duminică, 28 iulie 2013

Cine-i dă un șut în cur lui Tokes?

 
 
Cred că e cazul să discutăm serios despre zicerile popii Tokes la Școala de Vară a Revizionismului Maghiar de la Tușnad. Ieri m-am mulțumit să fac mișto pe Facebook, pentru că, sincer, mi s-a acrit de tembel, și o trimitere la origini mi s-a părut suficientă, pe moment. Dar azi, gândindu-mă mai bine, cred că declarațiile dementului merită mult mai multă atenție, și iată de ce.
 
Ne place sau nu, dementul este DEMNITAR al statului român. Da, Tokes, europarlamentar român, este implicit și demnitar al statului român, și se bucură de toate privilegiile care decurg din poziția sa de demnitate publică. Ei bine, un demnitar al statului român cere premierului unei alte țări(cei doi, și Tokes, și Orban, se aflau al Tușnad nu ca simpli cetățeni, și în virtutea funcțiilor lor publice) să instituie un protectorat asupra unei părți a țării sale. Și nimeni, dintre oficialitățile statului al cărui demnitar este Tokes, nu-i dă acestui dement o replică pe măsură.
 
băsescu, după baia de mulțime printre oi la Jina-ce-i mai plac și ăstuia mioarele!- evoca azi o vizită în Covasna. Care, în mintea lui Tokes, e o altă țară deja, nu mai aparține României. Ieri, în șlapi roz, Pulimea Sa se juca de-a piratul cu o navă a pazei de coastă, un tain plătit nemților, parcă, pentru a fi primiți în Schengen, și care ne folosește fix ca o frecție cu ”Diana” la piciorul de lemn! Știa de cererea popii, de vreme ce nu s-a mai dus la Tușnad? Mai mult ca sigur, ceea ce face și mai condamnabilă poziția sa. Dacă Tokes a luat-o definitiv razna, este și pentru că, visându-se Machiavelli, băsescu le-a căutat în coarne extremiștilor maghiari, pe care i-a asmuțit asupra udemeriștilor. Fiind atât de prost să nu înțeleagă că sunt toți o apă și-un pământ, iar UDMR doar fața ”civilizată” a revizionismului maghiar din România și din Ungaria.
 
Ponta umblă creanga pe cele coclauri, la un raliu, Corlățean tace, iar Crin stă la umbră, de teamă să nu se ofilească pe vipia asta. Și toți vor să nu se pună rău cu UDMR, în caz că se rupe căruța USL. Toți fac o politică de tot căcatul în privința asta, și merită scârba noastră, fără niciun fel de deosebiri!
 
Tokes a mers mai departe decât obișnuita contestare a Tratatelor de Pace de la Trianon. De fapt, invocarea lor și a posibilei lor denunțări nu face bine nimănui, oricum nu cauzei pe care o servește el, cauza revizionismului maghiar. Iugoslavia a fost tot produsul Trianonului, și la dezmembrarea sa nimeni n-a evocat denunțarea Trianonului. De fapt, în acest fel cauza unora sau altora dintre combatanți a putut fi sprijinită de cei interesați, pentru că nu se punea în discuție una dintre temeliile construcției europene actuale, Trianonul.
 
Așa că Tokes merge pe mai vechea lui marotă: Kosovo. Cu alte cuvinte, vrea să forțeze o dinamică asemănătoare celei care a dus la separarea Kosovo de Serbia, și la independența regiunii, trecând prin faza de protectorar americano-european. Doar că popa nu se rezumă la Ținutul Secuiesc, el vede toată Transilvania urmându-l în această aventură a distrugerii statului român actual.
 
Să zicem că maghiarii din România ar fi toți, trup și suflet, dedicați cauzei hungarismului, deși am serioase îndoieli că urăsc atât de tare statul român, și și-ar dori guvernarea Budapestei. Cred că unii și-au pierdut iluziile, după ce s-au ”bucurat” de tratamentul acordat lor de ungari, de maghiari de mâna a doua, atunci când au plecat la muncă în patria-mumă. Dar ei nu reprezintă decât 25% din totalul locuitorilor transilvani. Întrebarea este: sunt românii din Transilvania atât de nemulțumiți de statul român, încât să-și spună speranța în ruperea de România și în revenirea sub tutela Budapestei?
 
Sigur, înțeleg-pentru că SRI e ocupat cu altele, și nu ne spune!-că se dezvoltă într-o parte a elitelor române un soi de transilvănism de baltă, un parampon venit dintr-un soi de frustrare de provinciali. Nu ar fi de mirare să aflăm că Tokes și-a dat mâna cu unii dintre frustrații ăștia. Dar ce influență au ei în rândul românilor din Transilvania? De ce i-ar urma aceștia în aventura ruperii Transilvaniei și punerii ei sub tutela Ungariei? Vor fi aceste elite acceptate de elitele ungurești de la Budapesta? Se vor vindeca astfel de complexele lor provinciale? Mă tem că nu s-au gândit la toate astea...Trecem.
 
Mai am o întrebare: este Ungaria mai bine administrată decât România, astfel încât românii transilvani s-o ducă mai bine? Deschid o paranteză: dacă Transilvania se separă de România, moștenește și o parte consistentă a datoriei ei, proporțională cu cu numărul populației. Adică undeva între 15 și 20 de miliarde de euro. Care se vor adăuga datoriei ”protectorului”, adică Ungaria. Ce se va întâmpla? Păi, o exploatare intensivă a resurselor minerale ale Transilvaniei. Începând cu aurul, cuprul, gazele și pădurile! Aștept să văd atunci cum cei care se opun acum Roșiei Montana se vor repezi s-o aprobe, că așa vrea Budapesta!
 
Evident, nu! Ungaria este chiar mai prost guvernată decât România, și statisticile o arată. Dar nu doar ele. Nouă ne place să credem că ungurii o duc mai bine. Dar fenomenele din Ungaria sunt identice celor din România: emigrație din motive economice, educație și sănătate, ca sisteme, în accelerată degradare, toate acoperite cu discursuri naționalist-șovine, care nu țin de foame!
 
Am scos din ecuație obișnuitul ”ce-or să zică UE și NATO dacă?” N-au să zică nimic! Cinismul și disprețul Occidentului față de români sunt atât de mari, încât se vor face că nu văd. Trebuie să fii tâmpit să te bazezi pe asta!
 
De fapt, ce ne salveară este politica românofobă a Budapestei, care, ca și Tokes, nu a făcut nicio ofertă românilor, ci doar jigniri. Este aceeași politică imbecilă pe care o promovează și Bucureștii față de rusofonii din Moldova, ce face imposibilă ruperea Transilvaniei, așa vum face imposibilă și reunificarea României.
 
Oricum ar fi, Tokes, ca demnitar al statului român, trebuie să suporte consecințele actelor sale. Nu mai este vorba despre simple declarații tembele, ci de un p-roiect care poate duce la vărsare de sânge. Dar cine să-l facă responsabil pe ipochimen? Niște unii pe care îi doare în cur de România, de cetățenii ei, de statul român? Să fim serioși! 
 

3 comentarii:

Arogantu` spunea...

Mai nimerit si mai eficient ar fi ut sut in gura !
Popimea-Sa are in spate destule declaratii care au lezat interesele Romaniei.

Karakas spunea...

Nu va agitati, si eu vreau ca Romania sa ofere protectorat romanilor din exterior, si ca urmare, ma declar Imparat. Visez sa pun o bariera la marginea "Protectoratului" unde sa cer taxa de intrare, si sa vind vize.

Sigur ca Tokes e un agent. Agita si el apele cit poate, ca doar de aia e platit.

Anonim spunea...

Raspuns: Securitatea in stil sovietic pentru ca liberalii sunt inutili.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...