti sansa sa vedeti pt prima oara in viata voastra realitatea iar asta va v-a trezi din visele voastre mioritice.insistati in aceleasi prostii de zeci de ani.ma mir ca nu va plictisiti mai ales cind vedeti ca nu v-a adus nimic altceva decit probleme!!!!si mai gindeste-te inca odata:daca bosii nu aveau de cistigat nu-i dadeau bani lui ceausescu sa va scoata din tarina ulitelor.voi ati intrat dintr-o data intr-o lume fara sa stiti nimic despre ea.pina sa va treziti si sa vedeti cu ce se maninca...ati fost deja haliti ca despre asta vorbim.

Anonim spunea...

,,Adevarata dreapta e o adunatura de Mosad, spioni unguri si putin GRU sau frantuji poponari.

AristotelCostel spunea...

@ anonimul agramat 26 iulie 2013, 17:18

SUA se afla deja in plin fascism.

Intre Elvetia/Suedia/Norvegia/Finlanda, si Albania/Ucraina/Bulgaria/Romania pana si un prostovan nesimtit ca tine ar putea identifica niscaiva diferente.

Dreptacii lulii, o tot tineti intr-un vis prelungit pana se vor sparge bulele, iar atunci va veti trezi in propriile cosmaruri de prostovani ce sunteti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...