duminică, 9 octombrie 2011

Zombie Economics



Pentru proştii care mai cred în Zâna Măseluţă a "pieţei", aia care rezolvă totul ca prin farmec.


PS: nu sunt economist. Dar mai ştiu şi eu câte ceva. Aşadar, întreb: cum explică cei care acuză tipărirea de bani că generează inflaţie(drept pentru care ne repezim să "cumpărăm" de la alţii bani, la costurile pe care le ştiţi) graficul ăsta, apărut pe blogul lui Krugman? Că eu nu înţeleg: baza monetară creşte, în SUA, din 2008, de la falimentul Lehman Brothers, de trei ori, iar inflaţia rămâne practic neschimbată, şi aproape de zero? Păi ne pişăm pe teorie?



5 comentarii:

Anonim spunea...

lasa ca in curind o sa aveti tot ce va place voua adica vestul ala luminos la care visati voi cei scosi de nea nicu din cotetele de gaini si mutati la orase in case si dusi la scoli de care n-au mai avut parte neam de neamul vostru si care la un moment dat va puteau ca de toti va simteati genii neintelese.
altfel mi-a placut chestia cu musulmanii care au valori citita in trecut. sa va duc eu prin vestul luminos si neaparat civilizat ca sa le simti pe propia piele pt ca voi numai asa invatati ceva? eu nu stiu ce mincati voi insa mai cititi ce scrie pe ambalajele alimentelor ca poate scapati de ceata asta care tinde sa se permanentizeze in mintile voastre.
http://www.gandul.info/international/galerie-foto-cum-arata-strazile-din-marea-britanie-pe-timp-de-noapte-8786076

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2046884/Binge-drinking-Why-intelligent-women-drink-oblivion-night.html

la un moment dat te intrebai cine este piata:

http://www.wired.com/magazine/2010/12/ff_ai_flashtrading/all/1

si democratia curului made in vest:

http://www.tagesschau.de/inland/trojaner100.html

va traduceti voi cumva ca va dus nea nicu la scoala pe gratis si ati avut ce n-au avut boii vestici de cind se stiu ei: scoala adevarata nu industrie de produs boi pe banda rulanta. culmea este ca voi ii credeti pe timpitii astia de vest un fel de profesori atotstiutori si acceptati din partea lor toate prostiile. nu vad de ce va mirati de situatia actuala pt ca ea este normala in conformitate cu voi creatorii acesteia si cu cei care va conduc adica cu vesticii vostri iubiti si civilizati pt ca aia pe care-i numiti voi politicieni sint doar niste servitori. ce-ar putea fi taranii invatati de veacuri sa stea cu caciula in mina si sa se vaite in fata stapinilor evident straini?!
si mai invatati ceva: strainii nu investesc nimic nicaieri. ei de obicei fac afaceri doar cu banii altora de obicei ale statelor care sint la cheremul privatilor. cind nu mai sint se cara. ce va mirati de nokia?! asa au facut si la nemti. intel ca sa vina in israel a cerut statului sute de milioane.
Wie die israelische Zeitung 'Globes' unter Berufung auf informierte Kreise berichtete, hatte sich das Unternehmen zuerst an das Investment Promotion Center der israelischen Regierung gewandt. Von diesem forderte man eine Subvention in Höhe von 600 Millionen Dollar.
irlanda a dat insa mai mult asa ca se duc acolo. statele nu mai exista iar natiunile sint in proces de desfintare dupa modelul deja cunoscut al experimentului american. mare scofala!

Anonim spunea...

Mizerii ale lui Krugman, un marxist care vrea sa deconecteze morala de economie.
Statele sociale sunt falimentare. Nu sunt nuante, mizeria morala, nihilismul lui Keynes au atins consecintele logice.

Karakas spunea...

Pentru al doilea anonim, de ce sunt "mizerii" ce spune Krugman? In afara de afirmatii, ai si ceva argumente pentru discutie? Altfel, it pierzi vremea cu insulte la adresa unor oameni care totusi gindesc, si mai iau si un Premiu Nobel.

"Statele sociale sunt falimentare"?! Poate ca sunt, pentru ca cei de dreapta le-au adus la faliment, re-distribuind bogatia de la majoritari, acum saraciti, la o mina de bogati, acum inimaginabil de bogati. Si te mai miri ca unii se gindesc la revolte si revolutii...marxisti dom'le...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Béranger spunea...

Domnule Constantin Gheorghe, dacă mai aprobaţi comentarii ale cititorilor care dau linkuri către filmul neofascist The Soviet Story, o făcătură tendenţioasă care amestecă jumătăţi de adevăruri, minciuni, inexactităţi şi fapte scoase din context, promit că nu vă mai citesc!

Iar Chile... cât tupeu! Experimentul forţat al pensiilor private din Chile, dat ca exemplu!!!

Numai un idiot poate crede că poţi salva un sistem public de pensii DIMINUÂND masa celor care plătesc pensiile curente prin forţarea lor să contribuie, total sau parţial, la fondurile de acumulare private! (Da, ştiu, şi România a avut astfel de cretini.)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...