marți, 13 iulie 2010

Draga de ANI la Curte



Nu înţeleg care este miza acestei înverşunări a lui băsescu în toate, fie că este vorba despre pensii, fie că este vorba despre TVA,  sau despre ANI. Probabil că un etaj, pe undeva, pe la cutiuţă, este scurtcircuitat. Ghinionul nostru!

Văd că azi a trimis la CCR legea dragii de ANI, pe motiv că s-a Senatul a scos nu'ş ce comisie din Lege, deşi de treb'şoara asta ar fi trebuit să se ocupe Camera Deputaţilor. De când îi pasă Pulimii Sale de reguli? De când el, care se şterge la cur cu Constituţia şi cu regulile, oricare ar fi ele, devine scrofulos cu respectarea regulilor?

ANI ne-a fost vândută drept soluţia minune pentru gâtuirea corupţiei politico-administrative. Cum înaintea ei ne-a fost vândută DNA. Şi cum înaintea DNA ne-a fost vândută Legea declarării averilor politicienilor. Şi ce vedem noi? Cum se mai inventează ceva de genul ăsta, cum creşte desfrâul corupţiei!

Acum se caută cu înfrigurare o scuză pentru un nou Raport devastator în legătură cu Justiţia. Pentru că, dacă vă mai amintiţi, Pulimea Sa promisese că România iese de sub monitorizare fix acum, în iulie 2010, deşi trebuia să ieşim cu un an în urmă. Acum, nu că ar însemna ceva monitorizarea cretinilor ăia de la Bruxelles, care se leagă de tot felul de prostii, şi nu suflă un cuvânt despre adevăratele cauze ale crizei Justiţiei din România. 

Azi am auzit la radio că Ministerul Justiţiei vrea să facă astfel încât în cazurile de corupţie să nu se mai pronunţe pedepse cu suspendare. La cât de larg este definită corupţia în România şi mai ales la cât de ambiguu, sunt toate şansele să se facă un munte de erori. Pedepsele cu suspendare sunt, în opinia mea, un mod prin care judecătorii spun: "nu suntem convinşi de vinovăţia individului, dar nici nu vrem să fim linşaţi mediatic de imbecilii de la DNA, care ne toarnă la presă! Las' că-i dăm cu suspendare!" 

Oricum, mai devreme de iarnă nu se va adopta o nouă lege a ANI, dacă judecătorii CCR găsesc o chichiţă, să-i facă pe plac Iubitului Conducător. Pentru că dacă declară neconsatituţională procedura, trebuie s-o iei de la început, pe filiera constituţională. Iar în toamnă Parlamentul va fi foarte ocupat cu aprobarea unui nou Guvern. Practic, în afară de faptul că poate îşi face damblaua şi legea iese cum vrea el, alt avantaj pentru Românnia nu e. Că dacă e să vorbim despre eficienţa ANI, poate auzeam ceva despre nişte vânzări anterioare...


PS: poate ne spune ANI de unde a avut un director de la Electrica, Corneliu Stan, aproape un milion de euro să-i dea unui partener de afaceri, care-l şantaja. Sau nu e voie de la Împărăţie? 

PPS: putea lipsi din ghiveciul ăsta cu ANI Monica Macovei? Nu putea! N-am auzit-o pe japiţa asta scoţând un cuvânt când s-au întâmplat atâtea nenorociri. Nu, ea latră doar la comandă!

Tot nu pot accepta argumentele ei de căcat! De ce nu ar putea fi funcţională ANI, de vreme ce declaraţiile COMPLETE de avere sunt la ea? Numai cele accesibile publicului au o serie de elemente care ţin de datele personale nepublicate. Ce mare lucru a făcut până acum, cu vechile declaraţii?

 Este un demers de neînţeles. Doar dacă în spatele scandalului ANI este un proiect cu bătaie mai lungă, care urmăreşte revenirea la totalitarism, atunci lucrurile se schimbă, capătă sens. E vorba de distrugerea democraţiei, respectiv a sistemului de partide şi a clasei politice. Când peste 90% din români sunt sub pragul de sărăcie, orice depăşeşte acerst prag este un motiv de ură. Şi când jurnalele îşi fac părima pagină cu declaraţiile de avere ale politicienilor, ura creşte. Şi cu ea dorul de Ţepeş... 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...