sâmbătă, 29 septembrie 2012

Ce înseamnă "România Dreaptă"?

Lansarea Alianţei România Dreaptă este un non-eveniment politic, şi asta dintr-un motiv foarte simplu: nu aduce nimic nou pe scena politică. Este un PDL altoit cu doi trântori, Pavelescu şi MRU, aflaţi în fruntea a două zdravene cadavre politice, şi atât. ARD este doar un camuflaj, o mască, un fard pe chipul pocit al unui partid care nu vrea să dea socoteală cetăţenilor pentru proasta guvernare din ultimii opt ani. Programul pocitaniei ? "Jos USL!" Atât!

Ce mă nedumereşte cel mai mult este simbolistica numelui alianţei. Ce înseamnă "România Dreaptă"? Despre ce vorbim? Despre dreptate socială? Nici vorbă! Ce a făcut PDL la guvernare s-a tradus prin creşterea alarmantă a nedreptăţii sociale. Despre dreptate, ca justiţie egală pentru toţi? În România lui băsescu? Haida-de! O fi vorba de România de dreapta? Adică de România unora care se califică după un singur criteriu: aderenţa la o presupusă doctrină/ideologie de dreapta. Dar are ADR aşa ceva: adică o ideologie/doctrină de dreapta? Evident, nu! A spune că ADR este de dreapta este un abuz!

ADR nu spune nimic. Este o replică palidă la ADA: "Alianţa "Dreptate şi Adevăr", altă formă fără fond, şi ar merita să vedem câtă dreptate şi cât adevăr au "produs" liberalii şi democraţii după decembrie 2004 şi până s-a dus dracului şandramaua. Dar probabil că cineva crede că românii pot fi prostiţi în continuare cu şmecherii de doi bani. 

Ciudat este că ARD, prefigurată de vreo lună, nu este măsurată în niciun sondaj de opinie. Este greu de crezut că o construcţie făcută cu o lună-două înainte de alegeri, nu pe valul entuziasmului popular, ci pe cel al disperării politice al unora din PDL, se va impune în conştiinţa votanţilor. Cu atât mai mult cu cât şi-au schimbat dramatic purtătorii de imagine şi de mesaj. Se bazează pe faptul că unii sunt cu vorba, gen MRU sau Monica Macovei, furia din dotare, şi vechii combatanţi cu banii şi voturile? Mă tem că-şi fac calcule greşite! Nimeni nu face muncă patriotică în politică! 

Şi totuşi, la ce se referă "România Dreaptă"?   

5 comentarii:

cristi spunea...

Indivizii ăştia îşi fac iluzii dacă cred că schimbând numele din PDL şi eventual culoarea din portocaliu vor rezolva ceva. Astea sunt probleme minore pentru ei, problema mare rămâne asocierea cu băsescu. Şi ca urmare a referendumului nu vor putea nicicum să scape de eticheta de băsişti. Mai dificil va fi cu DD, fiindcă deşi e şi el băsist sunt mulţi care au uitat cum a intrat el în politică şi de ce.

casandra spunea...

Daca le citesti platforma electorala afli mai multe despre ei si te infrocosezi.
http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2012-09-29-13316978-0-platforma-program-ard.pdf

Eu am citit tot documentul - de altfel, destul de subtire - si am vazut ca este dezechilibrat, confuz in cele mai multe chestiuni de interes, insuficient si pentru administrarea unei comune, nu a unei tari.
Dar exista si "promisiuni" destul de clare. Una se refera la retragerea finantarii publice in educatie. Uite ce spun idiotii acestia la paginile 10-11:

"Reducerea intervenției statului ca intermediar financiar dintre furnizorii și beneficiarii sistemelor de educație și punerea lor în contact direct.
Funcția de solidaritate socială va fi asigurată punctual de către stat, prin vouchere (cupoane) cu destinație specială, îndreptate doar spre acei tineri care au nevoie de ele."
"Extinderea descentralizării și subsidiarității, astfel încât comunitățile locale să decidă asupra școlii pe care și-o doresc, pe care o merită și în care investesc."

Vor anula finantarea de la buget a invatamantului. Vor da niste "bonuri valorice" celor mai saraci dintre copii, iar restul vor plati scoala. Daca comunitatile locale vor avea bani sa subventioneze scoli publice, le vor avea. Daca nu, nu!. Scoala va deveni un privilegiu al copiilor din familii avute. Si uite asa se mai sapa inca o data la radacina natiunii si clasa mijlocie va fi doar un vis indepartat.
Asta, cu abandaonarea invatamantului public gratuit este clara de tot in programul electoral al "dreptilor" de la noi. Dar citeste cineva, intelege oare lumea ce promit astia?!

pacos spunea...

Batea prea tare la ochi sloganul "Romania in pozitie de drepti". Si-au ales varianta scurta, adaptata.

Sondaje cu ei nu se fac, pentru ca, de principiu, numarul lucratorilor din anumite servicii e secret. Si, sa nu uitam, nu numarul conteaza, ci mai ales pozitia, ierarhia si importanta acestei pozitii. Ca daca conta numarul, contau si cele 7,4 milioane de voturi de la referendum.

Sondaje despre ei, nici atat. Pai ce sa se verifice, daca unora le place ca Pavelescu sau MRU sa comande "drepti!"? daca Neamtu e bun de gauleiter, ca tot vor sa imparta tara in regiuni?

db spunea...

@ Pacos - Foarte tare, ce mai, mi-a placut teribil! Tone de umor in numai 11 mini-paragrafe - pe bune, esti foarte talentat. Tine-o tot asa! Hahahhahahhahhhhahhaaa!

Karakas spunea...

Am citit doar primul paragraf si m-am oprit. Nu are sens sa parcurg acest document care incepe cu o minciuna"

"România traversează, sub guvernarea forțelor de stânga, cea mai profundă criză politică și instituțională de după 1989. Acțiunile iresponsabile ale
stângii au zdruncinat democrația, au lovit în instituțiile statului de drept, au izolat România de familia democrațiilor lumii și au pus în pericol dezvoltarea
economică. Sub domnia stângii, discursul urii și propaganda minciunii au devenit politică de stat. Această stare de fapt trebuie să înceteze."

Cred ca e aprobat de MRU. Doar asta putea spune ca avea un partener excelent pentru CupruMin, doar ca sa aflam apoi ca seriosul partener canadian nu si-a indeplinit conditiile contractuale. Deci, e in bunul sau stil mincinos. Eu unul, nu-l cred, e propaganda de proasta calitate!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...