vineri, 23 iulie 2010

Veşti bune



Veşti bune din agricultură: din cele două milioane de hectare cultivate cu grâu s-au recoltat doar un milion de hectare. Asta la sfârşitul sezonului optim de recoltare. Dar e bine! Şi mai bine e că din producţia estimată obţinută de pe milionul ăla de hectare, de trei milioane de tone, doar un milion de tone sunt panificabile, restul e câh! 25% din producţie este grâu deja încolţit. Restul nu are calităţi panificabile. 

Cum se vede, România este plină de succesuri. Unul mai succes ca altul. Sigur, nu se pune problema că nu vom avea pâine. Ungurii fac agricultură, nu ca noi. Avem de unde lua grâu. Şi sârbii fac agricultură, şi bulgarii fac agricultură, şi ucrainienii fac agricultură. Toţi fac agricultură, numai noi facem succesuri în agricultură.  Şi atunci, de ce dracu' l-am împuşcat pe ceauşescu?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Dragă nene Gheorge, acu' 20 de ani când mergeam cu tata, pe biciclete, să culegem plante medicinale de pe malul unui râu din Banat, ţăranii fostului CAP smulgeau cu furie bobinele statoarelor (cupru!) de la motoarele din staţiile de pompare - irigaţii şi rulau grijulii plasa bună de sârmă care înconjura casa de pompe. Naiv, am întrebat şi eu atunci de ce l-am împuşcat pe Împuşcatul şi tata a oftat greu, fără să răspundă. După 20 de ani de democracy cred în sfârşit că am un răspuns adecvat: For The Show! Şi vorba americanului: buy now, pay later!

Anonim spunea...

De ce ne miram?
Agricultura a fost facuta praf prin hotarari de guvern: lichidarea CAP-lor, care trebuiau transformate in cooperative agricole, ca in alte tari si prin faramitarea IAS-lor, care trebuiau mentinute ca mari proptietati cu diferite forme de proprietate

ama spunea...

Fantastică poza....

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...