luni, 24 octombrie 2011

Salvarea care vine de la ticăloşi nu e salvare



Iubitul Conducător şi Mare Machitor ne spune că la anu' ne ia dracu' din cauza Greciei, d'aia trebuie să taie cu plaivazu' prin Buget. Şi cum nu cred că va tăia de la madam udrea, ghiciţi pe cine cade măgăreaţa? Sigur că da, ei sunt învingătorii: pensionarii şi bugetarii!


Dar Pulimea Sa se duce mâine, din nou, la Bruxelles, unde madam Merkel şi Bling-Bling se screm să salveze Ieuropa, în general, şi Grecia, în special. Şi dac'o salvează, de ce mai taie băsescu cu plaivazu' prin Buget? Sau n-o salvează, ci o bagă şi mai rău în căcat, cum se tot întâmplă de ceva vreme încoace?  Că atunci vine de se explică! Asta însă nu se explică: "Le Monde" se întreabă cine şi de ce manipulează cifrele la Bruxelles şi de ce se recapitalizează bănci private cu peste 100 de miliarde de euro, când pierderile lor legate de Grecia nu depăşesc 16 miliarde de euro? Ce se joacă? Poate asta? Ăştia ne fac la portofel fără nicio jenă?

Acum, serios. Nu mi se pare deloc de râs faptul că nemţii şi francezii fac mişto de Italia. Sunt gesturi cretine, care hrănesc un periculos proces de renaştere a naţionalismelor, şi de dezgropare a trecutului, trecut care pute a zeci de milioane de cadavre, din cele două războaie mondiale. După cele spuse despre greci, după meciul lui Sarkozy cu Cameron, după ieşirile Pulimii Sale la adresa olandezilor, asta doar în câteva zile, Europa începe să semene tot mai mult cu o casă de nebuni, care se poate transforma oricând în câmp de bătălie.

Salvarea care vine de la proşti ticăloşi ca ăştia nu e salvare, e reţeta perfectă a dezastrului. Vom simţi asta cât de curând, pe pielea noastră.

2 comentarii:

Karakas spunea...

De ce oare ne-am stricat toate legaturile si pietele est-europene dupa caderea comunismului? Ne-am vindut tot, si acu' stam si tremuram in pielea goala, rugindu-ne la Dumnezeii vestici sa vina cu un miracol. Ce fel de solidaritate europeana este asta, cind cei mari uita de cei mici, in timp ce se musca intre ei? Formarea "identitatii (pan) europene" este un esec partial, pentru ca este fortata ideologic, spre dreapta. Si de dragul unor bancheri, aparati de clasa politica la conducerea UE (PPE si alti baroni), majoritatea o ia in barba.

Fluieratorul spunea...

Ei, asa e cind nu sint bani... Cind sint bani, toti ne lafaim, ne batem pe burta si sintem preteni. Cind nu sint oase de ros, ciinii mai mari isi trac parte fara sa ia aminte la catzei. Asta-i "egalitatea" europeana. Nu stiu cine si de ce s-ar fi asteptat la altceva.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...