duminică, 2 octombrie 2011

O ruşine!













Cred că ştiţi părculeţul de peste drum de Gara de Nord, care adăposteşte statuia inginerului George I. Duca, la care a lucrat şi Paciurea. Ei bine, părculeţul a fost ocupat de boschetari şi aurolaci, care şi-au folosit "drogul" pentru a schimba faţa statuii. Este o ruşine!

Nu ştiu cui aparţine părculeţul. Înclin să cred că e în administrarea Ministerului Transporturilor, de vreme ce acolo este şi Policlinica CFR. Dar indiferent cui aparţine parcul, statuia trebuie readusă imediat la înfăţişarea inuiţială, parcul toaletat şi indivizii ăia uşuiţi de acolo.

E bine şi cu proteste fotogenice, şi cu PR pe tema "salvării" Bucureştilor. Dar e şi mai bine să apărăm ce avem şi ce merită apărat. Aşa că e cazul să punem şi noi de-un protest. Chiliman, se aude? Oprescu, se aude? Madam Boagiu, se aude? Igaş, idiotule, se aude? Hai, un efort, că se poate! Diluantul nu costă nici cât un micrometru de autostradă, şi e puţin mai scump decât panglicile ălea tăiate de voi pentru prostirea proştilor.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Am trecut in zilele caniculare din vara asta prin Gara de Nord si am constatat
ca in toata gara nu exista nici macar o sursa de apa potabila. O
tasnitoare ori o cismea. Nu ca nu curge apa ci fizic nu exista
tasnitori ori cismele.
Pentru ca sa se cumpere apa minerala de la chioscuri. Cu un pret cu 50% mai mare decat pretul pietei.

In schimb gara este plina de tigani care vand telefoane mobile, probabil furate.

In fata garii fantana arteziana insa functioneaza.

In principala gara a capitalei unei tari membra e UE din 2007...

Iar situatia se repeta in multe alte gari de mari orase. Iasi, Bacau ...

Si nu pot sa nu ma gandesc la traditia construitului de
fantani pentru drumetii insetati...

ciprian teodorescu spunea...

ca sa fiu "pe subiect":am lucrat in 1998 la Regionala cfr si ii stiu pe cei de "teapa" lor ca stateaau inca de pe atunci in parculet.
intamplarea face ca sa scriu un articol la o fosta latrina de porci numita cotidianul in care descriam cum e in Bulgaria(anul 2008.
un individ mi-a spus cam asa:"boule cu gatu gros,daca nu iti convine situatia de aici,muta-te in Bulgaria".
situatia sta cam asa:sa presupun ca,fiind un"bou cu gat gros",ii transmit acelui om,ca bulgarii,asa cum ziceti ca sunt,cu gat gros,ne-au luat-o inainte,in toate domeniile de activitatein sensul bun al cuvantului,inclusiv la capitolele comportament si in special ATITUDINE.
Sa va dau un exemplu elocvent:asteptam un tren in gara Russe,pe 31 iulie,a.c.,la miez de noapte.un boschetat vine spre mine si vrea bani.nu au trecut cateva secunde si vine un munte de politist si ii zice sa paraseasca gara Russe.ba,mai mult decat atat,am observat ca exista o supraveghere atenta,de la etaj,a ceea ce se intampla la parter,in sala de asteptare.
ma intreb si eu:oare "politicienii"astia ai nostri,sinistri prin aparitii,nu se uita domnule si pe blogurle astea sociale,sa vada ce nemultumiri are romanul,ce-l streseaza,la ce s-ar mai putea lucra,pe ici,pe colo,in orase,sate?ei se uita numai pe blogurile lor de cacat si atat.
consider ca politistii de la gara de nord bucuresti sunt foarte "finutzi",se comporta cu aurolacii aia de parca ar fi copiii lor.
nu poti sta in parcul ala,sa astepti ,de exemplu,pe cineva,ca vin si aurolacii peste tine.vrei sa mananci ceva linistit,pute ca naiba.oare cine sa ne asculte si pe noi?ca astea sunt probleme care ne fac zilele amare...

Karakas spunea...

"How Can The Left Win?

O analiza interesanta pentru Anglia, dar nu numai.

http://jacobinmag.com/summer-2011/how-can-the-left-win/

Karakas spunea...

Arestarile manifestantilor americani care protestau impotriva capitalismului american, neo-con, pe Brooklyn Bridge azi la New York, aduc aminte de alte incercari populare de a rasturna tirania celor bogati si atot-puternici. Interesante comentariile americanilor pe New York Times azi:

"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free" Goethe

Police arresting - and, therefore, traumatizing a peaceful girl, a poor kid who appears to be under 12 y.o., on Brooklyn bridge, in front of thousands of virtual and physical viewers. An act of senselessness and imbecility? Or a calculated, ultracynical move? Think!
Fascism has been with us in America for a long time: it's only now that it becomes overt, evident, frank and, eventually, frantic, barbaric and murderous.

Otpor! Resistance! The 99% will prevail.



http://cityroom.blogs.nytimes.com/2011/10/01/police-arresting-protesters-on-brooklyn-bridge/?ref=global-home

PS: Poate ca SUA va fi pina la urma in avangarda schimbarii spre o societate mai umana...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...